Ξαφνικός ή αργός θάνατος;

Πρέπει να αποφασίσουμε αν θα επιλέξουμε τον αργό θάνατο ή το ξαφνικό θάνατο.
 Τι είναι προτιμότερο; 
Να πηγαίνουμε προς τη χρεοκοπία αργά και βασανιστικά, συνεχώς εξαρτώμενοι από τις δόσεις και τα μνημόνια επιτείνοντας την αγωνία και το άγχος μας ή να χρεοκοπήσουμε απότομα και να κάνουμε μια νέα αρχή.

Νομίζουμε ότι πρέπει να πάμε σε
εδώ και τώρα στάση πληρωμών. Έτσι υπάρχουν τουλάχιστον μεγάλες πιθανότητες για ένα νέο ξεκίνημα. Με κόπο φυσικά και στερήσεις, για όσους είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τις εικονικές ανέσεις τους. Οι υπόλοιποι θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να τις αφήσουν.

Διαφορετικά θα οδηγηθούμε σιγά σιγά στον εθισμό της δουλοπρέπειας, στην παρακμή, στην εξάρτηση, στο ξεπούλημα και στην εθνική εξαφάνιση.
Ας διαλέξουμε.hassapis-peter

2 σχόλια:

 1. Τελικά ,όλοι έχουν λόγο στη ‘’εθνικοσοσιαλιστική’’ κυβέρνηση,
  εκτός από τον Πάνο.

  Ζητά εδώ και μήνες, με επίσημη πρόταση να αποχωρήσει η Ελλάδα από το μνημόνιο και επιστροφή στης αγορές μετά από χαμηλότοκες συμφωνίες δανειοδότησης από τρίτες χώρες, με τη βοήθεια για δημιουργία συνθετικού χρυσού από ίνες του ιστού της αράχνης και δεν ακούνε? Και σήμερα πάλι εμείς παρακαλάμε για ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Μα, τόσες πηγές χρηματοδότησης του Πάνου, πάνε χαμένες?
  Ο Πάνος μιλά για ανεξάρτητη γεωπολιτική και γεωστρατηγική γραμμή.
  Ο Πάνος μιλά για δανειοδότηση των αναγκών μας από χώρες ,όπως η Ρωσία , η Κίνα..
  Ο Πάνος μιλά για άμεση επιστροφή στην ανάπτυξη αντί της υφεσιακής πολιτικής που ακολουθείται σήμερα.
  *Κι όσο διαβάζει αυτά που του γράφουν, έστω κι αν δεν καταλαβαίνει τη σημασία τους κάτι γίνεται. Δημιουργείται σχετική θολούρα.
  *Έλα όμως που τα γραμμένα τελειώνουν και αρχίζουν τα καμένα . Κι όταν ο Πάνος έχει πάρει φόρα, τότε τυχεροί είναι όσοι βρίσκονται κοντά σε έξοδο..κινδύνου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΤΟ 2010 ΑΝ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΣΑΜΕ???
  ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ
  ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  Παρουσιάζει ο Ν Βράχος

