Δημοσκοπική άνοδος Τσίπρα – Καμμένου, στα «Τάρταρα» ο Σαμαράς


KAMMENOS TSIPRAS 1Ενισχυμένοι εμφανίζονται οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος στη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση του Ιανουαρίου.
Ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 69,5% θετικές και πολύ θετικές γνώμες, αύξηση 42% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, και ο Πάνος Καμμένος 35%, αύξηση 23%.
Αντίθετα, ο Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζει πτώση 15%, ο Σταύρος Θεοδωράκης 5%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 3% και από 1% οι Δημήτρης Κουτσούμπας και Νίκος Μιχαλολιάκος.
Όσον αφορά τον τρόπο διαπραγμάτευσης, το 55,5% θεωρεί ότι είναι σωστός.
Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, 45,5% δηλώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε θαρραλέος θέτοντας επί γερμανικού εδάφους τα ζητήματα της Siemens και των γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ το υπόλοιπο 45,5% να αναφέρει ότι έδειξε συμβιβαστικός υποστηρίζοντας ότι η χώρα είναι δεσμευμένη στην υλοποίηση όσων απαιτούνται για τη συνέχιση της χρηματοδότησης.
Για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ......
και το συναίσθημα που κάτι τέτοιο προκαλεί, 43,5% απάντησε φόβο, 14,5% ελπίδα, 26% κανένα γιατί δεν θα φέρει κάτι διαφορετικό και 16% δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.
Στην ερώτηση αν «εκτιμάτε ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού σας θα χειροτερέψει μέσα στους επόμενους 12 μήνες», το 39,5% εκτιμά ότι ούτε θα βελτιωθεί ούτε θα χειροτερέψει, το 18,5% ότι μάλλον θα χειροτερέψει, το 14% ότι σίγουρα θα χειροτερέψει, το 7% ότι θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις, το 4% ότι σίγουρα θα βελτιωθεί και το 17% ότι μάλλον θα βελτιωθεί.
Kακή εντύπωση στο 56% των ερωτηθέντων έκανε η υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Διοίκησης, Γιώργου Κατρούγκαλου.
 
Συντάκτης: efsyn.gr

Σχόλια

  1. ΤτΕ Εφυγαν 24 δισ. ευρώ από τις Eλληνικές Τράπεζες μέσα σε τρεις μήνες!
    ==========================================
    Περαιτέρω μείωση σημείωσαν τον Φεβρουάριο οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις τράπεζες.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το απόθεμα των καταθέσεων περιορίστηκε στα 140,5 δισ. ευρώ από 148 δισ. ευρώ που ήταν τον προηγούμενο μήνα.
    Προφανώς υπό το βάρος της πολιτικής αβεβαιότητας που ξεκίνησε στις αρχές Δεκεμβρίου με την επίσπευση από την τότε κυβέρνηση της προεδρικής εκλογής και κορυφώθηκε με την αλλαγή φρουράς στο Μαξίμου τον Ιανουάριο, από το τέλος Νοεμβρίου έως και τον Φεβρουάριο, δηλαδή μέσα σε περίπου τρεις μήνες, η συνολική εκροή των καταθέσεων αγγίζει πλέον τα 24 δισ. ευρώ!

    Η εκροή αυτή των καταθέσεων προκαλεί πιέσεις στη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, η οποία εν μέρει καλύπτεται από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας ELA.
    Υπενθυμίζεται ότι μετά και την χθεσινή έγκριση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το όριο άντλησης ρευστότητας από το μηχανισμό αυτό έχει αυξηθεί στα 71 δισ. ευρώ.

    ΣΧΟΛΙΟ: ΑΚΟΥΝΕ ΣΑΜΑΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥΑ ΜΠΟΡΟΥΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυβέρνησαν οι Λιάπηδες και οι Καμμένοι αλλά προτιμάτε να πιστεύετε ότι φταίει η...Μέρκελ

    Διαβάζω τα διάφορα αφιερώματα στα έργα και τις ημέρες του Μιχάλη Λιάπη μετά τα διάφορα πανελλήνια ρεκόρ παραβίασης του Κ.Ο.Κ που σημείωσε πριν τη χθεσινή σύλληψη του.

    *Όσο καλοπροαίρετος κι αν είναι κανείς, δεν μπορεί παρά να σκεφτεί ότι ένας άνθρωπος που ως απλός πολίτης κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες, ως υπουργός μπορεί να είχε κάνει πολύ χειρότερα πράγματα.
    Τα διάφορα αυτά αφιερώματα έχουν την πλάκα τους αλλά νομίζω ότι προτιμότερα από τα γέλια θα ήταν τα κλάματα. Γελάμε με τον Λιάπη γελώντας με τα χάλια μας.

    *Ένας βουλευτής που κυκλοφορεί με ‘’ξένο’’ αδήλωτο και αφορολόγητο κότερο, σαν υπουργός θα μπορούσε να κάνει πολύ χειρότερα πράγματα.

    *Ένας βουλευτής που παραπέμπεται για ΑΠΙΣΤΙΑ κατά του δημοσίου(ΕΛΙΝΤΑ ΑΕ) σαν υπουργός θα μπορούσε να κάνει πολύ χειρότερα πράγματα.

    *Από το 2009 μέχρι σήμερα, κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι την κρίση την έφερε το Μνημόνιο κι όχι ότι το Μνημόνιο προτάθηκε ως η μόνη κάποια λύση του ελληνικού δράματος στο οποίο πρωταγωνίστησαν οι διάφοροι Λιάπηδες.

    *Ειδικότερα από το 2004 μέχρι και το 2009,
    η χώρα κυβερνήθηκε
    από Λιάπηδες, Παυλόπουλους, Ρουσόπουλους, Βουλγαράκηδες και Καμμένους υπό την υψηλή εποπτεία του Καταλληλότερου αλλά κάποιοι προτιμούν να πιστεύουν ότι για όλα φταίει ο Παπανδρέου, η Μέρκελ, ο Σόρος και φυσικά οι αεροψεκασμοί.
    Η κριτική για την ανοχή στους Λιάπηδες όμως δεν μπορεί μόνο να αφορά τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά οφείλει να αποτελέσει και μάθημα για όσους ετοιμάζονται να «τρομάξουν» τη Μέρκελ στέλνοντας στην κυβέρνηση τους Στρατούληδες, τους Λαφαζάνηδες, τον Στάθη Παναγούλη και τον Γιώργο Πάντζα. Ο αριστερός ακατάλληλος πολιτικός δεν διαφέρει σε τίποτα από τον δεξιό ακατάλληλο πολιτικό. Είναι και δυο εξίσου ακατάλληλοι κι επικίνδυνοι.

    Αν δεν συνειδητοποιήσουμε τι έφταιξε, καμία λύση δεν θα μοιάζει κατάλληλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κόλαφος για Τσίπρα Σαμαρά το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου για το ρόλο της τρόικα
    Γράφτηκε από τον Επίκαιρο-s


    Υιοθετήθηκε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η έκθεση για το ρόλο και τη λειτουργία των Τρόικα στις χώρες που εφαρμόζουν προγράμματα προσαρμογής (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος).
    Η έκθεση (Ngoc και Karas) που υπερψηφίστηκε και από τους Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι η δημιουργία του σχήματος των Τρόικα ήταν αναπόφευκτη στην πρώτη φάση της κρίσης, λόγω της απουσίας κατάλληλων μηχανισμών και κατάλληλων πολιτικών στο Ευρωπαϊκό επίπεδο...
    Ταυτοχρόνως, ασκεί, έντονη κριτική στον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν οι Τρόικες σε ζητήματα δημοκρατικής νομιμοποίησης των αποφάσεων σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, σε ζητήματα διαφάνειας, αλλά και στο συχνά ανεπαρκή συντονισμών μεταξύ της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Έντονη κριτική επίσης ασκεί η έκθεση και για τις αστοχίες στον οικονομικό σχεδιασμό και στις προτάσεις πολιτικής.
    Ειδικότερα, για την Ελλάδα, επισημαίνονται ο κίνδυνος χρεοκοπίας και μη βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών λόγω της συνεχούς μείωσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και του δημοσιονομικού εκτροχιασμού στα χρόνια πριν από την έναρξη του προγράμματος, ενώ αναφέρει ότι «η προβληματική κατάσταση στην Ελλάδα οφειλόταν επίσης και στη στατιστική απάτη στα χρόνια πριν από την έναρξη του προγράμματος», επισημαίνοντας, ωστόσο, την αποφασιστική δράση της κυβέρνησης για ανεξαρτητοποίηση της Εθνικής Στατιστικής Αρχής τον Μάρτιο του 2010. Η έκθεση αναγνωρίζει στην άνευ προηγουμένου δημοσιονομική προσαρμογή που επιτεύχθηκε στην χώρα χάρη στις θυσίες των ελλήνων πολιτών και στο μεγάλο αριθμό διαρθρωτικών αλλαγών που υλοποιούνται, ασκώντας παράλληλα κριτική για αστοχίες και αδικίες στον επιμερισμό του κόστους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου