Υπερψηφίστηκε το σ/ν για την ανθρωπιστική κρίση!


Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο συριζα ανελ

Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων κατά τη δεύτερη ανάγνωσή του από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές, το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την πάταξη της διαφθοράς. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση (ΝΔ) υπερψήφισε το πρώτο μέρος του νομοσχεδίου που αφορά την ανθρωπιστική κρίση και επιφυλάχθηκε για τα υπόλοιπα. Το Ποτάμι, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια, ενώ το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε μόνον τα πέντε τελευταία άρθρα του νομοσχεδίου (μεταφορά μαθητών και παράταση παροχών ασθενείας για ανέργους και υποαπασχολούμενους).

Από πλευράς ΑΝ.ΕΛ., ο ειδικός αγορητής του κόμματος, Παύλος Χαϊκάλης, κατέθεσε σειρά βελτιωτικών παρατηρήσεων στα άρθρα του νομοσχεδίου που αφορούν την ανθρωπιστική κρίση, προτείνοντας μεταξύ άλλων, να εξειδικευθεί η κατευθυντήρια αρχή ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών από λογαριασμούς της ΔΕΗ «προκειμένου να διασφαλίζουν παράλληλα με την σταδιακή αποπληρωμή του χρέους την αξιοπρεπή και ανθρώπινη διαβίωση», να απαγορευτεί..... για τις περιπτώσεις που υπάρχει επιδότηση ενοικίου, η στέγαση δύο οικογενειών στον ίδιο χώρο, να μπει ανώτατο εισοδηματικό όριο για την επιδότηση σίτισης, τα 12.000 ευρώ ανά οικογένεια (πάντα σε περίπτωση συμβίωσης), και να δοθούν κίνητρα εντός του νομοσχεδίου, για τη ρύθμιση των οφειλών των ασφαλισμένων ή ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ.

Σχόλια

  1. Και 5 χρόνια τώρα κυνηγάμε
    ως αποδιοπομπαίους τράγους αυτούς που μας είπαν ότι χρεοκοπήσαμε,
    όχι αυτούς που μας χρεοκόπησαν,
    όχι αυτούς που μετά μας έταξαν 18 δις ισοδύναμα μέτρα και τώρα τάζουν 55 δις αύξηση αεπ και free wifi part2,
    όχι αυτούς που μας έταζαν ότι θα σκίσουν το μνημόνιο και τώρα λένε θα πληρώσουν τα ομόλογα τον μάρτιο κανονικά και αφήνουν περιστέρια στα θεοφάνεια,
    κανέναν από αυτούς,
    εμείς κυνηγάμε αυτούς που μας είπαν την αλήθεια, ότι χρεοκοπήσαμε και ότι κανείς δεν μας δάνειζε, εμάς τον περήφανο λαό, εμάς και τη χώρα που την επέλεξαν οι θεοί.

    Εμείς ακόμη και σήμερα κυνηγάμε τους (στοχοποιημένους από αυτούς που μας χρεοκόπησαν) αποδιοπομπαίους τράγους, όχι να διορθώσουμε τα λάθη μας, όχι να βρούμε τα λάθη μας.

    Οι τράγοι δεν εξαφανίζουν τα λάθη, δεν λύνουν τα προβλήματα.
    Αυτά είναι που πρέπει να βρούμε.
    Στην ελλάδα κυνηγάμε τους πυροσβέστες, δεν κυνηγάμε τους εμπρηστές, έτσι είναι και σε όποιον αρέσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ ποιο ΚΟΜΜΑ πήγαν τα λεφτά κ. Καραμανλή??? .

    Την ίδια ώρα που το ελληνικό κράτος κατέρριπτε το παγκόσµιο ρεκόρ δανεισµού διεκδικώντας από τις αγορές το ποσό

    του 1 δισ. ευρώ την εβδοµάδα (!) προκειµένου να εξυπηρετεί τις λήξεις των οµολόγων , τις μισθοδοσίες των εκατοντάδων
    =======================
    χιλιάδων προσληφθέντων υπαλλήλων, και τόσες άλλες σπατάλες και χαριστικές δανειοδοτήσεις,

    ο κ. Ζορµπάς παρέδωσε ένα «δηλητηριώδες» πόρισµα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, που αναφερόταν σε ευθύνες πολιτικών προσώπων και σε διοχέτευση προµηθειών σε « συγκεκριμένο πολιτικό χώρο».
    =================================================
    *Ποιος ήταν ο πολιτικός χώρος που πήγαν τα χρήματα, κύριε Καραμανλή;
    *Τί άλλα στοιχεία επί πλέον απαιτούνται για να μάθουμε ποιοι είναι ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ; Πως κ. Καραμανλή αποφάσισες να κλείσεις τη Βουλή;
    Γι αυτό τον εκπαραθυρώσατε?
    * Τι φοβόσουνα;
    *Τι έγιναν τα λεφτά; Σ ε ποιό κόμμα πήγαν, όπως υπέδειξε η έρευνα και η έκθεση, του αρμόδιου Προέδρου της ανεξάρτητης αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου