Βαρουφάκης: Η Τρόικα κάνει εικονικούς πνιγμούς όπως η... CIA!



Επιμένει στο «κούρεμα» χρέους για την Ελλάδα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, καταφέρεται εναντίον της τρόικα, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις, ενώ την παρομοιάζει με την CIA!
Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης ταυτίζει την τρόικα με την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, αναφερόμενος στη μέθοδο....
εικονικού πνιγμού, ένα βασανιστήριο που η δεύτερη κατηγορείται πως χρησιμοποιεί.
«Και στη CIA υπήρχαν καλοί άνθρωποι που παρά τη θέλησή τους έκαναν waterboarding -δηλαδή εικονικούς πνιγμούς. Υπήρχε και γι' αυτούς ηθικό δίλημμα», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως η τρόικα «μας δίνει ανάσα και μετά μας σπρώχνει πάλι κάτω από το νερό».
Όσον αφορά στο χρέος, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ τόνισε πως.... όλοι γνωρίζουν ότι το χρέος της Ελλάδας χωρίς ένα νέο συμβόλαιο δεν είναι βιώσιμο, ωστόσο, τόνισε πως καταλαβαίνει ότι η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τη λέξη «κούρεμα».
Ωστόσο, όπως σημείωσε, «στην ουσία το "κούρεμα" θα ήταν η καλύτερη λύση και για τους δανειστές, σίγουρα πιο φτηνή από την παράταση».

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου