Το διεθνές ρεζίλεμα του Άρη Πορτοσαλταρισμένος

Το διεθνές ρεζίλεμα του Άρη Πορτοσάλτε
Την πάτησε ο Άρης Πορτοσάλτε. Ο κήνσορας του πρωινού, ο είρων των ερτζιανών, ο αενάως αγανακτισμένος, ο τιμητής των πάντων, ο γνώστης των πάντων, αυτός που νουθετεί τους πάντες, ακόμη και για θέματα οικονομικά, παρόλο που είναι εντελώς άσχετος.

Δεν γνωρίζει, ο δυστυχής, ούτε καν τον στασιμοπληθωρισμό. Τζάμπα πάνε τα φροντιστήρια που του κάνει κάθε μέρα ο Μπάμπης, ανεπίδεκτος είναι ο Άρης, εκτός κι αν φταίει η συχνή συναναστροφή με τον φιλόσοφο Ράμφο, που τον εμποδίζει να κατανοήσει τα υλικά και τα γήινα.
Την πάτησε, που λέτε, ο Άρης. Όταν ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι θα ηλεκτροδοτήσει 300.000 νοικοκυριά, έγινε έξαλλος.

 Σιγά μην υπάρχουν 300.000 χωρίς ρεύμα, αναφώνησε. «Υπάρχουν.. οικογένειες οι οποίες είναι πρόθυμες να βγουν στην τηλεόραση, βγαίνουν σε όλα τα διεθνή δίκτυα τα τελευταία δύο χρόνια, βγαίνουν επ' αμοιβή.

 Αυτό είναι κομμάτι της προπαγάνδας, αμείβονται από τους εξειδικευμένους οδηγούς συνεργείων και δημοσιογράφους». 
Βγαίνουν επ' αμοιβή στα διεθνή μέσα οι οικογένειες για να πούνε ψέματα ότι δεν έχουν ρεύμα και φαγητό. Απατεώνες τούς αποκάλεσε ο Άρης, και τους μεν, και τους δε.
Τα λόγια του Άρη υπέπεσαν στην αντίληψη....

της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, η οποία έστειλε επιστολή στον ΣΚΑΪ, ζητώντας στοιχεία που τεκμηριώνουν τις βαρύτατες καταγγελίες.  
«Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε αποδεικτικά στοιχεία για φερόμενα ως στημένα ρεπορτάζ, παρακαλούμε να ανακαλέσετε άμεσα μέσω της εκπομπής σας και αναμένουμε εγγράφως την αιτιολογία που έγινε αυτή η αναφορά για τα ξένα μέσα ενημέρωσης» καταλήγει η επιστολή. 
Διεθνώς ρεζίλι έγινε ο Άρης. Για να εξιλεωθεί, πρέπει να στείλει επειγόντως στοιχεία στους ξένους ανταποκριτές ή, έστω, να εξομολογηθεί στον Στέλιο Ράμφο ζητώντας άφεση αμαρτιών.

(από άρθρο του Γ. Ανανδρανιστάκη στην Αυγή)

Σχόλια