Λαπαβίτσας: Ελλάδα και ευρωζώνη μαστιγώνουν ένα νεκρό άλογο – Λύση η έξοδος από το ευρώ.

Στην άποψή του ότι η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι η έξοδος από την ευρωζώνη, εμμένει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «Der Tagesspiegel» και το «ThePressProject International».

«Ή
ρθε η στιγμή για την Ελλάδα και τους εταίρους της να καταλάβουν πως
μαστιγώνουν ένα νεκρό άλογο.

Αντί για αυτό πρέπει να εργαστούν από κοινού για μια έξοδο που θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης και συναίνεσης.

Μετά από πέντε χρόνια κινδυνολογίας και παραπληροφόρησης, πρέπει να υπάρξει επιτέλους μια πραγματική δημόσια συζήτηση», είπε ο κ. Λαπαβίτσας, ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων, πως «η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει η εξής: να υπάρξει μια πολιτική ευθυγράμμιση των δυνάμεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη ή γενικά να παίξει το ρόλο του καταλύτη στην Ευρωζώνη.

Αυτή η στρατηγική έχει φτάσει τώρα στο τέλος της».

«Το πραγματικό ερώτημα είναι πόσο καιρό θα μας πάρει για το καταλάβουμε.
Είμαι αρκετά σκεπτικιστής.

Δεν υπάρχει καμία πολιτική ευθυγράμμιση, αλλά μηχανισμοί των θεσμών και η λογική της νομισματικής ένωσης.

Όσοι πιστεύουν πως μια απλή πολιτική αλλαγή φτάνει για να μεταμορφώσει αυτή τη λογική, έκαναν λάθος.

Αυτό που έχουμε δει είναι ότι το θεσμικό πλαίσιο της Ευρωζώνης και ο ιδεολογικός μηχανισμός που επισυνάπτονται σε αυτόν, δεν είναι ευαίσθητοι στα επιχειρήματα που προέρχονται από τις εκλογικές ανακατατάξεις.
Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου στο Eurogroup αντανακλά ακριβώς αυτό», πρόσθεσε.
«Η Ελλάδα πρέπει να αναζητήσει μία πραγματική εναλλακτική διαδρομή, η οποία είναι να φύγει από αυτή την αποτυχημένη νομισματική ένωση.
Αυτός ήταν ξεκάθαρα ο μόνος δρόμος από την αρχή.....

Αν πρόκειται να εφαρμοστεί ένα τέτοιο πρόγραμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διακηρύξει, που δεν είναι ριζοσπαστικό – το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι απλά μέτριος Κεϋνσιανισμός-, θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά πώς θα έχουμε την ευκαιρία να βγούμε από τα όρια της Ευρωζώνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει εντολή να εκπληρώσει το πρόγραμμά του.

Άμεσα ή έμμεσα έχει πάρει εντολή ότι θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά αυτή η ερώτηση δεν τέθηκε ποτέ ευθέως στους πολίτες».
Πηγή:  bankingnews.gr

Σχόλια