Τα διεθνή ΜΜΕ αποθεώνουν τον Αλέξη Τσίπρα......

Ο Αλέξης Τσίπρας

 Για πολιτική νίκη της Ελλάδας και προσωπικά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής και τη “στρογγυλή τράπεζα” που ακολούθησε, κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ.

 Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι την ίδια άποψη, δηλαδή περί επιτυχίας του Αλέξη Τσίπρα, έχουν και τα γερμανικά ΜΜΕ, που αντιμετωπίζουν θετικά τον Πρωθυπουργού, διαχωρίζοντάς τον από το κλίμα που διαμορφώθηκε το προηγούμενο διάστημα, λόγω του Γιάνη Βαρουφάκη κυρίως.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διεθνών ΜΜΕ, στις Βρυξέλλες επιβεβαιώθηκε ότι οι Ευρωπαίοι και κυρίως η Γερμανία δεν σκοπεύουν να αφήσουν την Ελλάδα να καταρρεύσει, και θα ενισχύσουν όσο μπορούν την κυβέρνηση Τσίπρα, ζητώντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις, που ωστόσο θα μπορεί να τις αντέξει πολιτικά ο νέος Πρωθυπουργός.
 Στα γερμανικά ΜΜΕ τονίζεται με έμφαση ότι κατά τη διάρκεια της “στρογγυλής τράπεζας” των Βρυξελλών, συζητήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσε να προωθήσει ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς να έχει πολιτικό κόστος, στην ελληνική κοινωνία, αλλά και εντός της Βουλής.

Το κλίμα “νίκης Τσίπρα”, έχει την εξήγησή του στο κλίμα…
απόρριψης της Ελλάδας που είχε διαμορφωθεί πριν από τη συνεδρίαση, καθώς θεωρείται ότι πλέον το μήυμα που στέλνεται στις αγορές είναι θετικό για την Αθήνα.

Τα γερμανικά ΜΜΕ στέκονται ακόμη σημειολογικά στο γεγονός ότι υπήρξε κοινό ανακοινωθέν, ώστε να μην υπάρχουν δεύτερες σκέψεις και ερμηνείες για το τι συνέβη το βράδυ στις Βρυξέλλες.
Για πολιτική νίκη της Ελλάδας και προσωπικά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής και τη “στρογγυλή τράπεζα” που ακολούθησε, κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι την ίδια άποψη, δηλαδή περί επιτυχίας του Αλέξη Τσίπρα, έχουν και τα γερμανικά ΜΜΕ, που αντιμετωπίζουν θετικά τον Πρωθυπουργού, διαχωρίζοντάς τον από το κλίμα που διαμορφώθηκε το προηγούμενο διάστημα, λόγω του Γιάνη Βαρουφάκη κυρίως. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διεθνών ΜΜΕ, στις Βρυξέλλες επιβεβαιώθηκε ότι οι Ευρωπαίοι και κυρίως η Γερμανία δεν σκοπεύουν να αφήσουν την Ελλάδα να καταρρεύσει, και θα ενισχύσουν όσο μπορούν την κυβέρνηση Τσίπρα, ζητώντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις, που ωστόσο θα μπορεί να τις αντέξει πολιτικά ο νέος Πρωθυπουργός. Στα γερμανικά ΜΜΕ τονίζεται με έμφαση ότι κατά τη διάρκεια της “στρογγυλής τράπεζας” των Βρυξελλών, συζητήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσε να προωθήσει ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς να έχει πολιτικό κόστος, στην ελληνική κοινωνία, αλλά και εντός της Βουλής. Το κλίμα “νίκης Τσίπρα”, έχει την εξήγησή του στο κλίμα… απόρριψης της Ελλάδας που είχε διαμορφωθεί πριν από τη συνεδρίαση, καθώς θεωρείται ότι πλέον το μήυμα που στέλνεται στις αγορές είναι θετικό για την Αθήνα. Τα γερμανικά ΜΜΕ στέκονται ακόμη σημειολογικά στο γεγονός ότι υπήρξε κοινό ανακοινωθέν, ώστε να μην υπάρχουν δεύτερες σκέψεις και ερμηνείες για το τι συνέβη το βράδυ στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε περισσότερα:

Σχόλια

  1. ΙΣΧΥΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ 20ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
    ==========================
    Ισχύει η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου
    επανέλαβε και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    «Τίποτα δεν έχει αλλάξει στη διαδικασία»
    δήλωσε και πρόσθεσε ότι, «η αξιολόγηση αναφέρεται στο σύνολο του προγράμματος».

    *Oποιαδήποτε εκταμίευση της επόμενες δόσης
    θα γίνει μόνο εφόσον οι θεσμοί παρουσιάσουν μια αποτίμηση για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις και αυτή εγκριθεί από το Eurogroup, δήλωσε η κ. Μέρκελ.

    *Επανέλαβε ότι βάση αναφοράς
    είναι η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, προσθέτοντας πως πρέπει να παρουσιαστεί από την Ελλάδα ένας λεπτομερής κατάλογος μεταρρυθμίσεων.

    *Η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι η Ελλάδα οφείλει
    να τηρήσει «κάθε παράγραφο» της συμφωνίας παράτασης της δανειακής της σύμβασης η οποία συνήφθη στο Eurogroup τον Φεβρουάριο, αν και εάν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προτείνει ισοδύναμες μεταρρυθμίσεις, η κατάσταση θα επανεξεταστεί.

    **«Κάθε παράγραφος της συμφωνίας μετράει», είπε η κ. Μέρκελ και πρόσθεσε ότι
    ------------------------------------------------------------------------------
    το επόμενο βήμα για τη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης είναι ο Αλέξης Τσίπρας να υποβάλει στην ΕΕ έναν ολοκληρωμένο κατάλογο μεταρρυθμίσεων μέσα στις επόμενες ημέρες.

    *Η Ελλάδα μπορεί να κάνει νέες προτάσεις
    για οικονομικές μεταρρυθμίσεις όσον αφορά ζητήματα όπως οι συντάξεις ή οι φόροι «εφόσον έχουν ισοδύναμο αποτέλεσμα» με τις προϋπάρχουσες δεσμεύσεις, σημείωσε η Άγγ. Μέρκελ και πρόσθεσε ότι οι προτάσεις αυτές θα αξιολογηθούν από τους θεσμούς.

    *Η κ. Μέρκελ επέμεινε,
    όπως είχε τονίσει και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ότι η Ελλάδα θα λάβει νέα κεφάλαια αφού εγκριθεί ο «ολοκληρωμένος» κατάλογος μεταρρυθμίσεων που θα σταλούν στην ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παγώνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές συχνότητες
    ==================================
    Για το αόριστο μέλλον αναβάλλεται η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για τις πανελλαδικές τοπικές άδειες τηλεοπτικών συχνοτήτων.
    Οι πιέσεις που δέχεται ο Νίκος Παππάς είναι ισχυρές γιατί σχεδόν το σύνολο των βαρόνων της τηλεόρασης δεν επιθυμούν να μπουν σε διαδικασίες διεκδίκησης της άδειας και μάλιστα από μηδενική βάση όπως είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση.
    Ο Νίκος Παππάς πιέζεται και από αυτούς που επρόκειτο να διεκδικήσουν μια τηλεοπτική συχνότητα μέσω του διαγωνισμού.
    Πάντως το Μαξίμου μετά τις αντιδράσεις πάγωσε προσωρινά το σχέδιο για το διαγωνισμό και όταν επανέλθει να είστε σίγουροι ότι τίποτα δεν θα θυμίζει τις αρχικές εξαγγελίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον προδώσαν κι οι φίλοι του: Εγκαταλείπουν με «τιτιβίσματα» το πλοίο
    Όπου φύγει… φύγει! Με «τιτιβίσματα», στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πηδούν από το πλοίο όσοι πρόλαβαν να δουν την ξέρα να πλησιάζει επικίνδυνα.
    Με ένα αιφνίδιο «τιτίβισμα» ο Γιάννης Μηλιός ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το τμήμα οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
    Οι ημέρες που διήνυσε ο οικονομολόγος με την Κουμουνδούρου ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.
    Ο Γιάννης Μηλιός με μια ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, λίγο πριν τις 9 το βράδυ αποχαιρέτησε το τμήμα οικονομικής πολιτικής. «Τμήμα οικονομικής πολιτικής, αποχαιρετισμός. Με ευγνωμοσύνη για την εκτίμηση, τη συντροφικότητα, την εμπιστοσύνη» έγραψε χαρακτηριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πηγές ΕΚΤ Η Ελλάδα θα λάβει τα 1,9 δισ. ευρώ, εάν πάρει μέτρα που θα εγκρίνουν οι πιστωτές
    Το ενδεχόμενο η Ελλάδα να λάβει τα 1,9 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εάν, όμως, «ικανοποιήσει» τους πιστωτές της, εξετάζει η ευρωζώνη όπως αναφέρει ο Guardian, εμφανίζοντας αντίστοιχο tweet.
    Σύμφωνα με το συγκεκριμένο tweet, την παραπάνω δήλωση πραγματοποίησε αξιωματούχος της ΕΚΤ, ο οποίος, σαφώς δεν κατονομάζεται.
    Σημειώνεται ότι το ποσό των 1,9 δισ. ευρώ προέρχεται από τα κέρδη που έχουν επιτύχει οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΛΛΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ εξω…ΚΙ ΑΛΛΑ ΛΕΜΕ ΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ μέσα?
    Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να απόσχουν
    από οποιαδήποτε κατάργηση των μέτρων και από μονομερείς αλλαγές στις πολιτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα επηρέαζαν αρνητικά τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάκαμψη ή την χρηματοοικονομική σταθερότητα, όπως αξιολογείται από τους θεσμούς.
    Βάσει του αιτήματος, των δεσμεύσεων από τις ελληνικές αρχές, των συμβουλών των θεσμών, και της σημερινής συμφωνίας, θα ξεκινήσουμε τις εθνικές διαδικασίες με στόχο να καταλήξουμε σε μια τελική απόφαση για την παράταση του τρέχοντος EFSF Master Financial Assistance Facility Agreement μέχρι τέσσερις μήνες από το δ.σ. του EFSF.
    Επίσης καλούμε τους θεσμούς (Τρόικα) και τις ελληνικές αρχές να ξεκινήσουν εκ νέου αμέσως τη δουλειά που θα επιτρέπει την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
    Παραμένουμε δεσμευμένοι να παρέχουμε επαρκή στήριξη στην Ελλάδα μέχρι να ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στην αγορά, όσο η χώρα τηρεί τις δεσμεύσεις της εντός του συμφωνηθέντος πλαισίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου