Ενοχος ο Παπακωνσταντίνου αλλα…για πλημμελημα, ελευθερος. Τυφλη ή γκαβή δικαιοσύνη;


papakonstantinou-giorgos-diki-708_0Απόφαση – ντροπή από το Ειδικό Δικαστήριο: Έκρινε ένοχο σε βαθμό πλημμελήματος (!) για νόθευση εγγράφου τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς τους στη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τον κήρυξε αθώο για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας (κακούργημα)!

Απόφαση – ντροπή από το Ειδικό Δικαστήριο: Έκρινε ένοχο σε βαθμό πλημμελήματος (!) για νόθευση εγγράφου τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς τους στη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τον κήρυξε αθώο για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας (κακούργημα)!
«Ήρθε η στιγμή της αλήθειας», είπε ο πρόεδρος, Νικόλαος Πάσσος πριν από την ανακοίνωση της απόφασης. Μιας αλήθειας που όλος ο ελληνικός λαός περίμενε για χρόνια, για μια υπόθεση – σκάνδαλο που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Μια αλήθεια που δεν θα μάθουμε ποτέ, καθώς – κατά πλειοψηφία – το δικαστήριο επέλεξε να της βάλει «ταφόπλακα».
H 24η Μαρτίου 2015 είναι μια ημέρα… ντροπής για την ελληνική δικαιοσύνη, αφού οι δικαστές έβγαλαν «λάδι» τον άνθρωπο που – σύμφωνα με την αποδοχή του δικαστηρίου – έβαλε το χέρι του και παραποίησε στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ.
Μέρα… ντροπής για την Ελλάδα, αφού όλα δείχνουν και με τη… βούλα της δικαστικής εξουσίας πια, ότι η «κάθαρση» που αναμένει χρόνια τώρα ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να έρθει ποτέ......
Δυστυχώς, η δικαιοσύνη στην πατρίδα μας είναι, τελικά, «τυφλή». Η Θέμιδα θα «έκλαιγε» στο άκουσμα και μόνο μιας τέτοιας απόφασης.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, αντιμετώπιζε δύο κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου.
Συγκεκριμένα, τα κακουργήματα τα οποία αντιμετώπιζε ο πρώην υπουργός Οικονομικών ήταν: της νόθευσης δημοσίου εγγράφου και της απόπειρας απιστίας.
Πέντε μέλη του Δικαστηρίου ψήφισαν υπέρ της απαλλαγής του και για νόθευση εγγράφου, ενώ τρία μέλη ψήφισαν υπέρ της ενοχής του για νόθευση εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος.
Η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε ποινή φυλάκισης πέντε ετών για τον Γ. Παπακωνσταντίνου, το ανώτατο όριο για την καταδίκη ενόχου με την κατηγορία πλημμελήματος.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν την ανάγνωση ελαφρυντικών και το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να αποφανθεί.
Όποια κι αν είναι η απόφαση, πάντως, σίγουρα δεν πρόκειται να τον οδηγήσει στη φυλακή, καθώς η ποινή θα είναι εξαγοράσιμη.
Να σημειωθεί ότι η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου δεν επιδέχεται κανενός είδους ενδίκου μέσου (αναίρεση ή έφεση).
Δηλαδή, η απόφαση είναι οριστική και αμετάκλητη!
Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/dikaiosynh/story/570181/papakonstantinoy#ixzz3VKTNSeSv

Σχόλια

  1. Έβαλε πρόστιμο σε Λάτση και Βαρδινογιάννη.
    Αυτός είναι ΥΠΟΥΡΓΟΣ!!!

    Ο Γιώργος Παπανδρέου, μίλησε και είπε την αλήθεια,
    αυτή την αλήθεια που ζούμε και αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα στη ζωή μας. Η διαφθορά σε όλους τους τομείς του δημοσίου, των ΟΤΑ και των επιχειρήσεων, είχε κτυπήσει..ταβάνι!
    Ο Παπανδρέου, την κτύπησε αλύπητα χωρίς ΚΑΜΙΑ διάκριση.
    ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ σε Λάτση και Βαρδινογιάννη για λαθραία εισαγωγή πετρελαίου. Τα πρώτα δείγματα ήταν φανερά και προσοδοφόρα για το Δημόσιο ταμείο. Οι πάσης μορφής επίορκοι τρομοκρατήθηκαν, κι ενώ το κράτος άρχισε ,επί τέλους, να λειτουργεί.

    Ο ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ Βενιζέλος, κατάλαβε ότι χάνει το παιχνίδι και ήλθε σε επαφή με τον Σαμαρά, τον άλλο ΑΠΟΣΤΑΤΗ, αλλά όπως μιλούσαν, ‘’είδαν’’ στο δρόμο που είχαν βγει οι ΝΕΟ-Σταλινικές ''ύαινες'' τα μέλη της αντιπολιτευτικής συμμορίας του ,
    ''ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ'' φώναζαν, προσπαθώντας να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.
    Σήμερα ‘’πονάνε’’ που ο κόσμος ‘’σηκώνει’’ τα λεφτά του.
    Σφαίρα είναι και γυρίζει....
    Έφυγε ο Σαμαράς και φέραμε τον δίδυμο Τσίπρα. Καρμπόν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των συγγενών Παπακωνσταντίνου
    Παρά το θόρυβο που δημιουργήθηκε με την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου, Δημ. Μασίνης - πρώτος μάρτυρας κατηγορητηρίου- παραδέχτηκε ότι ο φορολογικός έλεγχος σε βάρος των 4 συγγενικών προσώπων του Γ. Παπακωνσταντίνου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
    Ο μάρτυρας υποστήριξε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ότι τα ειδοποιητήρια θα αποσταλούν "από μέρα σε μέρα", με τον πρόεδρο της έδρας, Νικ. Πάσσο, να σχολιάζει : "Φανταστείτε να περιμέναμε και τον έλεγχο των 2.062 ατόμων της λίστας Λαγκάρντ. Με το χέρι ψάχνετε; όχι με υπολογιστή;".
    - Μάρτυρας: Δεν υπάρχει και τόσο εξειδικευμένο προσωπικό.
    Ο μάρτυρας φανερά αγχωμένος είπε στο Δικαστήριο ότι "έχει μεγάλο τρακ".
    - Πρόεδρος: Ουδείς πρέπει να φοβάται σε αυτή την αίθουσα, παρά μόνο οι παρανομούντες.
    - Εισαγγελέας: Θα τους ελέγχατε ποτέ αν δεν είχε γίνει αυτός ο μεγάλος θόρυβος;
    - Μάρτυρας: Μόνο εάν είχαν τα τεκμήρια για μεγάλη ακίνητη περιουσία, αλλά δεν ξέρω πότε γιατί έχουμε μεγάλο φόρτο... Πρώτα ελέγχουμε στη λίστα. Εμένα μου στέλνει το υπουργείο τα ονόματα και μέσα σε αυτά δεν ήταν τα ονόματα.
    "Ουδείς πρέπει να φοβάται σε αυτή την αίθουσα παρά μόνο οι παρανομούντες", σχολίασε ο πρόεδρος Ν. Πάσσος απευθυνόμενος στον Δημήτριο Μασίνα, διευθυντή του Κέντρου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου που ξεκίνησε να καταθέτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

    Έστειλαν τον Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΝΤΙΜΟΣ!!!!

    [[Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν, από τον υπουργό Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου μετά από ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου]]
    =====================================================================

    Διαβάζω σήμερα ότι 136 δικογραφίες
    έχουν διαβιβαστεί στην Βουλή από το 2009 και όλες όσες απεστάλησαν από το 1975 και μετά, μέχρι σήμερα από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους Υπουργοί ή Υφυπουργοί. Όλες αυτές τις δικογραφίες η βουλή τις απέρριψε ως προδήλως αβάσιμες!!!
    Παρέπεμψαν μόνο τους υπουργούς στην υπόθεση Κοσκωτά και τον Παπακωνσταντίνου, αφού ήταν ο ‘’μόνος ένοχος’’ που βρήκαν προφανώς γιατί οι κατηγορίες ήταν προδήλως βάσιμες. !!!
    Επί 6 μήνες πάλευαν να βρουν αποδείξεις να τον ενοχοποιήσουν. Αφού δεν μπόρεσαν να βρουν στοιχεία ότι αυτός αλλοίωσε την λίστα, τον παρέπεμψαν γιατί ζημίωσε το δημόσιο με ποσό άνω των 120χιλ. εδώ γελάνε και οι πέτρες, 2 χρόνια που έχουν την λίστα στα χέρια τους τι εισέπραξαν οι έντιμοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου