ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΕΩΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ




Μείναμε άλαλοι από τον οίστρο της ομιλίας Τσίπρα στη Βουλή. 
Ξεβράκωσε εν ολίγοις του κοινούς εκβιαστές της Ελλάδας ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΟΪΜΠΛΕ και τους εγχώριους συνεργάτες τους.
Είπε σε όλους ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΚΟΜΗ ΟΧΙ και στις άθλιες μεθοδεύσεις τους.
Κι αυτά λίγες στιγμές πριν τη συνάντησή του με την πενταμελή ...
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ!
Τους φώναξε λεβέντικα ..ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΒΗΧΑ. Η ΕΛΛΑΣ δεν υποχωρεί πως δεν έχετε να κάνετε με Σαμαρο-βενιζελούς ώστε να περνάνε τα δικά σας.

Λέμε μπράβο ταπεινά... Γιατί ακόμη δεν ξέρουμε από τη ολική γεναία στάση του, τι άλλο υποκρύπτεται.
Μακάρι να συνεχίσει αυτή τη ρότα του ΟΧΙ σταθερά κι άκαμπτα.
ΟΙ ΄Ελληνες και δη οι μη ανήκοντες στις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, τη προ ολίγου ομιλία του κ. Τσίπρα την έχουν καταγράψει με χαρά ανυπόκριτη!

Χαρακτηριστικά τόνισε:
........

 -«Τους απαντάμε υψώνοντας τείχος κυριαρχίας και αξιοπρέπειας στην Βουλή», είπε ο πρωθυπουργός- Ο κ. Τσίπρας  είπε πολλές φορές ότι η Ελλάδα θα τηρήσει την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου
- Είπε ακόμα ότι είναι ανοικτός σε προτάσεις απ' όπου κι αν προέρχονται
- Προειδοποίησε: «Δεν θα ανεχθούμε φαινόμενα ανάκρισης υπουργών»
- Κάποιοι θέλουν η Ελλάδα να γίνει και πολιτικό εκτός από οικονομικό πειραματόζωο, είπε ο πρωθυπουργός
- «Υπάρχουν κάποιοι στο εσωτερικό που είναι τροικανότεροι των τροικανών», είπε ο κ. Τσίπρας
- Να κρατήσει τις απειλές για τον εαυτό του, κάλεσε ο πρωθυπουργός τον Σόιμπλε



Σχόλια

  1. ΑΛΕΞΗ "ΜΗΝ ΡΩΤΑΣ ΑΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ Ή ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ . ΠΟΛΕΜΑ!" (Ν.Καζαντζάκης)
    ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΣΤΑΤΟ ΟΧΥΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΗΝ ΣΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΕΣΥ ΣΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.
    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΗΡΩΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ ΞΑΝΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΣΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΛΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ εξω…ΚΙ ΑΛΛΑ ΛΕΜΕ ΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ μέσα?

    Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να απόσχουν
    ==========================
    από οποιαδήποτε κατάργηση των μέτρων και από μονομερείς αλλαγές στις πολιτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα επηρέαζαν αρνητικά τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάκαμψη ή την χρηματοοικονομική σταθερότητα, όπως αξιολογείται από τους θεσμούς.
    Βάσει του αιτήματος, των δεσμεύσεων από τις ελληνικές αρχές, των συμβουλών των θεσμών, και της σημερινής συμφωνίας, θα ξεκινήσουμε τις εθνικές διαδικασίες με στόχο να καταλήξουμε σε μια τελική απόφαση για την παράταση του τρέχοντος EFSF Master Financial Assistance Facility Agreement μέχρι τέσσερις μήνες από το δ.σ. του EFSF.
    Επίσης καλούμε τους θεσμούς (Τρόικα) και τις ελληνικές αρχές να ξεκινήσουν εκ νέου αμέσως τη δουλειά που θα επιτρέπει την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
    Παραμένουμε δεσμευμένοι να παρέχουμε επαρκή στήριξη στην Ελλάδα μέχρι να ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στην αγορά, όσο η χώρα τηρεί τις δεσμεύσεις της εντός του συμφωνηθέντος πλαισίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παγώνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές συχνότητες
    ===============================
    στο αόριστο μέλλον αναβάλλεται η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για τις πανελλαδικές τοπικές άδειες τηλεοπτικών συχνοτήτων.
    Οι πιέσεις που δέχεται ο Νίκος Παππάς είναι ισχυρές γιατί σχεδόν το σύνολο των βαρόνων της τηλεόρασης δεν επιθυμούν να μπουν σε διαδικασίες διεκδίκησης της άδειας και μάλιστα από μηδενική βάση όπως είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση.
    Ο Νίκος Παππάς πιέζεται και από αυτούς που επρόκειτο να διεκδικήσουν μια τηλεοπτική συχνότητα μέσω του διαγωνισμού.
    Πάντως το Μαξίμου μετά τις αντιδράσεις πάγωσε προσωρινά το σχέδιο για το διαγωνισμό και όταν επανέλθει να είστε σίγουροι ότι τίποτα δεν θα θυμίζει τις αρχικές εξαγγελίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ…

    Έπρεπε να περάσουν σχεδόν τρεις βδομάδες, άσκοπης καθυστέρησης, παλινωδιών και πισωγυρισμάτων, για να αποφασίσει τελικά η “αντιμνημονιακή” συγκυβέρνηση “εθνικής αξιοπρέπειας” ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να βάλει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή της στο νέο Συμβόλαιο με την Τρόικα (Μνημόνιο).
    Το κακό για την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου είναι πως τελικά υπέγραψε Μνημόνιο με χειρότερους όρους, από τα προηγούμενα των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
    Και αυτό – να το θυμηθείτε – θα αποδειχθεί στην πράξη, όταν θα κληθεί να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα, που χθες υπέγραψε ότι στο μέλλον οφείλει να αποδεχθεί…
    Η “επιτυχής διαπραγμάτευση” της σημερινής συγκυβέρνησης τέλος, έχει διαρρήξει σε απόλυτο βαθμό, και τις καλές σχέσεις που είχαν οικοδομήσει (με πολύ κόπο) προηγούμενες Ελληνικές κυβερνήσεις με το σύνολο των εταίρων – δανειστών μας, οι οποίοι πλέον μας αντιμετωπίζουν με το δάχτυλο στην σκανδάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από αύριο η Τρόικα:
    ==================================
    Ποιοι θα συμμετέχουν στην αξιολόγηση

    Η εκτέλεση του προϋπολογισμού, η εξέλιξη των μακροοικονομικών μεγεθών, αλλά και οι μεσοπρόθεσμες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος θα βρεθούν αρχικά στο επίκεντρο των τεχνικών διαβουλεύσεων που θα έχουν αύριο Τετάρτη σε Βρυξέλλες και Αθήνα τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τη Τρόικα που θα αποτελείται από στελέχη των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοστολόγηση των μέτρων που έχει προτείνει η ελληνική κυβέρνηση θα γίνει σε δεύτερη φάση ή και παράλληλα, ωστόσο το βάρος αρχικά θα πέσει στην αποτύπωση της τρέχουσας κατάστασης της ελληνικής οικονομίας.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αυριανές τεχνικές διαβουλεύσεις με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες θα μετέχουν:
    Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
    Ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης.
    Ο σύμβουλος του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη Διδάκτορας του ΕΜΠ Γιάννης Μάργαρης.
    Η οικονομολόγος Έλενα Παναρίτη σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
    Η Σταυρούλα Μηλιάκου, προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικής Πολιτικής και Προϋπολογισμού
    Κλιμάκιο των θεσμών στην Αθήνα
    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο κλιμάκιο (Fiscal Team) των θεσμών αποτελούμενο από τρία στελέχη των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ, τα οποία θα εγκατασταθούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αφενός για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία που θα παρουσιάσει η ελληνική πλευρά στις Βρυξέλλες, αφετέρου για να διαβεβαιώσουν πως η τεκμηρίωση του δημοσιονομικού κόστους των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η ελληνική πλευρά είναι επαρκής.
    Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης επιστρέφει σήμερα το βράδυ από τις Βρυξέλλες και αναμένεται από την Αθήνα να συντονίσει τόσο τη διαδικασία ανταλλαγής στοιχείων όσο και την κατάρτιση των νέων μεταρρυθμιστικών προτάσεων που θα αποσταλούν στους θεσμούς.
    Για το θέμα αυτό δεν αποκλείεται να υπάρξει εντός της εβδομάδας νέα συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής υπό τον Γιάννη Δραγασάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι Τσίπρας -Καμμένος συμφώνησαν
    =======================
    στη δημιουργία «κοινού μετώπου για την αποκάλυψη της αλήθειας».

    Είναι η αλήθεια των δανείων από τη Ρωσία, την Κίνα, το Αμπού Ντάμπι.
    Είναι η αλήθεια της Κούβας, της Βενεζουέλας, της Αργεντινής, της Κορέας.
    Είναι η αλήθεια του μαγειρέματος των ελλειμμάτων από τα θεσμικά ευρωπαϊκά όργανα.
    Είναι η αλήθεια ενός μυστικού χρηματικού αποθέματος που θα επέτρεπε την Ελλάδα ή την Κύπρο να μην αποδεχθούν τις μπλόφες της τρόικας.
    Είναι η αλήθεια κάθε διεθνούς συνομωσίας κατά της Ελλάδας.
    Ευτυχώς δεν έκαναν μέτωπο παραπλάνησης του ελληνικού λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου