"Ή ταν ή επί τας"...Ανοικτή επιστολή πρός Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο, Γιάννη Βαρουφάκη...



Σας περιμένουμε να επιστρέψετε με ψηλά το κεφάλι.

Ο Ελληνικός λαός στις 25 Ιανουαρίου 2015 σας έδωσε την εντολή να αναλάβετε την αποτίναξη των δεσμών της τυρρανίας η οποία με ύπουλες μεθοδεύσεις, κατέστρεψε την χώρα μας, υποθήκευσε τις επόμενες γεννιές, δολοφόνησε χιλιάδες Ελλήνων συμπατριωτών μας, καταρράκωσε το κύρος και την αξιοπρέπεια όχι μόνον της χώρας αλλά και ολοκλήρου του έθνους των Ελλήνων.
Η πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησής σας, εξετίναξαν την συγκατάθεση του λαού σε διπλάσια ποσοστά απο τα εκλογικά αποτελέσματα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. δείγμα της εμπιστοσύνης με την την οποία σας περιβάλει, αναγνωρίζοντας στα πρόσωπά σας, την ελπίδα της απεξάρτησης απο τα δεσμά των μνημονίων και της τρόϊκας, καθώς και την ανασυγκρότηση της οικονομίας, του κράτους και των θεσμών.
Ευρισκόμενοι στις Βρυξέλλες, διαπιστώνει ο Ελληνικός λαός την ακαμψία του διευθυντηρίου της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. και τις δυσκολίες και πιέσεις τις οποίες αντιμετωπίζετε. Ο λαός διαδηλώνοντας απο άκρου εις άκρον στην Ελλάδα στάθηκε δίπλα σας εμψυχώνοντάς σας καί δίνοντάς σας την αναγκαία υποστήριξη η οποία αποτελεί ταυτόχρονας και σαφές μήνυμα προς τους ευρωπαίους συναδέλφους σας, αλλά και την παγκόσμια κοινή γνώμη.
Θα πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι δεν θα πρέπει να δεχτείτε συμβιβασμούς και λεκτικές αλλαγές των όρων όπως μνημόνια, τρόϊκα κ.λπ.
Δώστε τον αναγκαίο αγώνα άνευ ουδεμίας συμβιβαστικής λύσης. Απαιτείστε το κούρεμα του χρέους και την απεμπόλιση των μνημονιακών δεσμεύσεων , και τηρήσατε τις δεσμεύσεις σας απέναντι στον λαό.
Εδώ στην πατρίδα μας αποτελεί κοινή συνείδηση πλέον η ανάγκη για το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών μας με την Ε.Ε., ακόμη και την πλήρη ρήξη με οποιοδήποτε τίμημα εάν αυτή ενέχει, της εξόδου απο το ευρώ συμπεριλαμβανομένης.
Εχετε την ανέγκλητη εξουσιοδότηση ενός ολόκληρου λαού ο οποίος είναι αποφασισμένος να υπομείνει τις όποιες συνέπειες.
Σας περιμένουμε να επιστρέψετε με ψηλά το κεφάλι.
Ενας φτωχός λαός μπορεί να ορθοποδήσει, ένας ταπεινωμένος ποτέ!
Πέτρος Φιλίππου

Σχόλια