Ο Τσίπρας και οι Βογιάροι...

"Τέρμα η αυτονόητη συμμόρφωση προς τις υποδείξεις κάθε παπάρα των Βρυξελλών". 

Δεν πα να λένε άλλος το μακρύ του κι άλλος το κοντό του, οι άσπονδοι φίλοι της κυβέρνησης εδώ και έξω. Αυτό που είδαμε προχτές όλη μέρα και σχεδόν όλη νύχτα να εξελίσσεται στις Βρυξέλλες είναι διαπραγμάτευση. Με...
στοιχεία μάχης αν θέλετε. Αφενός για να μην περάσουν οι τσαμπουκάδες των σκληρών σε βάρος της χώρας. Και αφετέρου για να περάσει και να παγιωθεί το νέο καθεστώς στη σχέση με εταίρους και δανειστές: Τέρμα η αυτονόητη συμμόρφωση προς τις υποδείξεις κάθε παπάρα των Βρυξελλών.
Βέβαια, ο Σαμαράς βλέπει εξετάσεις του Τσίπρα με βαθμολογητή την τρόικα. Και δεν ντρέπεται να μεταφέρει στην πολιτική τον μύθο του Αισώπου. Μια και του έκοψαν του ίδιου την ουρά -και όχι μόνο...- θέλει τους πάντες με κομμένη την ουρά. Κι αν είναι δυνατόν όχι μόνο την ουρά......


 Ο Τσίπρας, ευνουχισμένος από τους Βογιάρους της Ευρωζώνης είναι το νέο τους όνειρο. Ο Τσίπρας να δηλώνει μετανοημένος είναι ο νέος μύχιος πόθος τους. Η συνέχιση της ταπείνωσης η νέα μεγάλη ιδέα τους.
Και τι βγήκε τελικά από τον μαραθώνιο αυτό; Πολλά, αλλά μην υποτιμάτε το πρώτο και κύριο: Η βουβή Ελλάς μάς άφησε οριστικά χρόνους. Μιλούν επιτέλους οι δικοί μας, δεν πειθαρχούν με το στόμα κλειστό. Μιλούν μάλιστα όχι σε στάση ταπεινής επίκυψης. Όρθιοι. Και υποχρεώνουν έτσι και τους άλλους να μιλούν. Γιατί καλά είναι τα τελεσίγραφα ως μέθοδος επιβολής βάρβαρων πολιτικών. Ακόμα καλύτερα -ποιος το ξεχνάει;- όταν τα τελεσίγραφα τα παπαγαλίζει και η κυβέρνηση της χώρας στην οποία απευθύνονται.
Τώρα όμως το πράγμα έχει μια διαφορά, έτσι; Τους κάλεσε ο Τσίπρας σε μίνι διάσκεψη τους μεγάλους. Και πήγαν. Και συζητούσαν τρεις ώρες μέσα στα άγρια μεσάνυχτα με τη μικρή, ένοχη, σπάταλη κι ό,τι άλλο θέλετε Ελλάδα. Και τον ταραξία πρωθυπουργό της. Που πάει να πει ότι δεν τους έλυσαν τα τελεσίγραφα το πρόβλημα. Κι ότι τόσο καιρό μας δουλεύουν όλοι μαζί όταν φυλακίζουν τη σχέση μάς με τους δανειστές σε διλήμματα τελεσιγραφικού τύπου: Ή πειθαρχείτε, ή σας σκοτώνουμε.
Ε, λοιπόν, τους έχουμε νέα εκ Βρυξελλών: Δεν πειθαρχήσαμε κι είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή. Και όχι ως κομπάρσοι. Έτσι που η συνέχεια του έργου να προβλέπεται συναρπαστική...


Θανάσης Καρτερός

1 σχόλιο:

 1. Βασική επιδίωξη του διεθνούς NEOΝΑΖΙΣΜΟΥ,
  ==========================
  ήταν και είναι και η υποδούλωση της Ελλάδας στο ζυγό του φασισμού και του θανάτου.
  *Όσο όμως ανήκουμε στην Ε.Ε και στο ευρώ η υποδούλωση της Ελλάδας είναι αδύνατη.
  * Όλη λοιπόν η προετοιμασία , η ενίσχυση των ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ εφοπ-ληστών, η πίεση και οικονομική ενίσχυση των διαφόρων Σόρος, και των σκοτεινών κύκλων του διεθνούς εγκλήματος, αποδεικνύει ότι θα έδιναν και θα έκαναν τα πάντα, προκειμένου να μας μετατρέψουν σε χώρα φασισμού, δολοφόνων, παρακρατισμού, υποδούλων και χωρίς φωνή πολιτών.

  *Να λοιπόν για ποιο λόγο οργάνωσαν τα τάγματα των ΑΝΩΜΑΛΩΝ δολοφόνων.

  *Να λοιπόν γιατί δεν αναφέρουν ΛΕΞΗ για το τι θα συνέβαινε σήμερα αν η Τουρκία και ο ’’περίγυρος’’ ήταν ελεύθεροι να μας συμπεριφερθούν όπως παλιά. Να γιατί κάθε μέρα μας ζαλίζουν με ‘’πολέμους’’ με εχθρούς , με αίματα και με ΨΕΜΑΤΑ!!!

  *Τι θα γινόταν σήμερα αν η Τουρκία ‘’μπορούσε’’ να μας κηρύξει πόλεμο ή να συνεχίσει την κατάληψη και άλλων τμημάτων της πατρίδας μας?

  *Ποιοι ήταν στα πράγματα της Ελλάδας τότε που ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ την Κύπρο στους Τούρκους? Οι πρόγονοι αυτών που χύνουν ΨΕΥΤΙΚΑ δάκρυα για ..χαμένες ΠΑΤΡΙΔΕΣ που ξεπούλησαν διαχρονικά και αμετανόητα.!

  *Μας ‘’παρουσιάζονται’’ σαν πολιτικές παρθένες που μόλις ήλθαν από το..διάστημα. Μα αυτοί δεν αποτελούν το γνωστό μας ΧΑΦΙΕΔΟΤΣΟΥΡΜΟ που θέλουν να ‘’παρουσιάζονται’’ σαν εθνικός κορμός?

  ΒΓΗΚΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΤΟ ΧΑΦΙΕΔΟΤΣΟΥΡΜΟ….

  Έλληνα, έχε το νού σου στο παιδί….!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή