Ρατσιστική επίθεση σε ελληνικό εστιατόριο στο Ντίσελντορφ...



 Το κλίμα για την Ελλάδα στη Γερμανία είναι σε πολλές περιπτώσεις βαρύ και συχνά τροφοδοτείται από δημοσιεύματα όπως το πρόσφατο της Bild που ζητούσε από αναγνώστες της να φωτογραφηθούν με το πρωτόσελιδό της στο οποίο κυριαρχούσε η λέξη «ΝΕΙΝ» για την παροχή νέας βοήθειας προς την Ελλάδα.
 Θύμα της ρητορικής αυτής έπεσε πρόσφατα και ένα εστιατόριο Ελλήνων μεταναστών στο Ντίσελντορφ, όμως και σε αυτή την περίπτωση - όπως και στην περίπτωση της....
Bild - η απάντηση που έδωσαν οι ίδιο οι Γερμανοί ήταν αποστομωτική.
 Όα ξεκίνησαν όταν οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου Πλάτων την Τετάρτη παρέλαβαν μια ανώνυμη επιστολή στη «γραμμή Bild». Ο άγνωστος συντάκτης χαρακτήρισε στο κείμενο την ελληνική κυβέρνηση ως «παράτολμη και ξεδιάντροπη» η οποία «εμφανίζεται σαν μία ορδή από άξεστους χωρίς τρόπους ζητιάνους». «Γυρίστε πίσω στη διεφθαρμένη, βρωμερά φαύλη και παντελώς άχρηστη Βρωμοελλάδα σας. Το να ξαπλώνεις στον ήλιο είναι βέβαια πολύ πιο άνετο, ειδικά όταν άλλοι φροντίζουν για αυτό .Όσο αυτή η κυβέρνηση δυσφημεί και προσβάλλει ιδιαίτερα τους εργατικούς και οικονόμους Ευρωπαίους και Γερμανούς, δε θα αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα ούτε θα πατήσουμε ξανά πόδι στο μαγαζί σας» συμπλήρωνε στο προσβλητικό κείμενο το οποίο έκλεινε με τη φράση «Ελλάδα, ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!!!»......
 Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου παρέμειναν ψύχραιμοι και επέλεξαν να «απαντήσουν» στον ανώνυμο υβριστή μέσω Facebook. Σε μια ανάρτηση η οποία από την Τρίτη έχει δεχθεί πάνω από 20.000 like, έχει συγκεντρώσει σχεδόν 6.000 απαντήσεις και άλλες τόσες φορές έχει διαμοιραστεί, η οικογένεια Δώρα απαντά: 
 «Η οικογένειά μας λειτουργεί για 31 χρόνια το εστιατόριο Plato στο Ντίσελντορφ. Ζούμε στην Γερμανία και νιώθουμε δεμένοι με τη Γερμανία. Μιλάμε Γερμανικά, γράφουμε Γερμανικά και πληρώνουμε τους φόρους μας όπως όλοι οι Γερμανοί. Έχουμε δημιουργήσει θέσεις εργασίας και έχουμε χτίσει τη ζωή μας εδώ. Δυστυχώς ένας δειλός, αμόρφωτος πολίτης μας έστειλε αυτό το γράμμα. Είναι πολύ άσχημο μετά από 31 χρόνια να νιώθεις ανεπιθύμητος. Θα ήμασταν ευτυχισμένοι αν οι φίλοι των Ελλήνων δεν στηρίξουν τέτοιες ασεβείς συμπεριφορές και να ενώσουμε τις φωνές μας κατά της παρακίνησης μίσους εναντίον των Ελλήνων».
 Η ρατσιστική αυτή επίθεση και κυρίως η απάντησή της δεν έμειναν ασχολίαστες και από τα γερμανικά ΜΜΕ όπως το Spiegel, το περιοδικό Stern και η εφημερίδα Rheinische Post. Και στα τρία δημοσιεύματα η ανώνυμη επιστολή καυτηριάζεται ενώ αντίθετα επαινείται η ψύχραιμη απάντηση των Ελλήνων. Όπως έγραψαν και οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου Πλάτων «είναι ευχάριστο να βλέπει κανείς ότι η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι υπαρκτή».



Σχόλια

  1. Δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος δεν είμαστε διαχειριστές των μνημονίων
    Μιλώντας για τις "κόκκινες γραμμές" στην διαπραγμάτευση, ο Τσίπρας τόνισε ότι "δεν είναι μόνο της Ελλάδας, αλλά και όλης της δημοκρατικής Ευρώπης". "Δεν δίνουμε έναν αγώνα μόνο στο όνομα του ελληνικού λαού, αλλά και στο όνομα όλων των λαών της Ευρώπης", υπογράμμισε για να αναφερθεί κατόπιν στις αξίες του Διαφωτισμού. Σύμφωνα με... τον πρωθυπουργό τον αγώνα για λύση απέναντι στη λιτότητα που διεξάγει η κυβέρνηση, βλέπουν οι και υπόλοιποι λαοί σαν λύση και για τους ίδιους. "Δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος, δεν είμαστε διαχειριστές των μνημονίων. Η σωτηρία δεν έρχεται παρατείνοντας το λάθος, όπως μας ζητούν κάποιοι δανειστές", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. "Τους απαντάμε "δεν βιαζόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε", εργαζόμαστε σκληρά για μια έντιμη συμφωνία. Δηλαδή μια συμφωνία χωρίς τη λιτότητα, χωρίς το μνημόνιο, χωρίς την τοξική παρουσία της τρόικα. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι συμφωνία, είναι παράδοση, είναι ολοκλήρωση της ευθανασίας της...

    ΣΧΟΛΙΟ:ΝΒ. Προκαλεί θυμηδία τουλάχιστον, να επιρρίπτονται ευθύνες στους δανειστές μας, επειδή ο επίτιμος ‘’φίλος’’ Κ. Καραμανλής, τίναξε τα πάντα στον αέρα, καταστρέφοντας σε πέντε χρόνια ( 2004-2009) την οικονομία και εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, ανεβάζοντας σε απίστευτα ύψη χρέος και έλλειμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η παλιά Τρόικα …πέθανε, ζήτω η νέα Τρόικα (ίδιοι άνθρωποι, ίδιοι θεσμοί, ίδιο πρόγραμμα;)
    ==========================================
    Ο Ντ. Κοστέλλο από την Κομισιόν, ο Κ. Μαζούχ από την ΕΚΤ και ο Ρίσι Γκογιάλ από το ΔΝΤ (δηλαδή οι επικεφαλείς της Τρόικα), θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες αυτοί που θα συγκροτήσουν την ομάδα διαπραγμάτευσης των δανειστών και θα συζητήσουν με την ελληνική πλευρά η οποία θα εκπροσωπείται κυρίως από τον πρόεδρο του ΣΟΕ Γιώργο Χουλιαράκη, υποστηρίζει η εφημερίδα Ημερησία.

    Την ελληνική πλευρά συνδράμει και η Lazard η οποία έχει προσληφθεί ως σύμβουλος για την αναδιάρθρωση του χρέους. Από την πλευρά των δανειστών θα βρίσκεται και ο Τόμας Βίζερ επικεφαλής του EuroWorking Group.

    Οπως αντιλαμβάνεται κανείς, πρόκειται για τους ίδιους που συγκροτούσαν μέχρι πρότινος την τρόικα η οποία, ωστόσο, θα… αλλάξει και όνομα. Οπως όλα δείχνουν θα ονομάζονται «θεσμικά όργανα» ή «θεσμοί της ΕΕ» («Institutions»). Οι συναντήσεις θα γίνουν σε ουδέτερο έδαφος, δηλαδή στις Βρυξέλλες και θα επιχειρεί να βρεθεί η χρυσή τομή για την συμφωνία – γέφυρα που θα κατατεθεί προς επικύρωση την επόμενη Δευτέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΕΙΝ! ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕ SELFIE ΣΤΗΝ BILD. Durch die Idee Bild.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου