Κάλεσμα Μπαλτάκου σε εθνική ομοψυχία...





«Χάσαμε επειδή ήμασταν μνημονιακοί»...
 "Σε αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή και εν όψει των ημερών πού έρχονται, η ΝΔ πρέπει να κόψει κάθε επιθετικότητα και κάθε κριτική απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσον αναφορά στο...
κεντρικό της θέμα που είναι η διαπραγμάτευση με τους Γερμανούς", είπε ο Π. Μπαλτάκος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM. 
Και πρόσθεσε:  

» Απαιτείται εθνική ομοψυχία στη δεδομένη χρονική στιγμή και στήριξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορετικά μπορεί να έχουμε πάρα πάρα πολύ άσχημα αποτελέσματα. 

» Αν θέλει να κάνει την αντιπολίτευση που πρέπει να κάνει, να την κάνει στις πτέρυγες, αλλά όχι στο κέντρο. Πρέπει στο κέντρο η Νέα Δημοκρατία τώρα να ακολουθήσει πολιτική συναίνεσης, συγκατάβασης και σιωπής και είναι πάρα πολύ πιθανό η ΝΔ, αν η χώρα πάει στα βράχια, να πάει και η ΝΔ στα βράχια. Όχι επιθετικότητα τώρα απέναντι στη διαπραγματευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Χάσαμε επειδή ήμασταν μνημονιακοί»

» Η ΝΔ δεν ηττήθηκε επειδή χάσαμε το κέντρο και αυτές είναι -μην τις χαρακτηρίσω- θεωρίες. Χάσαμε τις εκλογές επειδή ήμασταν πολύ μνημονιακοί. Χάσαμε την ψυχή μας εξαιτίας του μνημονίου και χάσαμε τις εκλογές.

«Όχι βέβαια, διότι αυτό είναι σόφισμα...... Επειδή δεν μπορούν να πουν ότι χάσαμε εξαιτίας του μνημονίου, επειδή οι ίδιοι ήταν πιο μνημονιακοί από τον Σαμαρά, βρίσκουν το σόφισμα ότι ο Σαμαράς πήγε το κόμμα δεξιά. Που το πήγε δεξιά; Εγώ δεξιός είμαι, αλλά δεν το είδα αυτό. Ποια δεξιά στροφή έκανε ο Σαμαράς; Συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ για να μείνει στην κυβέρνηση. 

» Αναφέρομαι σε όλους και στην κυρία Μπακογιάννη. Όλους εκείνους, οι οποίοι λένε 'χάσαμε το κέντρο'. Και στον κ. Δένδια. Ενώ διστάζουν να πουν την αλήθεια, λένε 'χάσαμε το κέντρο', ενώ θέλουν να πουν ότι χάσαμε λόγω του μνημονίου. Αυτοί οι οποίοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, δεν τους ψήφισαν επειδή ο Σαμαράς πήγε το κόμμα δεξιά. Ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, γιατί κόπηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις, λόγω του μνημονίου.»

«Να ξαναδιαβάσουν τον Λένιν»

«Όχι, δεν με ξένισαν. Τα ίδια φωνάζουν εδώ και 60 χρόνια, δεν έχει αλλάξει κάτι. Εκείνο το οποίο με ξένισε είναι ότι η κυρία Κατριβάνου ήταν η πρώτη η οποία αναφέρθηκε στο θέμα αυτό και ξέχασε να ξαναδιαβάσει το βιβλίο του Λένιν με τίτλο Ιμπεριαλισμός, το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού.

» Ο Λένιν λέει με σαφήνεια από ποιους δρόμους μπορεί να περάσει ο ιμπεριαλισμός και ένας από αυτούς τους δρόμους φράσσεται από τους ΟΥΚ. Αυτή τη στιγμή, οι ΟΥΚ -και απευθύνομαι στην κυρία Κατριβάνου εμμέσως βεβαίως- δεν εξυπηρετούν το παιχνίδι της αντίδρασης, εξυπηρετούν το δικό της παιχνίδι. Γιατί ο ιμπεριαλισμός χτυπάει την πόρτα του δικού της σπιτιού, δεν θα χτυπήσει το κουδούνι, θα κατεδαφίσει την πόρτα. Πρέπει να έχουν φρόνημα, χρειάζεται σθένος. Το αμυντικό φρόνημα δεν φοβίζει κανέναν. Το επιθετικό φρόνημα καταγράφουν οι στρατιωτικοί ακόλουθοι των πρεσβειών και έτσι φεύγουν τα τηλεγραφήματα, έτσι φεύγουν οι αναφορές. 

» Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πάνε μια μέρα στη μονάδα, να καθίσουν από το πρωί ως το βράδυ, να κλαίνε με λυγμούς το βράδυ με αυτά πού θα έχουν δει, να έχουν γίνει άσπροι σαν το χαρτί Α4 και μετά να ζητήσουν συγγνώμη από τα παιδιά αυτά».

Σχόλια

  1. ΠΟΝΤΑΡΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΙ ΚΑΡΑΜΑ(Ν)ΛΑΚΗΔΕΣ !!!!

    Η είδηση αυτή έχει ιδιαίτερη μεγάλη και χρονική αξία, αφού με τα στοιχεία που παρουσιάζονται η ελληνική τράπεζα που αγόρασε CDS είναι κρατική και πρόκειται για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
    Οπως αποκαλύπτεται, ο τέως πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης είχε αγοράσει ασφάλιστρα κινδύνου, στις 9 Αυγούστου 2009, για να ασφαλίσει τα ελληνικά ομόλογα της τράπεζάς του.
    Ολες οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν ομόλογα ελληνικού δημοσίου αξίας περίπου 50 δισ. ευρώ.
    Με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να προστατεύσουν τα ομόλογά τους αγοράζοντας ασφάλιστρα.
    Οταν όμως μία ελληνική τράπεζα αγοράσει προστασία (CDS) είναι σαν να αμφισβητεί την ίδια τη φερεγγυότητα του ελληνικού κράτους, δείχνοντας ότι πιστεύει εμμέσως στη χρεοκοπία του.

    Η Κρατική Τράπεζα ,
    επί κυβερνήσεως Καραμανλή και…Καμμένου
    ‘’επαιξε’’ τον Αύγουστο του 2009, θεωρώντας σίγουρη ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της Ελλάδας
    =============================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2004 2009 ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΓΗΡΟΙ

      Το θαύμα των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 ήταν μια σημαντική στιγμή για την παρουσία και αναβάθμιση της Ελλάδας, στον παγκόσμιο χάρτη .Όλοι πιστέψαμε ότι θα ήταν η αρχή και η συνέχεια μιας νέας εποχής για την πατρίδας μας. Η Ελλάδα μεσουρανούσε και όλοι ελπίζαμε.
      Κι όμως ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΜΕ, πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να ‘’ταυτισθεί’’ η δεξιά με τη διαφάνεια. Μέσα σε λίγους μήνες όλοι στην Ελλάδα ‘’γίναμε κουμπάροι’’ !!! με γάλατα, ομόλογα, ρεμούλες, Ρεγκούζες, βατοπέδια και εκατοντάδες χιλιάδες ΜΠΛΕ κάρτας προσλήψεις. Απερίγραπτα κακουργήματα συμβαίνουν και ΟΙ ‘’ΣΑΝΙΔΑΔΕΣ’’ με το φτυάρι στο χέρι ‘’κουκουλώνουν’’. Η οικονομία έχει πάρει ασυγκράτητη ορμή στην κατηφόρα της παρακμής και των σκανδάλων. Όλοι τρώνε και γλεντάνε, ’’βλέπουν τους έλληνες και γελάνε’’ .Οι ξένοι αρμόδιο της Ε.Ε τραβάνε τα μαλλιά τους και κάθε μήνα βρίσκονται στην Ελλάδα, για να μάθουν τι συμβαίνει αλλά ο ..πρωθυπουργός ΜΟΝΙΜΩΣ είναι είτε μπουκωμένος, είτε σε λήθαργο. Το κράτος κυβερνά ο ‘’αυτόματος’’ Πάκης και ο αγέλαστος Ρουσόπουλος και η καταστροφή δεν άργησε να πάρει ΦΟΡΑ!!!
      Το δημόσιο χρέος εκτινάσσεται σε ΔΙΠΛΑΣΙΑ νούμερα ( από 178 σε 300 δις ευρώ). Το ετήσιο ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΠΑΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ και σκαρφαλώνει στο 16% του ΑΕΠ ΄η σε 36 δις ευρώ ετησίως . Η Ευρώπη κτυπά καμπάνες, αλλά Καραμανλής και Σαμαράς ,περί ‘’άλλα τυρβάζουν’’. Μεθοδεύουν την συντριβή του Παπανδρέου , μέσω της οικονομικής καταστροφής της Ελλάδας.
      Οι εκλογές αποκαλύπτουν ‘’σημεία και τέρατα’’ και οι Έλληνες μαθαίνουν ότι ‘’βαδίζουμε για χρεοκοπία’’.
      Η ΝΕΑ κυβέρνηση Πασοκ,παγώνει με το χάλι των ελλειμμάτων που δεν επιδέχονται ΑΝΑΒΟΛΗΣ. Ζητούνται επειγόντως 36 δις ευρώ για το έλλειμμα του Προϋπολογισμού και άλλα 24 για το εμπορικό έλλειμμα.
      Οι ευρωπαίοι, όπως μαθαίνουμε σήμερα, έχει κλείσει τις στρόφιγγες των χρημάτων και η κυβέρνηση Καραμανλή δανείζεται το 2008, από την αγορά ένα(1) δις την ΕΒΔΟΜΑΔΑ για να μην πονηρευτούνε για τα χάλια της οικονομίας μας.
      Σήμερα ΟΛΟΙ γνωρίζουμε την αλήθεια τόσο της χρεοκοπίας, της προσπάθειας Παπανδρέου να μην πτωχεύσουμε, όσο και της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ της αντιπολίτευσης, να υπονομεύσει, να διαστρεβλώσει και ΤΕΛΟΣ να επιρρίψει τις ευθύνες της καταστροφής στο Γιώργο Παπανδρέου.
      Σαμαράς , Βενιζέλος, Τσίπρας χρυσοφονιάδες και ΚαΜμένος οργιάζουν στην συκοφαντία και στην παραπληροφόρηση.
      Σήμερα ζητάνε την ψήφο των Ελλήνων ΑΥΤΟΙ που συμμετείχαν στην εξαθλίωσή του και στην καταστροφή της πατρίδας μας.
      ‘Όμως ο λαός μας αντελήφθη την αλήθεια και η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ του Γιώργου Παπανδρέου είναι γεγονός.


      Διαγραφή
  2. ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΥΓΓΝΩΜΗ.

    Ποιος αμφισβητεί πλέον το δίκιο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, τον αγώνα που έκανε να υψώσει το ανάστημά του και να αγωνιστεί για τη σωτηρία της Ελλάδας?
    * Ποιος πλέον αμφισβητεί το πόσο πιο ήρεμα, πιο μαλακά, πιο ανώδυνα θα είχαμε αντιμετωπίσει με επιτυχία, όλα όσα σήμερα μας κάνουν τη ζωή δύσκολη και το μέλλον δυσοίωνο για εμάς και τα παιδιά μας?
    *Ποιοι μας ξεσήκωσαν εναντίον του υποσχόμενοι ‘’Παραδείσους και ρύζι’’?
    *Γιατί αφού όλα με τον Γιώργο ήταν λάθος, όπως μας έλεγαν , σήμερα αγωνίζονται να εφαρμόσουν, ένα μέρος από αυτά που είχε αποφασίσει?
    *Γιατί ξεπουλάνε την πατρίδα μας?
    *Κι όμως ξεπουλήσαμε τον Γιώργο Παπανδρέου, που είχε το θάρρος και τον ανδρισμό να πεί το νέο ΟΧΙ στους ‘’αιρετούς φασίστες’’ ΜΕΡΚΟΖΥ της κεντρικής και όχι μόνο νεοφασιστικής Ευρώπης?
    Και κανείς δεν μιλά σήμερα για το έγκλημα που διεπράχθη όταν ‘’έδιωξαν’’ τον Παπανδρέου!!!!
    Μαυροκόκκινα σκουλήκια, μεταλλαγμένα εθνοκτόνα παράσιτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου