13 Μαρ 2015

Μίκης Θεοδωράκης: "Οι Έλληνες είναι ανώτεροι από τους Ευρωπαίους"

Τι λέει ο Μίκης για τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Βαρουφάκη, τον θάνατο....

Οι Έλληνες είμαστε περήφανος λαός, «παρόλο που δεν έχουμε χρήματα» τόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης, μιλώντας για τη νέα του παράσταση «Το τραγούδι του νεκρού αδελφού».
"Οι Έλληνες είναι ανώτεροι από τους Ευρωπαίους"
«Είμαστε ανώτεροι από τους Ευρωπαίους.

 Ο λαός μας έχει μεγάλο μουσικό πλούτο», είπε και αναρωτήθηκε γελώντας «πώς είναι δυνατόν να είμαι 90 χρονών ζωντανός».
Μίκης Θεοδωράκης: "Οι Έλληνες είναι ανώτεροι από τους Ευρωπαίους"Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης,προέβη σε αποκαλύψεις όπως παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο του Mega από τη Μαρία Παπαδή, για τη ζωή και τον θάνατο, σχολίασε τη σημερινή πολιτική επικαιρότητα, αλλά εκείνο που συγκλόνισε πραγματικά ήταν η αποκάλυψη για τον τρόπο με τον οποίο αποχαιρέτισε τον έτερο μεγάλο, τον Μάνο Χατζιδάκι.
«Ο Μάνος είχε ησυχάσει και άρχισε να ομορφαίνει. Ηταν πάρα πολύ όμορφος. Τον πλησίασα του έκλεισα τα μάτια και του είπα “Καλή Αντάμωση Μάνο μου” και έφυγα» τόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης έντονα συγκινημένος, σχεδόν δακρυσμένος.
Μιλώντας για τον Μάνο Χατζιδάκι ανέφερε ότι........
είχαν πρωτογνωριστεί στην ΕΠΟΝ και πως ήταν ένας από τους ανθρώπους που του άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή.
Κριτική για τους «μυστικούς πράκτορες»
Ο Μίκης Θεοδωράκης, πάντως, δεν παρέπεμψε να επικρίνει την πρόταση του υπουργού Οικονομικών για τουρίστες, νοικοκυρές πράκτορες κατά της φοροδιαφυγής.
«Τώρα θέλουν να κάνουν χαφιέδες τους μισούς και να παρακολουθούν τους άλλους μισούς» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Για τον θάνατο
«Στον τάφο μου θέλω να γράφει “Πολέμησε τον Δεκέμβρη”» είπε ο Μίκης Θεοδωράκης για να προσθέσει «Πόσες φορές έχω χορέψει με τον Χάρο; Πόσες φορές έχω πιει κρασί με τον Χάρο και πόσες φορές τον νίκησα; Δεν θα έρθει μια μέρα να με νικήσει;».
Το παράπονο του Μίκη Θεοδωράκη
«Δεν με καταλαβαίνει κανείς γιατί είμαι από την γενιά των όρθιων» είπε χαρακτηριστικά ο Μίκης Θεοδωράκης αναλύοντας το μεγάλο του παράπονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου