Τέρενς Κουίκ: «Η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί να διαπραγματεύεται με το κεφάλι ψηλά»

kouik
Η συμφωνία που επετεύχθη στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup δίνει πλέον τη δυνατότητα στην ελληνική κυβέρνηση να νομοθετεί κατά τρόπο που

θα φέρει ξανά το χαμόγελο στους πολίτες, τόνισε ο υφυπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.

Από την Καβάλα όπου βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι, προτελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο κ. Κουίκ υπογράμμισε ότι το χθεσινό αποτέλεσμα τον επιβεβαιώνει περίτρανα καθώς είχε εκφράσει την αισιοδοξία ότι στο τέλος της εβδομάδας θα επιτευχθεί σημαντική συμφωνία αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα ξέρει να διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση με το κεφάλι ψηλά στέλνοντας το μήνυμα στον γερμανικό άξονα «Σόιμπλε – Ντάισελμπλουμ» ότι η Ελλάδα δεν μπορεί άλλο να ζει με μνημόνια λιτότητας

Σημείωσε επίσης ότι.... η Ελλάδα πρότεινε στη συνεδρίαση του Eurogroup μέτρα που έγιναν αποδεκτά από τους εταίρους της στην Ε.Ε. τα οποία θα ανακουφίσουν σημαντικά τους Έλληνες πολίτες. Μάλιστα, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι στη κυβέρνηση «ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ τέλειωσαν οριστικά τα e-mail που υποδείκνυαν στην ελληνική κυβέρνηση τι πρέπει να κάνει και πώς να το κάνει όπως στην περίπτωση του e-mail Χαρδούβελη».

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υφυπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε και στη διαφορά ανάμεσα στην Ισπανία και την Ελλάδα αναφορικά με την αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ λέγοντας ότι η Ισπανία κατάφερε και εισπράξει 7 δισ. ευρώ ενώ η Ελλάδα ούτε ένα ευρώ καθώς ήταν καταχωνιασμένη σε κάποιο συρτάρι του γραφείου Βενιζέλου.

Επιπλέον, τόνισε ότι πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή της προστασίας των φοροφυγάδων οι οποίοι έκαναν πάρτι σε βάρος των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών. Σημείωσε μάλιστα ότι δεν είναι τυχαίο ότι η νέα κυβέρνηση όρισε και υπουργό Επικρατείας για καταπολέμηση της διαφθοράς στο πρόσωπο του κ. Παναγιώτη Νικολούδη για τον οποίο εξέφρασε την πίστη του ότι «θα βάλει βραχιολάκια σε όσους φοροδιαφεύγουν και ζουν κάτω από καθεστώς προστασίας βάζοντας οριστικό τέλος σε κάθε μορφή ασύλληπτης φοροδιαφυγής».

Δίνοντας ένα ακόμα στίγμα λειτουργίας της νέας κυβέρνησης και στον τομέα αντιμετώπισης της ανεργίας ο κ. Κουίκ σημείωσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποκόψει ένα κομμάτι του ΕΣΠΑ και υπό μορφή απευθείας αναθέσεων το έδινε για την εκπόνηση μελετών σε μελετητικά γραφεία του εξωτερικού στερώντας έτσι δουλειές από εγχώριες μελετητικές εταιρείες που είχαν εργαζόμενους με λαμπρά μυαλά που δυστυχώς από κάτι τέτοιες πρακτικές έφευγαν στο εξωτερικό. Για το λόγο αυτό λοιπόν διευκρίνισε ο κ. Κουίκ σε κάθε έργο που θα εκτελείται θα μπαίνει και ρήτρα εργασίας σύμφωνα με την οποία κατά τη διάρκεια της υλοποίηση του έργου θα απασχολείται συγκεκριμένος αριθμός εργαζομένων.

Ο κ. Κουίκ κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συναντήθηκε με τις διοικήσεις και τα σωματεία εργαζομένων όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της περιφέρειας όπου με τη σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου υπουργού Υγείας κατέγραψε τα κενά και τις ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε όπως είπε να ξεκινήσει άμεσα η προσπάθεια για την αναβάθμιση του συστήματος της δημόσιας υγείας και περίθαλψης.

Νωρίτερα, σήμερα, ο υφυπουργός Επικρατείας συναντήθηκε στην Ξάνθη με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργο Παυλίδη με τον οποίο συζήτησε γενικότερα θέματα ανάπτυξης της περιοχής.


matrix24.gr

Σχόλια