Το ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνει στη Βουλή… Στο 41,3% ο ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση…



Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB, που παρουσίασε στο STAR ο Δ. Μαύρος στις  22,1 μονάδες (ΣΥΡΙΖΑ 41,3%, ΝΔ 19,2%).

Στην τρίτη θέση ισοβαθμούν οι…
ΑΝΕΛ και «Ποτάμι» (5,4%), ενώ ακολουθούν ΚΚΕ (5,3%) και Χρυσή Αυγή (5,1%).

Στη δημοσκόπηση αυτή, το ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνει στη Βουλή (2,9%), ενώ «άλλο κόμμα» απαντά το 4,8%.

Οι αναποφάσιστοι είναι στο 10,6%.

Η δημοσκόπηση, που έγινε για λογαριασμό του star.gr πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά από 27 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου σε δείγμα 1.009 ατόμων…

Σχόλια

  1. Που θα ήταν σήμερα η χώρα αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στηρίξει το 70% των μεταρρυθμίσεων του Μνημονίου;

    Ο Γιάνης Βαρουφάκης, όχι και τόσο άθελα του, προσέφερε μια ιστορική νομιμοποίηση στο Μνημόνιο κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία προσφέρεται για πλήθος σκέψεων και υποθέσεων.

    Η ακριβής δήλωση του κ. Βαρουφάκη ήταν η εξής:
    Θα καταθέσουμε και θα βάλουμε μπροστά βαθιές μεταρρυθμίσεις σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, ο Γενικός Γραμματέας του οποίου, ο κ. Άνχελ Γκουρία, έρχεται στην Αθήνα αύριο με στόχο να μας βοηθήσει –αυτός και ο Οργανισμός του- στον άρτιο σχεδιασμό των μεταρρυθμίσεων και τη διάφανη και αποτελεσματική παρακολούθηση της εφαρμογής τους.

    Σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις θα προσθέσουμε περί το 70%
    των μεταρρυθμίσεων ή δεσμεύσεων που υπάρχουν στο υπάρχον μνημόνιο, δεσμεύσεις με τις οποίες ως σώφρονες άνθρωποι δεν έχουμε καμία αντίρρηση, εφόσον βεβαίως το 30%, που κρίνουμε απαράδεκτες, είτε μπουν σε αναστολή είτε αφαιρεθούν.

    Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ
    ουδέποτε έδειξε ότι συμφωνεί με το 70% των μεταρρυθμίσεων, γι' αυτό και μέχρι πρόσφατα δεσμευόταν να καταργήσει ολόκληρο το Μνημόνιο «με ένα νόμο, με ένα άρθρο».

    Η αλήθεια επίσης είναι
    ότι είναι ζήτημα αν κάποια από τις «μνημονιακές» κυβερνήσεις κατάφερε ποτέ να προωθήσουν ουσιαστικά έστω και το 50% των μεταρρυθμίσεων του Μνημονίου καθώς ο μεγάλος καημός του ήταν να «διαπραγματευτούν» όσο το δυνατόν μικρότερες αλλαγές.

    Το ερώτημα όμως είναι ένα:
    που θα ήταν η χώρα σήμερα αν το 70% των μεταρρυθμίσεων του Μνημονίου είχε στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ κι από άλλες πολιτικές δυνάμεις; Πόσα δεινά θα είχαμε αποφύγει; Μήπως η Ελλάδα θα ήταν σήμερα εκεί που βρίσκεται η Ιρλανδία κι εκεί όπου οδεύει η Πορτογαλία, δηλαδή στην επιστροφές στις αγορές;

    Γιατί όλοι αυτοί οι «σώφρονες άνθρωποι» έβαλαν την εκλογική τους επιτυχία πάνω από τη χώρα και δηλητηρίασαν τις ψυχές των Ελλήνων με προδοσίες, κρεμάλες και ψεκασμούς; Όλος αυτός ο χαμός έγινε για το ρημάδι το 30%; Δεν μας το έλεγαν τόσο καιρό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΕΞ ΒΑΛΤOYΣ ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡOYN ΠΑΡΕ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΟΕΥΡΩΠΗ.
    Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΔΗΘΕΝ ΣΥΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΟΥ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΜΜΑ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ.
    ΑΝ ΣΕ ΑΠΕΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΝΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΑΚΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΜΕ 70%.
    ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.
    ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ-ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ-ΦΙΛΟΤΙΜΟ- ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου