Οι μνημονιακοί δημοσιογράφοι συνεχίζουν να πολεμούν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως έκαναν πάντα!...κάθε μέρα και ένα ψέμα.

 http://papaioannou-giannis.net/wp-content/uploads/2015/03/B6F1gHWIYAA5Fgy.jpg

 Όλοι θυμόμαστε τι εγινε προεκλογικά με τα ΜΜΕ όταν μαίνονταν αδυσώπητος ο πόλεμος της Πληροφορίας και της προσπάθειας να μην βγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι να πρωτοθυμηθεί κάποιος. Την εκστρατεία τρόμου που διεξήγαγαν μεσώ των συχνοτήτων; Την ανοιχτή προσπάθεια πρόσκλησης bank run, την μονταζιέρα ή τις δημοσκοπήσεις που έβγαζαν το ΣΥΡΙΖΑ μόλις που ξεπερνούσε το 25% ενώ ο ΑΝΕΛ δεν έμπαιναν καν στην Βουλή; Όλοι είδαμε ότι μετά τις εκλογές -σφίγγοντας τα δόντια και με πολύ βαριά καρδιά- οι μνημονιακοί δημοσιογράφοι κατάπιαν την ήττα τους κι έδωσαν κάποια ανοχή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Όμως ακόμη και όταν η κυβέρνηση αποθεώθηκε από τον ελληνισμό για την διαπραγμάτευση της με τους εταίρους, τα ίδια πρόσωπα των ΜΜΕ δεν χάρηκαν καθόλου. Αντιθέτως ήταν όλοι τους εκεί για να βάλουν αστερίσκους και υποσημειώσεις όρους και προϋποθέσεις σε κάθε επιτυχία τις κυβέρνησης.
 Κι αφού πέρασε ένα μήνας ξεκίνησαν το γνωστό παιχνίδι λες και είμαστε ακομη προεκλογικά. Λες και δεν τους είπε ο Λαός να σκάσουν επιτέλους.......

 Σήμερα ήταν τα λεφτά των αγροτών, χθες ήταν το θέμα με τους μετανάστες, προχθές με τα ΤΕΙ θα έκλειναν κάθε μέρα και ένα ψέμα. Δεν μπορουν όμως να κάνουν πολλά. Ας μην μας διαφεύγει ότι η πρόσφατη νίκη των αντιμνημονιακων και οι μετέπειτα εξελίξεις επικοινωνιακά στηρίχτηκαν κατά κύριο λόγο στο Ιντερνετ. Ας μην μας διαφεύγει ότι η συνεχή στήριξη της κυβέρνησης μετεκλογικά γινεται από τα site και τα blogs και τα κοινωνικά δίκτυα και δεν οφείλεται κατ ελάχιστο στα ΜΜΕ και στους οι μνημονιακούς δημοσιογράφους που συνεχίζουν τον γνωστό πόλεμο τους βρισκόμενοι σε παρατεταμένο προεκλογικό τέμπο. Μένει να δούμε αν ΜΜΕ μπορουν να φθείρουν την κυβέρνηση εφόσον το διαδίκτυο δεν κλονιστεί
B6F1gHWIYAA5FgyΌλοι θυμόμαστε τι εγινε προεκλογικά με τα ΜΜΕ όταν μαίνονταν αδυσώπητος ο πόλεμος της Πληροφορίας και της προσπάθειας να μην βγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι να πρωτοθυμηθεί κάποιος. Την εκστρατεία τρόμου που διεξήγαγαν μεσώ των συχνοτήτων; Την ανοιχτή προσπάθεια πρόσκλησης bank run, την μονταζιέρα ή τις δημοσκοπήσεις που έβγαζαν το ΣΥΡΙΖΑ μόλις που ξεπερνούσε το 25% ενώ ο ΑΝΕΛ δεν έμπαιναν καν στην Βουλή; Όλοι είδαμε ότι μετά τις εκλογές -σφίγγοντας τα δόντια και με πολύ βαριά καρδιά- οι μνημονιακοί δημοσιογράφοι κατάπιαν την ήττα τους κι έδωσαν κάποια ανοχή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όμως ακόμη και όταν η κυβέρνηση αποθεώθηκε από τον ελληνισμό για την διαπραγμάτευση της με τους εταίρους, τα ίδια πρόσωπα των ΜΜΕ δεν χάρηκαν καθόλου. Αντιθέτως ήταν όλοι τους εκεί για να βάλουν αστερίσκους και υποσημειώσεις όρους και προϋποθέσεις σε κάθε επιτυχία τις κυβέρνησης. Κι αφού πέρασε ένα μήνας ξεκίνησαν το γνωστό παιχνίδι λες και είμαστε ακομη προεκλογικά. Λες και δεν τους είπε ο Λαός να σκάσουν επιτέλους. kanalia-dimosiografoi-660 Σήμερα ήταν τα λεφτά των αγροτών, χθες ήταν το θέμα με τους μετανάστες, προχθές με τα ΤΕΙ θα έκλειναν κάθε μέρα και ένα ψέμα. Δεν μπορουν όμως να κάνουν πολλά. Ας μην μας διαφεύγει ότι η πρόσφατη νίκη των αντιμνημονιακων και οι μετέπειτα εξελίξεις επικοινωνιακά στηρίχτηκαν κατά κύριο λόγο στο Ιντερνετ. Ας μην μας διαφεύγει ότι η συνεχή στήριξη της κυβέρνησης μετεκλογικά γινεται από τα site και τα blogs και τα κοινωνικά δίκτυα και δεν οφείλεται κατ ελάχιστο στα ΜΜΕ και στους οι μνημονιακούς δημοσιογράφους που συνεχίζουν τον γνωστό πόλεμο τους βρισκόμενοι σε παρατεταμένο προεκλογικό τέμπο. Μένει να δούμε αν ΜΜΕ μπορουν να φθείρουν την κυβέρνηση εφόσον το διαδίκτυο δεν κλονιστεί. Διαβάστε περισσότερα: Διαβάστε περισσότερα:

Διαβάστε περισσότερα:

Σχόλια

  1. ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ…

    ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ:Στις 5 Μαρτίου 2010,
    ο κ. Παπανδρέου μετέβη στο Βερολίνο όπου συνάντησε τη Γερμανίδα καγκελάριο κ. Αγκύλα Μέρκελ.
    Ο τότε πρωθυπουργός επισήμαινε ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε οικονομική αλλά μόνο
    πολιτική στήριξη ενώ η κ. Μέρκελ έδινε συγχαρητήρια για το δεύτερο πακέτο σκληρών μέτρων που ανακοίνωσε δύο ημέρες πριν και προέβλεπε:
    • Μείωση 30% στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, αδείας.
    • Μείωση 12% σε όλα τα επιδόματα του Δημοσίου.
    • Μείωση 7% στις αποδοχές υπαλλήλων ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, ΝΠΙΔ.
    • Αύξηση ΦΠΑ από 4,5 στο 5%, από 9 στο 10%, από 19 στο 21%.
    • Αύξηση 15% στον φόρο της βενζίνης.
    • Επιβολή επιπλέον 10% έως 30% στους (ήδη υπάρχοντες) φόρους εισαγωγής επί της αξίας των περισσότερων εισαγόμενων αυτοκινήτων.
    • Επαναφορά τεκμηρίων διαβίωσης σε όλα ανεξαιρέτως τα αυτοκίνητα (είχαν καταργηθεί τον Σεπτέμβριο του 2003), ακόμα και στα μικρότερου κυβισμού.
    • Επέκταση των τεκμηρίων διαβίωσης σε όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα, ακόμα και στα μικρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάστε τι έλεγαν και τι κάνουν σήμερα? ΟΛΑ ήταν ψέματα και προβοκάτσια..
    ============================================
    ΟΙ ευρωπαίοι τους πετάνε στο δρόμο. Εμείς όμως Έλληνα γιατί να χάσουμε τα πάντα?

    Δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος δεν είμαστε διαχειριστές των μνημονίων

    Μιλώντας για τις "κόκκινες γραμμές"
    στην διαπραγμάτευση, ο Τσίπρας τόνισε ότι "δεν είναι μόνο της Ελλάδας, αλλά και όλης της δημοκρατικής Ευρώπης". "Δεν δίνουμε έναν αγώνα μόνο στο όνομα του ελληνικού λαού, αλλά και στο όνομα όλων των λαών της Ευρώπης", υπογράμμισε για να αναφερθεί κατόπιν στις αξίες του Διαφωτισμού. Σύμφωνα με... τον πρωθυπουργό τον αγώνα για λύση απέναντι στη λιτότητα που διεξάγει η κυβέρνηση, βλέπουν οι και υπόλοιποι λαοί σαν λύση και για τους ίδιους. "Δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος, δεν είμαστε διαχειριστές των μνημονίων. Η σωτηρία δεν έρχεται παρατείνοντας το λάθος, όπως μας ζητούν κάποιοι δανειστές", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    "Τους απαντάμε "δεν βιαζόμαστε,
    δεν συμβιβαζόμαστε", εργαζόμαστε σκληρά για μια έντιμη συμφωνία. Δηλαδή μια συμφωνία χωρίς τη λιτότητα, χωρίς το μνημόνιο, χωρίς την τοξική παρουσία της τρόικα. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι συμφωνία, είναι παράδοση, είναι ολοκλήρωση της ευθανασίας της...

    ΣΧΟΛΙΟ:ΝΒ. Προκαλεί θυμηδία τουλάχιστον, να επιρρίπτονται ευθύνες στους δανειστές μας, επειδή ο επίτιμος ‘’φίλος’’ Κ. Καραμανλής, τίναξε τα πάντα στον αέρα, καταστρέφοντας σε πέντε χρόνια ( 2004-2009) την οικονομία και εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, ανεβάζοντας σε απίστευτα ύψη χρέος και έλλειμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:

    Εμείς προτείνουμε ως ελάχιστο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης
    του χρέους :

    • την επιμήκυνση για 70 χρόνια των Ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στα χέρια των εταίρων μας,
    • τον μηδενισμό του περιθωρίου στο επιτόκιο των ομολόγων,
    • τη σταθεροποίηση των ετήσιων τόκων που πληρώνουμε σε ένα χαμηλό επίπεδο για τις επόμενες δεκαετίες,
    • ένα μορατόριουμ στις αποπληρωμές των "επισήμων δανείων",
    • την ανταλλαγή μέρους των ομολόγων με άλλα που θα έχουν ρήτρα, ανάπτυξης και θα αποπληρώνονται όσο πάει καλύτερα η οικονομία.
    Είναι ένα πακέτο ενεργειών που μπορεί να γίνει άμεσα αποδεκτό - και θα οδηγήσει στη σημαντική μείωση του δημοσίου χρέους.
    Θα δώσει αναπτυξιακή δυναμική στη χώρα καθώς θα μειώσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες των επομένων ετών.
    Χαμηλότερες δαπάνες για τόκους, λιγότερες αποπληρωμές.
    Και θα επιτρέψει να έχουμε χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, άρα περισσότερους πόρους για την ανάπτυξη και τη στήριξη των ασθενέστερων.
    Και ταυτόχρονα θα πρέπει να επιμείνουμε για μία μεγάλη Ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος - το Ελληνικό αλλά και άλλων χωρών - που θα δρομολογήσει λύσεις για όλη την Ευρώπη.
    Υπάρχουν ήδη πολλές προτάσεις από επιφανείς αναλυτές για πανευρωπαϊκές λύσεις για συντονισμένη μείωση και αμοιβαιοποίηση χρέους. Πολιτική βούληση δεν υπάρχει ακόμα.
    Αλλά επαναλαμβάνω: να πετύχουμε άμεσα μια σημαντική περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους. Είναι έτοιμοι οι εταίροι μας γι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου