"Να κατασχεθούν όλοι οι υπολογιστές του ΥΠΟΙΚ"...Η πρόταση της εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου...

«Να κατασχεθούν όλοι οι υπολογιστές του ΥΠΟΙΚ»
Η παραδοχή ότι τα ίχνη στους υπολογιστές αλλοιώνονται με...
το πέρασμα του χρόνου που εξέφρασε καταθέτοντας στο Ειδικό Δικαστήριο ο αστυνόμος Απόστολος Δελτσίδης, ειδικός στα ψηφιακά πειστήρια, προκάλεσε την πρόταση της εισαγγελέως να κατασχεθεί το σύνολο των υπολογιστών του υπουργείου Οικονομικών. Σκοπός, σύμφωνα με την εισαγγελέα, να εντοπιστεί ο χρήστης windowsuser.

Νωρίτερα η εισαγγελέας είχε ζητήσει την κατάσχεση του υπολογιστή της γραμματέως του Ευάγγελου Βενιζέλου, η οποία φέρει τον κωδικό χρήστη «ΣΟΦΙΑ». Μάλιστα, η εισαγγελέας επέρριψε ευθύνες στον οικονομικό εισαγγελέα και την προανακριτική επιτροπή της Βουλής που δεν το έκαναν εγκαίρως.
Πρόεδρος: Ξέρουμε ποιος είναι αυτός ο υπολογιστής;
Εισαγγελέας: Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να κατάσχουμε όλους τους υπολογιστές του υπουργείου Οικονομικών.....
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Δελτσίδης εξήγησε πως μπορεί κάποιος να απαλείψει αρχεία χωρίς -θεωρητικά- να αφήσει ίχνη στο τελικό αποθηκευτικό μέσο , π.χ. σε ένα usb , ωστόσο επεσήμανε ότι «υπάρχουν πολλές επιλογές για να το κάνει κάποιος. Σε κάθε περίπτωση όμως θα αφήσεις κάποια δεδομένα που θα φανερώνουν ότι δεν είναι το πρωτότυπο , εκτός και αν είσαι άριστος χρήστης»...
newsbeast.gr

Σχόλια

  1. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63767201&mmid=28564387

    Νέο αυτογκόλ του Διώτη για το στικάκι
    Διπλά εκτεθειμένος εμφανίζεται ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Ι. Διώτης, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς με όσα υποστηρίζει στο υπόμνημα που κατέθεσε χθες ως ύποπτος στους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, όχι μόνο παραδέχεται ότι αντέγραψε το USB που του είχε δώσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ είχε ισχυριστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι δεν είχε κάνει αντίγραφο της λίστας, αλλά επιπλέον ομολογεί ότι διέγραψε και το πρωτότυπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου