ΒΟΜΒΑ με εσωτερικό έγγραφο της Κομισιόν που καίει τον Ανα(ν)στασιάδη !


c206dd6590131f70fafaf62f7bb0b506_LΗ ΕΕ πρότεινε άλλες λύσεις στον Νίκο Αναστασιάδη αλλά αυτός επέμενε στο Κούρεμα κάτω των 100.000 ευρώ! Ολόκληρο το εσωτερικό έγγραφο

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΑΓΓΑΡΗ 

Βόμβα μεγατόνων απεκάλυψε ο νέος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, στην μεσημβρινή εκπομπή του MEGA, όπου παρουσίασε εσωτερικό έγγραφο της Κομισιόν, στο οποίο καταγράφεται ότι η Κομισιόν ήδη από το πρώτο Eurogroup τάχθηκε εναντίον της λύσης του κουρέματος σε καταθέσεις κάτω των 100,000 ευρώ και πρότεινε στην Κυπριακή Κυβέρνηση να εισηγηθεί άλλες εναλλακτικές αλλά η τελευταία δεν αποδέχτηκε.


Ως γνωστόν, το παραπάνω υποστήριξε σε διάφορες επίσημες δηλώσεις του κατά καιρούς και ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σημείωνε πως «η ιδέα για κούρεμα των καταθέσεων κάτω των 100,000 ευρώ ήταν της Κυπριακής Κυβέρνησης και όχι του Eurogroup», κάτι που πλέον εμφανίζεται και γραπτώς στο εν λόγω έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Μαρίνος Σιζόπουλος......

Το Onlycy εξασφάλισε το έγγραφο αυτούσιο και σας το παρουσιάζει. Πρόκειται για «Memo» εσωτερικό ενημερωτικό σημείωμα δηλαδή της Κομισιόν, με ημερομηνία, 20 Μαρτίου 2013.

Στην τελευταία παράγραφο αναφέρεται: «Όσον αφορά το κούρεμα σε καταθέσεις ΚΑΤΩ των 100,000 ευρώ: Η Κομισιόν το ξεκαθάρισε στο Eurogroup, ΠΡΙΝ την απόρριψη του από την Κυπριακή Βουλή, ότι μια εναλλακτική πρόταση, εντός των οικονομικών παραμέτρων, θα ήταν αποδεχτή, και κατά προτίμηση χωρίς κούρεμα καταθέσεων κάτω των 100,000 ευρώ. Οι Κυπριακές Αρχές δεν αποδέχτηκαν ένα τέτοιο εναλλακτικό σενάριο».

Το καίριο ερώτημα πλέον που παραμένει αναπάντητο, είναι γιατί η Κυπριακή Κυβέρνηση, του Νίκου Αναστασιάδη, επέμενε στο κούρεμα των καταθέσεων κάτω των 100,000 ευρώ την στιγμή μάλιστα που η Κομισιόν εκφράστηκε εντός του Eurogroup (και προφανώς και Υπουργοί Οικονομικών άλλων χωρών, είδε Σόιμπλε) εναντίον μιας τέτοιας λύσης.

Ακολουθεί αυτούσιο το έγγραφο:

eggrafo_sizo

Πηγή: onlycy.com

Σχόλια

  1. ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΩΣ ΛΑΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΦΕΡΕΣΘΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΦΟΣΟΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΣΘΑΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΕ ΑΝ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΤΕ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου