ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ: Ο «ΜΙΚΡΟΣ» ΕΚΑΝΕ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ



Ως επιτυχία του Αλ. Τσίπρα θεωρεί ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής τα αποτελέσματα της κρίσιμης συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με το «ιερατείο» της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες – Θεωρεί ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο «αριστερής παρένθεσης» –  Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr. 
Ο Κ. Καραμανλής, σε συνομιλίες που είχε με συνεργάτες του, επισημαίνει ότι «ο μικρός έκανε ό,τι δεν έκαναν οι άλλοι», εννοώντας προφανώς τις προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν διαπραγματεύτηκαν σχεδόν ποτέ και απλώς επικύρωναν τις εντολές..........των Βρυξελλών και του ΔΝΤ.
Εκτιμά, κατά τις πληροφορίες μας που προέρχονται από συνομιλητή του, ότι είναι πολύ σημαντικό, ότι ο Αλ. Τσίπρας έφερε στο κέντρο του ενδιαφέροντος και της διαπραγμάτευσης τη δεινή ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και μάλιστα πέτυχε μέσω της διαπραγμάτευσης να δοθεί «πακέτο βοήθειας» για την αντιμετώπισή της.
Επίσης εκτιμά ως θετικά απ’ τη συνάντηση Τσίπρα με τους «εφτά» το ότι τελικά δεν επέμειναν στο βέτο για τα νομοσχέδια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και –φυσικά- την διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει «Grexit».
Γενικά θεωρεί τα αποτελέσματα της συνάντησης ως ένα «έντιμο συμβιβασμό» και πιστεύει πως «βήμα προς βήμα» απομακρύνεται το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης», ένα σενάριο στο οποίο άλλωστε ποτέ δεν πίστεψε…
Βέβαια θεωρεί ότι είναι απολύτως αναγκαίο η ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει πολύ σύντομα πίνακα συγκεκριμένων και απολύτως κοστολογημένων μεταρρυθμίσεων, ώστε να μην χαθούν τα αποτελέσματα της συνάντησης.
Αυτό το θεωρεί πάρα πολύ σημαντικό και προσθέτει ότι αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει και ότι σε αυτό το ζήτημα έχουν παρουσιαστεί καθυστερήσεις.
 
 
 Από το www.newsbomb.gr

Σχόλια

  1. ΕΞ ΙΔΙΩΝ ...ΚΡΙΝΕΙ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ???

    ΄Η ο Χαρδαβδέλλας κω@@@γύφει , ως συνήθως?

    Πάντως και οι ..δύο, σκατά και απόσκατα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Finacial Times» March20,2015

      Greece slides towards the euro trapdoor
      Unless Syriza changes tack, it is leading Greek people out of the single currency

      (…) Yet with every day that passes without the Greek authorities and their creditors even finding o common basis for discussion, that exit creeps ever nearer.

      «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάξει στάση,
      ================
      οδηγεί τον ελληνικό λαό έξω από το κοινό νόμισμα», προειδοποιούν οι «Financial Times», τονίζοντας πως «με κάθε μέρα που περνά» χωρίς να υπάρχει «ούτε κοινός τόπος για συζήτηση» μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών, ο κίνδυνος ενός Grexit «πλησιάζει όλο και περισσότερο».
      Στο άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα γλιστρά προς την καταπακτή του ευρώ», οι συντάκτες της εφημερίδας σημειώνουν ότι όποια κι αν είναι τα λάθη των δανειστών, οι ελληνικές Αρχές αποδεικνύουν πως είναι «αναξιόπιστοι διαπραγματευτικοί εταίροι».

      Το άρθρο επικρίνει έντονα τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει «εξαιρετικό» στην αυτοπροβολή αλλά «αναξιόπιστο συνομιλητή», υπογραμμίζει όμως πως η ενόχληση στις τάξεις των εταίρων δεν περιορίζεται πλέον στον Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά έχει επεκταθεί σε αξιωματούχους που ήταν φιλικά διακείμενοι προς την Ελλάδα.

      «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραδείγματος χάριν, μέσω του Πιέρ Μοσκοβισί, έχει προσπαθήσει να παίξει το ρόλο του έντιμου διαμεσολαβητή. Αλλά η Κομισόν δεν έχει μόνο δει ανεπίσημα έγγραφά της (σ.σ. τα «προσχέδια Μοσκοβισί») να χρησιμοποιούνται ως διαπραγματευτικά εργαλεία [από την Ελλάδα], εχει επίσης απογοητευτεί από την αδυναμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να τηρήσει υποσχέσεις και να έρθει σε επαφές πριν καταθέσει νέα νομοσχέδια», αναφέρουν οι FT.

      Η εφημερίδα επισημαίνει πως το σενάριο του Grexit δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν, όμως προειδοποιεί πως, εν τέλει, η καθυστέρηση στην εξεύρεση μιας ουσιαστικής συμφωνίας κρατά το σενάριο στη ζωή.

      «Αλλά με κάθε αλλαγή κατεύθυνσης και κενές πράξεις που αψηφούν [τους πιστωτές], περισσότερες καταθέσεις φεύγουν από τις ελληνικές τράπεζες και η έξοδος που όλοι δηλώνουν πως θέλουν να εμποδίσουν έρχεται λίγο πιο κοντά», καταλήγουν οι FT.

      Διαγραφή
  2. ΑΛΛΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ εξω…ΚΙ ΑΛΛΑ ΛΕΜΕ ΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ μέσα?
    ===========================
    Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να απόσχουν
    από οποιαδήποτε κατάργηση των μέτρων και από μονομερείς αλλαγές στις πολιτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα επηρέαζαν αρνητικά τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάκαμψη ή την χρηματοοικονομική σταθερότητα, όπως αξιολογείται από τους θεσμούς.
    Βάσει του αιτήματος, των δεσμεύσεων από τις ελληνικές αρχές, των συμβουλών των θεσμών, και της σημερινής συμφωνίας, θα ξεκινήσουμε τις εθνικές διαδικασίες με στόχο να καταλήξουμε σε μια τελική απόφαση για την παράταση του τρέχοντος EFSF Master Financial ***istance Facility Agreement μέχρι τέσσερις μήνες από το δ.σ. του EFSF.
    Επίσης καλούμε τους θεσμούς (Τρόικα) και τις ελληνικές αρχές να ξεκινήσουν εκ νέου αμέσως τη δουλειά που θα επιτρέπει την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
    Παραμένουμε δεσμευμένοι να παρέχουμε επαρκή στήριξη στην Ελλάδα μέχρι να ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στην αγορά, όσο η χώρα τηρεί τις δεσμεύσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΧΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ
    ΚΑΙ καΜένους εντελώς?

    [[Βάσει του αιτήματος, των δεσμεύσεων από τις ελληνικές αρχές, των συμβουλών των θεσμών, και της σημερινής συμφωνίας, θα ξεκινήσουμε τις εθνικές διαδικασίες με στόχο να καταλήξουμε σε μια τελική απόφαση για την παράταση του τρέχοντος EFSF Master Financial ***istance Facility Agreement μέχρι τέσσερις μήνες από το δ.σ. του EFSF.
    Επίσης καλούμε τους θεσμούς (Τρόικα) και τις ελληνικές αρχές να ξεκινήσουν εκ νέου αμέσως τη δουλειά που θα επιτρέπει την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
    Παραμένουμε δεσμευμένοι να παρέχουμε επαρκή στήριξη στην Ελλάδα μέχρι να ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στην αγορά, όσο η χώρα τηρεί τις δεσμεύσεις της εντός του συμφωνηθέντος πλαισίου.]]

    Αποτέλεσμα των μπαρουφικών και καΜένων ''ενεργειών'', ήταν, να χαθεί ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ χρόνος, να δημιουργήσουμε ΑΠΡΕΠΕΣ και εχθρικό περιβάλλον, να κάνουμε ΕΧΘΡΟΥΣ όλες τις χώρες της Ε.Ε και τελικά να αναπολούμε την περίοδο Παπανδρέου, με τα χαμηλότοκα δάνεια και τις ανθρώπινες φορολογικές θυσίες, που ΑΜΕΣΩΣ έπιασαν τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπάρχει ένας ΕΛΛΗΝΑΣ εισαγγελέας?
    ========================
    Επιστολές - φωτιά του Π. Δούκα στον Κ. Καραμανλή για το χρέος
    Αποκαλύπτονται από το «Βήμα της Κυριακής»
    Επιστολές - φωτιά του Π. Δούκα στον Κ. Καραμανλή για το ...

    www.tovima.gr/politics/article/?aid=413313
    --------------------------------------------------
    «Πουλήστε σε Ελληνες αεροδρόμια και λιμάνια».
    Από τον Οκτώβριο 2008 ο κ. Π. Δούκας είχε υποβάλει αναλυτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ????????

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
    ΒΗΜΑ 13/05/2007/ http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=180914


    Στις 13/05/2007 δημοσιεύεται στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" μία ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ καταγγελία -αποκάλυψη. Ούτε λίγο ούτε πολύ, υπονοείται απόπειρα αμοιβαίας συγκάλυψης μεταξύ του τότε Πρωθυπουργού και του τότε Προέδρου του Αρείου Πάγου. Η επιστολή αυτή μαζί με το ΠΡΩΤΟ μέρος του κειμένου, δημιουργούν εύλογες υπόνοιες και ερωτηματικά για βαρύτατα κακουργήματα και αμοιβαίους ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ συγκάλυψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΕ ποιο ΚΟΜΜΑ πήγαν τα λεφτά κ. Καραμανλή??? .
    ===========================
    Την ίδια ώρα που το ελληνικό κράτος κατέρριπτε το παγκόσµιο ρεκόρ δανεισµού διεκδικώντας από τις αγορές το ποσό
    του 1 δισ. ευρώ την εβδοµάδα (!) προκειµένου να εξυπηρετεί τις λήξεις των οµολόγων , τις μισθοδοσίες των εκατοντάδων
    ==============================
    χιλιάδων προσληφθέντων υπαλλήλων, και τόσες άλλες σπατάλες και χαριστικές δανειοδοτήσεις,
    ο κ. Ζορµπάς παρέδωσε ένα «δηλητηριώδες» πόρισµα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, που αναφερόταν σε ευθύνες πολιτικών προσώπων και σε διοχέτευση προµηθειών σε « συγκεκριμένο πολιτικό χώρο».
    *Ποιος ήταν ο πολιτικός χώρος που πήγαν τα χρήματα, κύριε Καραμανλή;
    *Τί άλλα στοιχεία επί πλέον απαιτούνται για να μάθουμε ποιοι είναι ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ; Πως κ. Καραμανλή αποφάσισες να κλείσεις τη Βουλή;
    Γι αυτό τον εκπαραθυρώσατε?
    * Τι φοβόσουνα;
    *Τι έγιναν τα λεφτά; Σ ε ποιό κόμμα πήγαν, όπως υπέδειξε η έρευνα και η έκθεση, του αρμόδιου Προέδρου της ανεξάρτητης αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΗΓΕΣΙΑΣ, ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ…. !!!
    Γράφει ο Ν Βράχος

    Η Ελλάδα του σήμερα δεν ‘’έχει τη δύναμη’’ να πιστέψει στο αύριο. Το αύριο που υπόσχονται οι ‘’ΝΕΟ89ρηδες,Σαμαράς και Τσίπρας δεν πείθει κανέναν. Όλοι οι Έλληνες κάηκαν από τα ψέματα της αντιπολίτευσης των ανθρώπων του 2010-2011 που σήμερα βρίσκονται στην εξουσία.
    Ποιος πιστεύει τον εγκληματία Καραμανλή? ΚΑΝΕΙΣ
    Ποιος πιστεύει τον Αντώνη? Κανείς !
    Ποιος πιστεύει τον Τσίπρα ? Κανείς !
    Ποιος σιχαίνεται και αηδιάζει με τον Βαγγέλη? ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ
    Ποιος γελάει με τον Πάνο?? Όλη η Ελλάδα!
    Ποιος μισεί και οργίζεται με τους χρυσοδολοφόνους ? ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !
    Είναι όλα αυτά που είχαμε, όταν έγιναν οι εκλογές του 2009 και μας τα ‘’σκότωσαν».
    Μας σκότωσαν τα όνειρα και την ελπίδα οι δολοφόνοι της ευτυχίας μας.
    Ύστερα ήλθαν οι βάρβαροι του Αντώνη, του Αλέξη και λοιποί ηλίθιοι και πολιτικά απροσάρμοστοι…
    Η ώρα έφτασε. Τώρα ξέρουμε ! Τώρα όλοι είμαστε δίπλα στο Γιώργο Παπανδρέου, στον ΜΟΝΑΔΙΚΟ πολιτικό που απέδειξε έμπρακτα ότι σέβεται και αγαπά τους έλληνες και την Ελλάδα.
    Δεν είναι πλέον μόνος του και υπονομευμένος. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο του Αντώνη, του Βαγγέλη, του Αλέξη και των άλλων νοσταλγών της παραμεθόριας … διαπλοκής και πολιτικής ανυπαρξίας.
    Το μοναδικό πολιτικό ,που μας είπε την αλήθεια για το μέγεθος του προβλήματος και την οικονομική λύση που έπρεπε να εφαρμόσουμε και αγωνίστηκε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ενάντια σε όλες τις βρόμικες δυνάμεις και ιδιοτελείς επιδιώξεις. Και προ παντός ενάντια στον ‘’αιρετό φασισμό’’ τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα..
    Τον μοναδικό πολιτικό που θέλει και μπορεί, με την παγκόσμια προσωπικότητά του, τις γνώσεις του, τις γνωριμίες του και τις εμπειρίες του από την άθλια συμπεριφορά όλων των υποταγμένων, να συμβάλει τα μέγιστα στην σωτηρία και την ανάπτυξη της πατρίδας μας, προκαλώντας και προσκαλώντας την παγκόσμια κοινότητα σε μια προσπάθεια σωτηρίας της πατρίδας μας.
    Ποιος άλλος μπορεί να μας σώσει από τον κατήφορο της υπανάπτυξης, της απόγνωσης και της διαφθοράς των τοκογλύφων ντόπιων και ξένων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου