Αλέξη ομελέτα δεν γίνεται χωρίς να σπάσεις αυγά... Νέο επεισόδιο στην κρίση μεταξύ κυβέρνησης-Στουρνάρα...ΣΤΕΙΛΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ..ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ..

Εκτελώντας εντολές των αφεντικών του στo Βερολίνο απαιτεί απο την κυβέρνηση να ολοκληρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις αεροδρομίων, λιμανιών και του Ελληνικού!.

Νέο επεισόδιο στην κρίση μεταξύ κυβέρνησης-ΣτουρνάραΑιτία, η εμμονή του κ. Στουρνάρα για συνέχιση των πολιτικών των μνημονίων, των οποίων άλλωστε ήταν –και παραμένει- θερμός θιασώτης. Γι’ αυτό εξάλλου τοποθετήθηκε σε αυτή την κρίσιμη θέση από τους Σαμαρά και Βενιζέλο, όταν οι εξελίξεις έδειχναν πως σε λίγους μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν κυβέρνηση, κάτι που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα.
«Ο Στουρνάρας θέλει να είναι και να παραμείνει θεματοφύλακας των πολιτικών των μνημονίων», όπως μας τόνισε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.
Λάδι στη φωτιά των τεταμένων σχέσεων μεταξύ της κυβέρνησης και του διοικητή της ΤτΕ έβαλαν νέες τοποθετήσεις του κεντρικού τραπεζίτη, με τις οποίες ουσιαστικά έρχεται μετωπικά αντίθετος με την κυβερνητική πολιτική.
Συγκεκριμένα ο Γ. Στουρνάρας σε ομιλία του σε οικονομικό φόρουμ απαίτησε να ολοκληρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις αεροδρομίων, λιμανιών και του Ελληνικού!
Αυτή η τοποθέτηση προκάλεσε την οργή του πρωθυπουργού.....
και των αρμόδιων υπουργών, όταν μάλιστα στις κυβερνητικές εξαγγελίες αυτές οι συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις έχουν καταγγελθεί σαν σκανδαλώδεις, όταν για το Ελληνικό υπάρχουν και απόφαση του ΣτΕ και απόφανση-καταγγελία του Τεχνικού Επιμελητηρίου που κάνει λόγο για σκάνδαλο στο τίμημα που συμφώνησε η προηγούμενη κυβέρνηση (πρόεδρος του ΤΕΕ, υπενθυμίζουμε, είναι ο νέος υπουργός κ. Σπίρτζης), όταν και η κατ’ αρχήν απόφαση της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για τα αεροδρόμια επίσης έχει καταγγελθεί σαν σκανδαλώδης.
Βέβαια εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε, ότι ειδικά για τα αεροδρόμια ενδιαφέρεται και πιέζει η Γερμανία, αφού με εταιρεία στην οποία συμμετέχουν οι Γερμανοί είχε υπογράψει συμφωνία η καταδικασμένη από τη λαϊκή ψήφο προηγούμενη κυβέρνηση!
Αρμόδια κυβερνητική πηγή μας τόνισε, ότι «πλέον ο Στουρνάρας προκαλεί με αυτές του τις δηλώσεις».
Και πρόσθεσε ότι «όταν τελειώσει η σκληρή διαπραγμάτευση, τότε όλα είναι ανοιχτά για το αν θα συνεχίσει να είναι επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας»!
πηγη

Σχόλια

  1. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ…

    Έπρεπε να περάσουν σχεδόν τρεις βδομάδες, άσκοπης καθυστέρησης, παλινωδιών και πισωγυρισμάτων, για να αποφασίσει τελικά η “αντιμνημονιακή” συγκυβέρνηση “εθνικής αξιοπρέπειας” ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να βάλει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή της στο νέο Συμβόλαιο με την Τρόικα (Μνημόνιο).

    Το κακό για την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου είναι πως τελικά υπέγραψε Μνημόνιο με χειρότερους όρους, από τα προηγούμενα των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

    Και αυτό – να το θυμηθείτε – θα αποδειχθεί στην πράξη, όταν θα κληθεί να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα, που χθες υπέγραψε ότι στο μέλλον οφείλει να αποδεχθεί…

    Η “επιτυχής διαπραγμάτευση” της σημερινής συγκυβέρνησης τέλος, έχει διαρρήξει σε απόλυτο βαθμό, και τις καλές σχέσεις που είχαν οικοδομήσει (με πολύ κόπο) προηγούμενες Ελληνικές κυβερνήσεις με το σύνολο των εταίρων – δανειστών μας, οι οποίοι πλέον μας αντιμετωπίζουν με το δάχτυλο στην σκανδάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ????

    Όταν λές Σαμαράς, σε τι διαφέρει
    από τον Καμμένο,
    τον Μιχαλολιάκο,
    τον Καρατζαφέρη,
    τον Αβραμόπουλο,
    τον Στυλιανίδη,
    τον Καραμανλή,
    τη Ντόρα,
    τον Μητσοτάκη
    τον Αβέρωφ,
    την ΕΡΕ,
    την Χρυσή αυλή
    , το παρακράτος;

    Απλούστατα, υπάρχουν τα συγκοινωνούντα δοχεία της Λερναίας δεξιάς.
    Είναι όλοι τους οι αιώνιοι προικοθήρες της εξουσίας. Είναι οι αιώνιοι σταυροδότες της αγραμματοσύνης και ‘’μισθοφόροι της κάλπης’’.

    Όταν λες Σαμαράς,
    σε τι διαφέρει από τον Βενιζέλο
    ή τον Τσίπρα;
    Θυμάστε τι έλεγε ο Σαμαράς τότε που ήταν στο…αντάρτικο;
    Ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που έκανε μετά.

    Θυμάστε τι έλεγε ο Τσίπρας του..βουνού ,
    ======================
    και τι λέει σήμερα που ‘’έγινε αντάρτης των πόλεων’’ και διεκδικεί να μας αποτελειώσει από τον αργό θάνατο καταδικάζοντάς μας σε πρόωρο και επώδυνο;

    Τώρα, το να ασχοληθούμε με τον Πάνο και τους άλλους θα αποτελούσε προσβολή της νοημοσύνης μας….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπογράφουμε παράταση –
    Η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται

    «Η απομείωση του χρέους είναι μια πολιτική απόφαση και μόνο» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης από το βήμα της Βουλής. Υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής στα μνημόνια» και απέρριψε το ενδεχόμενο παράτασης του τρέχοντος προγράμματος, εξαπολύοντας σφοδρά πυρά κατά της προηγούμενης κυβέρνησης.
    «Μια κυβέρνηση, που πριν καν λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης, έχει κερδίσει μια πρωτοφανή εμπιστοσύνη και αποδοχή στην ελληνική κοινωνία. Εμάς δεν μας στηρίζουν ισχυροί παράγοντες μέσα και έξω από τη χώρα. Εμείς δεν έχουμε άλλη δύναμη από την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού» είπε, προσθέτοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πετύχει στο όνομα όλων των ευρωπαϊκών λαών».
    Και τόνισε:
    Αύριο στο Eurogroup δεν θα βρίσκεται ο Γιάνης Βαρουφάκης, θα βρίσκονται 10 εκατ. Έλληνες 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, οι 2,5 εκατομμύρια φτωχοί, οι 300.000 νέοι που έφυγαν μετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Βενιζέλος παραδέχεται ότι διατηρούσε στην κατοχή του την παράνομη λίστα

    Αυτή η γκάφα του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι ίσως η μεγαλύτερη της πολιτικής του καριέρας, παρόλο που τα ΜΜΕ δεν θα του την χρεώσουν.
    Να τι προκύπτει από τη δήλωση του:

    1. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πράγματι έκανε το καθήκον του παραδίδοντας τα στοιχεία που εξασφάλισε στην αρμόδια υπηρεσία του Υπ.Οικονομικών, δηλαδή στο ΣΔΟΕ.

    2. Η λίστα αυτή είναι προϊόν υποκλοπής κι ως εκ τούτου η επίσημη επίκληση της από τις αρχές θα δημιουργούσε σοβαρά νομικά προβλήματα.

    3. Ο Βενιζέλος τονίζει ότι η λίστα "βρίσκεται ήδη" στα χέρια της Κυβέρνησης, κάτι που σημαίνει ότι της την παρέδωσε.

    Διατηρούσε ακόμα στην κατοχή του την παράνομη λίστα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παρά την αποχώρηση του από το Υπ.Οικονομικών; Τι την έκανε όλον αυτόν τον καιρό; Τι έκανε με ένα παράνομο μέσο στα χέρια του; Πώς μπορούμε να ξέρουμε ότι δεν έσπευσε να ενημερώσει τους καταθέτες; Πώς ξέρουμε ότι δεν την έδωσε αλλού;

    Βαγγέλη καρφώθηκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η συνέχεια παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα...!!

    Ποιός αναζητούσε το όνομα …Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ...!!!
    Ο χρήστης Windows User, δηλαδή το κομπιούτερ του υπουργικού γραφείου, φαίνεται να ανοίγει 7 λογιστικά φύλλα της λίστας την 1η Ιουλίου του 2011, από 7:46:31 έως 8:05:27.
    Συνεπώς το κομπιούτερ του υπουργικού γραφείου ανοίγει εκείνη την ημέρα τη λίστα.
    Υπουργός τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος,
    ο οποίος έχει δηλώσει ότι πήρε τη λίστα αρχές Αυγούστου, δηλαδή ένα μήνα αργότερα και χωρίς να την έχει ανοίξει ποτέ.
    Είναι ενδιαφέρον ότι ο χρήστης Windows User , δηλαδή ο χειριστής του υπουργικού υπολογιστή, αναζητάει εναγωνίως το όνομα Παπανδρέου στη λίστα.

    Συγκεκριμένα, στις 7:46:31 ανοίγει την καρτέλα ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    Στις 7:47:06 ανοίγει την καρτέλα ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
    Στις 7:47:17 ανοίγει την καρτέλα ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ.
    Στις 7:47:25 ανοίγει την καρτέλα ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ.
    Στις 7:47:31 ξανανοίγει καρτέλα ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
    Στη συνέχεια από το υπουργικό κομπιούτερ αναζητούνται στη λίστα οι καταθέσεις του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΛΤΣΟΥ στις 7:49:08.
    Πρόκειται για κάτοικο Θεσσαλονίκης.
    Και στις 8:05:27 ανοίγει την καρτέλα της γιατρού ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΑΥΛΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : ΕΝΑΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ,

    ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.

    Γράφει ο Ν Βράχος

    *Όταν μόνος του αγωνιζόταν να σωθεί η Ελλάδα, τον υπονόμευαν και τον λοιδορούσαν.

    *Όταν τους προσκαλούσε να συνδράμουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ κυβέρνηση και να συμπαραταχθούν στο αιρετό φασιστικό ‘’κουβέρνο’’ ΜΕΡΚΟΖΥ, αυτοί παραπληροφορούσαν τον λαό και ΕΚΑΙΓΑΝ την Ελλάδα.

    *Όταν ΟΛΟΙ σκοτώνονταν για την πολυθρόνα, αυτός παραιτήθηκε να σωθεί η Ελλάδα μας. Και δεν είπε ‘’κουβέντα’’ για το μέγεθος της πολιτικής αλητείας, ούτε για την αποστασία, ούτε για την αντισυνταγματική εκτροπή, ούτε για το πισωγύρισμα της Ελλάδας σε άλλες ‘’μαύρες και αλησμόνητες’’ εποχές ντροπής και προδοσίας.

    *Ποιος άλλος έχει δώσει τέτοιο δείγμα γραφής;

    *Το πόσο ηθικά, πολιτικά και ανθρώπινα ,διαφέρει από τους ‘’εραστές της πολυθρόνας’’, ίσως είναι και ένας από τους λόγους που πρέπει να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο και να διορθώσει πολλές ‘’αμαρτίες γενεών’’ !

    *Ίσως οι ξένοι, γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται εκείνα τα στοιχεία που τον διακρίνουν από τους άλλους, και διαρκώς είναι προσκεκλημένος από όλο τον κόσμο του πνεύματος και της πολιτικής, ενώ οι κομματικές μας υστεροβουλίες δεν μας ‘’επιτρέπουν’’ να τιμήσουμε και εμείς, τον άνθρωπο και πολιτικό, που τιμά ΟΛΟΣ ο κόσμος!

    *Ποιος άλλος Έλληνας πολιτικός έχει φθάσει τόσο υψηλά στην εκτίμηση και στον παγκόσμιο σεβασμό καθηγητών, επιχειρηματιών, αρχηγών κρατών, φοιτητών ?

    *Ποιος άλλος έχει επιδείξει τέτοιο μοναδικό επίπεδο γνώσης, σεβασμού και αυτοσεβασμού?

    *Η σημερινή συμπεριφορά των ‘’εραστών της εξουσίας’’ αποδεικνύει περίτρανα πως η άθλια οικονομική μας κατάσταση, είναι μέρος της διαπλοκής, της ψηφοθηρίας του πελατειακού κράτους.

    *Σήμερα, περισσότερο και καλλίτερα από κάθε άλλη φορά φαίνεται και αποδεικνύεται η ΑΠΟΥΣΙΑ της Δικαιοσύνης, που δεν λειτούργησε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, αλλά την ιδιοτέλεια πολλών και ΕΠΩΝΥΜΩΝ μελών της.

    *Μήπως και σήμερα ακούσαμε κάποια μέτρα για την αποκατάσταση του πληγέντος πολλαπλώς κύρους της?

    *Μήπως κάποιοι… παραιτήθηκαν από ευθιξία εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάντια των ‘’δικαστών- υπαλλήλων ’’ της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας?

    ‘Ακρα , της πολιτικής ιδιοτέλειας και διαπλοκής, σιωπή….

    ΥΓ.
    Ο Γιώργος Παπανδρέου, παρακολουθεί τις εξελίξεις με γνώμονα ΠΑΝΤΑ το εθνικό συμφέρον και θα παρέμβει τότε και μόνο που ΚΑΝΕΙΣ πια δεν θα τολμήσει να ισχυρισθεί , ότι ‘’ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ’’.
    Η πολιτική τους ‘’ζωή’’ τελειώνει σύντομα, αφού στο αδιέξοδο που οδήγησαν την Ελλάδα, μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί και ΠΑΛΙ να την σώσει.




    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου