Ξεδιάντροπη παρέμβαση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στα εσωτέρικα της χώρας....

 Ο Τσίπρας πρέπει να τελειώνει με τους ΑΝΕΛ λέει ο Σουλτς
  ........Ζητά από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τερματίσει τη συμμαχία με τους Ανεξάρτητους Ελληνες. ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ...

Eυθεία παρέμβαση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Ζητά από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τερματίσει τη συμμαχία με τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Στην αυριανή έκδοση της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ο Μάρτιν Σουλτς δηλώνει "νομίζω πως ο σημερινός συνασπισμός του Αριστερού Κόμματος με τους δεξιούς λαϊκιστές είναι ένα λάθος" και προσθέτει ότι το επισήμανε και στον ίδιο τον κ. Τσίπρα κατά την συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.
Ενώ για τον Πάνο Καμμένο αναφέρει ότι.......
ένας ελέφαντας σε υαλοπωλείο είναι καλύτερος διπλωμάτης, θυμίζοντας ότι σε συνέντευξη του ο υπουργός Αμυνας στη Bild είχε απειλήσει να χορηγήσει στους μετανάστες χαρτιά για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Επίσης ο Μάρτιν Σουλτς ανέφερε για τον Ελληνα υπουργό Άμυνας, ότι στη συνέντευξή του στη Bild μίλησε για τον Β. Σόιμπλε και την ανάμειξή του σε υπόθεση δωροδοκίας.
«Εμείς οι Έλληνες θυμόμαστε καλά ότι ο κ. Σόιμπλε αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θέση του ως αρχηγός του κόμματος, επειδή είχε εμπλακεί σε υπόθεση δωροδοκίας. 
Σήμερα, όμως εξακολουθεί να είναι Υπουργός Οικονομικών," σημειώνεται στο δημοσίευμα.
πηγη

Σχόλια

  1. Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΕ …..

    Παρέλαβε μια χώρα ΗΔΗ χρεοκοπημένη με ένα δημόσιο χρέος 300 δις ευρώ, με ένα έλλειμμα 36 δις .ευρώ ή 16 % του ΑΕΠ , με ένα χρέος –διαφορά εμπορικού ισοζυγίου, που υπερέβαινε τα 24 Δις ευρώ.
    Με 865.000 χιλιάδες ΑΧΡΗΣΤΕΣ κομματικές προσλήψεις, και ΜΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ μοναδική στην ιστορία της πατρίδας μας. ΜΕ ένα παγκόσμιο σύστημα που ΑΡΝΙΟΤΑΝ μονολεκτικά να μας δανείσει, κι όταν το ‘’έκανε’’ τα επιτόκια δανεισμού ήταν σκέτος θάνατος !!! Κι όμως ο πρωθυπουργός του 44%, δεν λιποτάχτησε. Δεν προσέφυγε σε εκλογές που θα ΕΣΩΖΑΝ πολιτικά τον ίδιο και το Πασόκ, αλλά θα οδηγούσαν τη χώρα σε ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ χρεοκοπία! Αγωνίστηκε και ΚΑΤΑΦΕΡΕ να ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς αλληλεγγύης του συστήματος προστασίας των μελών της Ε.Ε. Έσωσε την Ελλάδα, και αγωνίζεται από οποιαδήποτε θέση και σε όλο τον κόσμο για την συνέχεια, που θα αναμορφώσει την Ελλάδα, και θα μπορέσουν τα παιδιά μας να ζήσουν τη γη των προγόνων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:

    Εμείς προτείνουμε ως ελάχιστο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης
    του χρέους :
    • την επιμήκυνση για 70 χρόνια των Ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στα χέρια των εταίρων μας,
    • τον μηδενισμό του περιθωρίου στο επιτόκιο των ομολόγων,
    • τη σταθεροποίηση των ετήσιων τόκων που πληρώνουμε σε ένα χαμηλό επίπεδο για τις επόμενες δεκαετίες,
    • ένα μορατόριουμ στις αποπληρωμές των "επισήμων δανείων",
    • την ανταλλαγή μέρους των ομολόγων με άλλα που θα έχουν ρήτρα, ανάπτυξης και θα αποπληρώνονται όσο πάει καλύτερα η οικονομία.
    Είναι ένα πακέτο ενεργειών που μπορεί να γίνει άμεσα αποδεκτό - και θα οδηγήσει στη σημαντική μείωση του δημοσίου χρέους.
    Θα δώσει αναπτυξιακή δυναμική στη χώρα καθώς θα μειώσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες των επομένων ετών.
    Χαμηλότερες δαπάνες για τόκους, λιγότερες αποπληρωμές.
    Και θα επιτρέψει να έχουμε χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, άρα περισσότερους πόρους για την ανάπτυξη και τη στήριξη των ασθενέστερων.
    Και ταυτόχρονα θα πρέπει να επιμείνουμε για μία μεγάλη Ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος - το Ελληνικό αλλά και άλλων χωρών - που θα δρομολογήσει λύσεις για όλη την Ευρώπη.
    Υπάρχουν ήδη πολλές προτάσεις από επιφανείς αναλυτές για πανευρωπαϊκές λύσεις για συντονισμένη μείωση και αμοιβαιοποίηση χρέους. Πολιτική βούληση δεν υπάρχει ακόμα.
    Αλλά επαναλαμβάνω: να πετύχουμε άμεσα μια σημαντική περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους. Είναι έτοιμοι οι εταίροι μας γι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ

    Γιώργος Παπανδρέου: ‘’Ελάτε να πάμε όλοι μαζί να διαπραγματευτούμε'' φώναζε με όση δύναμη είχε...
    Ο Παπανδρέου με το λίγο που κυβέρνησε έδωσε δείγματα για το που ήθελε να πάει τη χώρα . Ήταν εμφανή λίγα από όλα όσα τόσα χρόνια ζητούσαμε από το πολιτικό σύστημα. Όταν στα δύσκολα ζήτησε τη στήριξη των υπολοίπων, "ελάτε να πάμε όλοι μαζί να διαπραγματευτούμε" ακόμα και ο συνεργασθείς με τη δεξιά Φώτης το αρνήθηκε.
    Για φανταστείτε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς με ένα κοινό σχέδιο να διαπραγματεύονται τη σωτηρία της χώρας.
    Όταν οι υπόλοιποι σωτήρες το αρνήθηκαν τόλμησε να ζητήσει δημοψήφισμα, δηλαδή να αποφασίσει ο λαός στην ουσία όλοι εκείνοι που δεν τον στήριξαν στο πρώτο κάλεσμα.
    Τότε πέσαν όλοι οι "δημοκράτες" να τον φάνε και τον έφαγαν με βοήθεια και δικών του στελεχών.
    Ποιος δεν θυμάται τα Ζάππεια με την πληθώρα ισοδυνάμων, την επαναδιαπραγμάτευση και για να μη γράφω πολλά τον Σαμαρά, Βενιζέλο και ρέστους προεκλογικά ποιο πολλά και από τον Τσίπρα υποσχόντουσαν.
    Μακάρι να κάνει ένα νέο κόμμα αλλά να επιλέξει τους σωστούς και θα κριθεί ανάλογα πιστεύω. Όχι να μην πάρει το ΠΑΣΟΚ να το αφήσει στο Βενιζέλο να παίζει. Έτσι κι' αλλιώς είναι ανύπαρκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΨΥΧΑΡΗΣ Εγώ θα τον ρίξω τον Παπανδρέου και θα τον στείλω και στο Ειδικό Δικαστήριο».

    Είπε ο ‘’προστάτης’’ του ‘’πληθωρικά άμυαλου αγά’’ !

    Ο Μιχάλης Καρχιμάκης, υποψήφιος βουλευτής στη Β Αθηνών
    με το κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, απογυμνώνει τον '' πληθωρικά ατάλαντο Αγα'' Βαγγέλη, κολλητό φίλο του κ. Ψυχάρη:
    Η αντίδραση του κ. Ψυχάρη, όπως την περιέγραψε στους συγκεντρωμένους ο πρώην βουλευτής Λασιθίου ήταν: Εγώ θα τον ρίξω τον Παπανδρέου και θα τον στείλω και στο Ειδικό Δικαστήριο».


    Και κατέληξε υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: «Πέσαμε γιατί είχαμε μια αισχρή αντιπολίτευση και από τα δεξιά και από τα αριστερά. Αυτό το αντιμετωπίζαμε όμως. Αλλά δεν αντιμετωπίσαμε το εσωτερικό μας πρόβλημα. Αν είχαμε κοινοβουλευτική ομάδα συμπαγή σήμερα το ΠΑΣΟΚ θα ήταν κυβέρνηση και θα είχε οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση».


    Καταχειροκροτούμενος, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε στη συνέχεια: Μας λέγανε προδότες την ώρα που ο Παπανδρέου εξασφάλιζε δάνειο 140 δισ. ευρώ και σήμερα ο Σαμαράς πανηγυρίζει γι' αυτό που κατάφερε ο Παπανδρέου. Και ο Παπανδρέου λοιδορείται από τα ΜΜΕ που χρωστούν στο κράτος, που δεν πληρώνουν φόρους και δάνεια».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΣΑΛΤΑ ΠΗΔΗΞΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΣΟΥΛΤΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ .
    ΑΝΤΕ ΘΡΑΣΟΠΟΥΣΤΕΣ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ.ΣΑΣ ΚΑΛΟΜΑΘΑΝ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΗΡΑΤΕ ΘΑΡΟΣ ΕΥΡΩΒΛΑΧΑΝΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΕΒΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου