ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥΡΟΥ ΤΟΥ...


 

 
Μετωπική για τις «σπατάλες» στην ΕΡΤ Ποταμιστές Οι ανακοινώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη και του κόμματός του έγιναν η αιτία για σκληρές δηλώσεις όσον αφορά τις σπατάλες και τις αμοιβές στην ΕΡΤ Διπλή επίθεση στην κυβέρνηση έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, επικρίνοντάς την τόσο για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων όσο και για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προαλείφονται για θέσεις στην ΕΡΤ, τα οποία κατηγορεί ότι εμπλέκονται στις σπατάλες στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα. 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου ότι είναι έτοιμος να δώσει την άδεια για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού κράτους στην Ελλάδα, υποστήριξε πως ο υπουργός «τις τελευταίες δύο μέρες έχει δώσει τέσσερις συνεντεύξεις μόνο και μόνο για να δηλώσει ότι ετοιμάζεται να δημεύσει τη γερμανική περιουσία στην Αθήνα».
Τον κατηγορεί ότι αν και γερμανοτραφής νομικός, «αποφάσισε να φορέσει φουστανέλα και να ενταχθεί στην ομάδα Καμμένου». Έκανε αναφορά και σε διαρροές ότι στο «υπουργείο Δικαιοσύνης ότι σκέφτονται να κατασχέσουν το Ινστιτούτο Γκαίτε» και υποστήριξε πως αυτές οι δηλώσεις, «όπως και οι διαρροές, είναι ντροπή και θα βρει χειροκροτητές μόνο μέσα στους φασίστες και όχι στον ελληνικό λαό».......

 Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε πως κατά την αποτίμηση των συστημάτων δικαιοσύνης των χωρών-μελών από την επίτροπο για θέματα δικαιοσύνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Βέρα Ζούροβα, η Ελλάδα «είναι μια από τις τελευταίες χώρες στην ποιότητα και τον χρόνο της απονομής της δικαιοσύνης».

Η ΕΡΤ και ο ΣΥΡΙΖΑ
 Όσον αφορά την ΕΡΤ και τις σπατάλες στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, αφού κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει δώσει ουσιαστική απάντηση στην κριτική που ασκεί, το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να «ρωτήσει κάποια από τα στελέχη του, που σήμερα δραστηριοποιούνται στα κομματικά ΜΜΕ, αλλά την περασμένη δεκαετία δούλευαν στην ΕΡΤ Α.Ε.»

Η ανακοίνωση αναφέρεται ιδιαίτερα στον Κώστα Αρβανίτη και τον Κώστα Βαξεβάνη οι οποίοι «ήδη έχουν ενημερώσει τους εργαζόμενους στο “Κόκκινο”, ετοιμάζονται να διαδραματίσουν σοβαρό ρόλο στην καινούργια ΕΡΤ.

Αν δεν βρουν άκρη με τα δύο αυτά συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς είμαστε στη διάθεσή τους και για να τους υποδείξουμε και άλλα στελέχη τους, που πρωταγωνιστούν σήμερα στην επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και είχαν για χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες τους στην ΕΡΤ Α.Ε.».

Στο Ποτάμι και στον Σταύρο Θεοδωράκη απάντησαν προσωπικά ο Κώστας Αρβανίτης και ο Κώστας Βαξεβάνης, επισημαίνοντας ο πρώτος τις υψηλές αμοιβές που λάμβανε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε αντιδιαστολή με τις δικές του, την εποχή που εργαζόταν και ίδιος στη ΕΡΤ, και καταγράφοντας τα οικονομικά στοιχεία της εκπομπής «Το κουτί της Πανδώρας» ο δεύτερος.

 Η απάντηση Αρβανίτη Στην ανακοίνωση του Κώστα Αρβανίτη, αναφέρεται χαρακτηριστικά:
 «Την εποχή που ο κος Θεοδωράκης ήταν στην ΝΕΤ ελάμβανε 23.490 μικτά για μία εκπομπή ωριαία, ενώ εγώ ελάμβανα 4226 μικτά περίπου 2.600 καθαρά για καθημερινή τετράωρη εκπομπή και καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο.

 Πόσο μάλλον την περίοδο της πρωινής ενημέρωσης 2012 – 2013, όταν οι καθαρές αποδοχές μου από την ΕΡΤ, δεν ξεπέρασαν τα 1500, όπως και των άλλων συναδέλφων με βάση την ΣΣΕ».
Επίσης, όσον αφορά τον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» και το ενδεχόμενο να πάει στην ΕΡΤ, αναφέρει πως «έχω δηλώσει ότι είμαι και παραμένω στο ραδιόφωνο που με τόσο κόπο χτίζουμε καθημερινά μαζί με τους συναδέλφους μου, τόσο πολιτικά όσο και δημοσιογραφικά ο κος Θεοδωράκης πλέει στην θολή μετριότητα του ποταμιού του”.

Ο Κώστας Βαξεβάνης 

Ο Κώστας Βαξεβάνης τονίζει ότι δεν υπήρξε ποτέ στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλου κόμματος, αν και αριστερός, και επισημαίνει πως «όσο και να ψάξεις δεν θα βρεις φωτογραφία μου, όπως δικιές σου, ούτε με τον Σημίτη, ούτε με τον Γιάννο, ούτε με τον Άκη, ούτε με την οικογένεια Παπανδρέου.

Όχι γιατί δεν θα μπορούσα να έχω τέτοιες φωτογραφίες ως δημοσιογράφος, αλλά γιατί η αντίληψή μου δεν μου επέτρεπε να ακίζομαι ναρκισσιστικά με την εξουσία».
Αναφέρει επίσης ότι δεν εργάζεται στο «Κόκκινο», «άρα μάλλον είναι δύσκολο να με άκουσε κάποιος να λέω πως θα πάω στην ΕΡΤ».
 Επίσης αναφέρει πως δεν θα πάει στη ΕΡΤ, «και ούτε μου πρότεινε κάποιος να πάω. Αντιθέτως βρίσκομαι στα πρόθυρα συμφωνίας με ιδιωτικό κανάλι».

Τέλος, παραθέτει τα στοιχεία για το «Κουτί της Πανδώρας» στα οποία αναφέρεται πως «”το Κουτί της Πανδώρας”, με 20 εργαζόμενους που γύριζε όλο τον κόσμο στοίχιζε 18.000 ευρώ (με δημοσιευμένα στοιχεία στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ) ενώ μια εκπομπή σου που γυριζόταν σε ένα στούντιο και στην οποία πρόσφερε όλα τα μέσα Παραγωγής η ΕΡΤ ενώ εσύ είχες 4-5 δημοσιογράφους στοίχιζε 20.000 ευρώ κάθε βράδυ».
Επίσης αφήνει και αιχμές για σχέσεις του Σταύρου Θεοδωράκη με επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα, λέγοντας πως «ντροπή είναι να σου αποδίδουν πως ως δημοσιογράφος υπηρέτησες περισσότερο τα αφεντικά και λιγότερο τη δημοσιογραφία.

Ντροπή είναι επίσης όταν επιλέγεις την πολιτική, να κάνεις τρεις στις τρεις ερωτήσεις στη Βουλή που σχετίζονται με τον Μπόμπολα». πληροφορίες 


efsyn.gr

Σχόλια