Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αντισυνταγματική η λειτουργία και του ραδιοφώνου...


Θυμίζουμε πως ανάλογη απόφαση υπάρχει από το Συμβούλιο και για το ραδιόφωνο. 

Το ΣτΕ έχει απορρίψει προσφυγή του...
ραδιοφωνικού σταθμού HIT FM του Νομού Ροδόπης ενάντια σε απόφαση του ΕΣΡ με την οποία ανακλήθηκε η προσωρινή άδεια λειτουργίας του. 
Στην απόφαση αυτή το ΣτΕ ανέφερε πως η νομοθετική ρύθμιση στον νόμο 2778/1999, με την οποία κρίθηκαν «νομίμως λειτουργούντες» οι σταθμοί που εξέπεμπαν την 1η Νοεμβρίου 1999, «θα ήταν συνταγματικώς ανεκτή εάν οι διαγωνιστικές διαδικασίες επρόκειτο να περαιωθούν συντόμως». 
Η κατάσταση αυτή, όπως τονίζεται, «κατέστη οπωσδήποτε αντισυνταγματική μετά την πάροδο τετραετίας από την έναρξη της ισχύος του ν. 2778 / 1999». 
Το ΣτΕ είχε κρίνει πως.... με την «επ’ αόριστον ανοχή παρακάμπτεται το πάγιο και εναρμονιζόμενο με το άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγματος καθεστώς του ν. 2328 / 1995, κατά παράβαση των συνταγματικών αρχών του Κράτους Δικαίου και της Ισότητας».
typologies.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

''Διπλωματία, δικαστήρια ή πόλεμος'' O Τσαβούσογλου απειλεί για τα νησιά του Αιγαίου..Αισιχτίρ ρε κολότουρκε ούνε, παλιομπινέ...

«O φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα. Και ο ρατσισμός, με το ταξίδι». Μιγκέλ ντε Ουναμούνο,1864 - 1936

Οι Καταλανοί «εξορίζουν» την ισπανική αστυνομία και πολιτοφυλακή – Τι ζητάνε από την ΕΕ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Καταλανός πρόεδρος της Ζενεραλιτάτ (της περιφερειακής κυβέρνησης) ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα από την Καταλονία η Ισπανική Αστυνομία και η Κρατική Πολιτοφυλακή, υπηρεσίες που λαμβάνουν εντολές κατευθείαν από τη Μαδρίτη.

Μετά τις χθεσινές σκηνές βίας που σόκαραν τον πλανήτη, και έδειχναν τους αστυνομικούς να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές και ψηφοφόρους, ο Καταλανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η αποχώρηση των δυνάμεων της ισπανικής αστυνομίας είναι επιβεβλημένη. «Απαιτούμε την αποχώρηση της κρατικής αστυνομίας που παραμένει ανεπτυγμένη σε μια περιφέρεια (την Καταλονία) η οποία πάντα ενεργούσε ειρηνικά», τόνισε ο Πουτζδεμόν.

Ο Καταλανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι η περιφερειακή κυβέρνηση θα συστήσει μια επιτροπή που θα διερευνήσει τη «χθεσινή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ότι θα ληφθούν οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Επίσης κάλεσε τα…