  Αφιερώνεται σ όλους αυτούς που έχουν την αφέλεια να πιστεύουν την εγκληματική ανευθυνότητα του ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΏΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ" που τόσο επιπόλαια ζητούν κήρυξη χρεοκοπίας.
  - Το Δημόσιο δε θα πληρώνει μισθούς και συντάξεις, όπως και κάθε άλλη υποχρέωσή του (χρεοστάσιο).
  - Θα κλείσουν περίπου οι μισές επιχειρήσεις.
  Υπολογίζεται ότι η ανεργία θα ξεπεράσει, στην πρώτη φάση, το 60%!
  - Δεν θα υπάρχουν καύσιμα, φάρμακα, ανταλλακτικά, πρώτες ύλες, καθώς δε θα μπορούν να γίνουν εισαγωγές. Θα αναβιώσει η μαύρη αγορά. Υπολογίζουν ότι για ένα κουτί ασπιρίνες θα χρειαζόμαστε ένα ημερομίσθιο!
  - Θα κλείσουν ή θα υπολειτουργούν, στην πρώτη φάση, νοσοκομεία και σχολεία, δημόσια μεταφορικά μέσα.
  - Θα δεσμευτούν οι τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών και θα αποδίδονται
  σταδιακά π.χ. 1000 Ε ανά εβδομάδα.
  -Θα καθοριστεί νέα ισοτιμία ευρώ- δραχμής π.χ 1Ε= 700δρχ. ή, κατ άλλους ακόμα και 1Ε=1.200 ή και 1.500δρχ.
  - Θα είμαστε ουσιαστικά χωρίς εθνική ασφάλεια, αφού τα καύσιμα και τα ανταλλακτικά θα πληρώνονται πανάκριβα. ΧΑΟΣ ΑΠΕΡΑΝΤΟ, ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΠΕΙΝΑ, ΦΟΒΟΣ.
  Όλοι, ακόμα και υπουργοί, διαφωνούν με τα λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησης, διαχειρίζεται πρωτόγνωρο φαινόμενο, με εσωτερικά κυρίως αλλά και εξωτερικά αίτια.
  Ας προσέξουμε.
  Μη παρασυρόμαστε από προβοκάτορες ή αφελείς.
  Οι μόνοι ωφελημένοι από μία χρεοκοπία θα είναι αυτοί που θα εισάγουν κεφάλαια και με την νέα ισοτιμία θα μας αγοράσουν με το ένα τρίτο ή και λιγότερο των σημερινών τιμών!
  Αν γυρίσουμε στη δραχμή που ακούω να προπαγανδίζουν κάποιοι, καθώς θέλουν να λέγονται μεγάλοι οικονομολόγοι, το αποτέλεσμα θα είναι: πανάκριβα βιομηχανικά προϊόντα ( ηλεκτρονικά ηλεκτρικά βιομηχανικά, στρατιωτικοί εξοπλισμοί για την άμυνα μας, εξοπλισμοί για τα νοσοκομεία μας φάρμακα, καύσιμα, ότι είδους ανταλλακτικό για τις συγκοινωνίες , λιπάσματα για την γεωργία μας και πολλά άλλα .
  Δάνεια για επιχειρήσεις και στεγαστικά, δεν θα δίνονται εύκολα, γιατί θα είναι όπως πριν την ΟΝΕ που έπρεπε να είχες το μισό σε καταθέσεις, και με επιτόκιο πάνω από 20%!!!...
  Τα προϊόντα μας όπως θα γίνουν πάμφθηνα, θα έχει ως αποτέλεσμα, να δουλεύουμε μεν, θα κάνουμε εξαγωγές, μως όπως θα γίνουν φτηνά, δεν θα μπορούμε να εισάγουμε τα ξένα προϊόντα που θα έχουμε ανάγκη για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας!!!
  Με λίγα λόγια…
  Aν δεν καταστραφούμε μόνοι μας, προβλέπω να γυρίσουμε στην δεκαετία του πενήντα, κι αν τυχόν γίνει αναρχία, θα πάθουμε ότι στην κατοχή, με ρημαγμένα σουπερ μάρκετ, και ότι άλλα καταστήματα βρει ο όχλος, κάνοντας πλιάτσικο για να τα ρημάξει!!!
  Και αυτά τα γράφω όχι για να σας τρομάξω , αλλά επειδή η φύση του ανθρώπου έρπει προς το κακό!!!
  Γι αυτό και η θεωρία του Μαρξ , ακυρώθηκε από μόνη της!!!...
  Δεν είμαστε αγγελικά πλασμένοι, για να πρυτανέψει η λογική, και μες τον πανικό που θα ξεσπάσει, όπως θα γίνουμε όχλος θα φαγωθούμε μόνοι μας , αν πρωτύτερα δεν μας φάνε οι αλβανοί, και οι κάθε καρυδιάς καρύδι , που έχει μπει λαθραία στη χώρα μας!
  Σας Τρόμαξα… έ;;;‼!...
  Και όμως μπορεί εύκολα να γίνουν όλα αυτά…

  ΑπάντησηΔιαγραφή