Β. Πούτιν: «Καλώ τα ουκρανικά στρατεύματα που είναι περικυκλωμένα στο Ντεμπαλτσέβε να παραδοθούν»


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε τα Ουκρανικά στρατεύματα που πολιορκούνται από τις δυνάμεις των


donetsk-ukraineφιλορώσων, έξω από την πόλη  του  Ντεμπαλτσέβε στην ανατολική Ουκρανία, να παραδοθούν. Μιλώντας την Τρίτη στην ουγγρική πρωτεύουσα, ο Πούτιν , κάλεσε την κυβέρνηση  του Κιέβου να επιτρέψει στα στρατεύματά της να παραδοθούν, αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων voanews.com .
Ο Πούτιν συνομίλησε μαζί με τον Ούγγρο Πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, σχετικά και με τις μάχες στο  Ντεμπαλτσέβε, καθώς και για την  διεθνή διαμεσολάβηση και την εκεχειρία πυρός, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, με την συμμετοχή του  Πούτιν και των ηγετών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ουκρανίας.
Σε συνέντευξη Τύπου, που μεταδίδονταν ζωντανά  από την τηλεόραση στην Μόσχα, ο Πούτιν μίλησε στα Ουκρανικά ……

στρατεύματα  που είναι  περικυκλωμένα στο Ντεμπαλτσέβε, δηλώνοντας ότι «  Πριν από περίπου μια εβδομάδα» επετεύχθη  εκεχειρία. Η περικύκλωση στο Ντεμπαλτσέβε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα συνεχίζονταν, ενώ η εκεχειρία σε όλα τα μέτωπα έχει υλοποιηθεί εκτός από την πόλη αυτή. Για αυτό και σας καλώ να παραδοθείτε».
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν  κατηγόρησε για βία τις  «αποσχιστικές δυνάμεις» που ενεργούν σε συνεννόηση με τις ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με δήλωση του Λευκού Οίκου.
«Αν η Ρωσία συνεχίζει να παραβιάζει τις συμφωνίες του Μινσκ, συμπεριλαμβανομένων και των πιο πρόσφατων , που υπεγράφησαν στις 12 Φεβρουαρίου, το κόστος για την Ρωσία θα αυξηθεί»  ανακοίνωσε ο   Λευκός  Οίκος .
Τη Δευτέρα, προτάθηκε στην ουκρανική δύναμη η παράδοση από τους αυτονομιστές, αλλά αυτοί όμως την απέρριψαν αμέσως , λέγοντας ότι το  Ντεμπαλτσέβε βρίσκεται σε έδαφός που περιλαμβάνεται από την συμφωνία εκεχειρίας του  Μινσκ. Στην κατεστραμμένη πόλη διεξάγονται σφοδρές συγκρούσεις συνεχώς, καθώς οι προσπάθειες νωρίτερα για εκεχειρία είχαν αποτύχει  παταγωδώς.
« Όσο  πιο γρήγορα  οι ρωσόφωνοι αντάρτες σταματήσουν τις εχθροπραξίες , τόσο πιο ταχύτατα , η ουκρανική πλευρά θα αποσύρει τον βαρύ οπλισμό από την πρώτη γραμμή», δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του  Ουκρανικού Στρατού  Anatoli  Stelmakh.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την Τρίτη ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα που συνέταξε η Ρωσία, και το οποίο υποστηρίζει την εκεχειρία πυρός βάση της συμφωνίας του Μινσκ, ζητώντας παράλληλα από τους αντάρτες να σεβαστούν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, σύμφωνα με άρθρο μας στο pentapostagma.gr.
Οι ανταλλαγές πυρών στην πόλη του Ντεμπαλτσέβε, δεν έχουν σταματήσει καθόλου, ενώ από την άλλη πλευρά  ΝΑΤΟ και Ρωσία συγκεντρώνουν στρατεύματα γύρω από την Ουκρανία. θεωρούμε σύμφωνα με ανάλυση στην ιστοσελίδα μας ότι,  απλά οι δύο υπερδυνάμεις κερδίζουν χρόνο για την διενέργεια του επόμενου και πιο σκληρού γύρου αντιπαραθέσεων στην πολύπαθη Ουκρανία.
pentapostagma

Σχόλια