«Σιν γιεν χάου…» Όταν ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε Κινέζικα

«Σιν γιεν χάου…»

Χειραψίες, ευχές -ακόμη και στα Κινέζικα- αλλά και πολλά χαμόγελα, αντάλλαξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τους Κινέζους αξιωματούχους στο λιμάνι του Πειραιά.
Ο Τσίπρας φρόντισε να...
μιλήσει και στα... κινέζικα -στη διάρκεια της τελετής για την υποδοχή πλοίων του 18ου στόλου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας- προκειμένου να ευχηθεί καλή χρονιά, καθώς σήμερα, στη Κίνα, γιορτάζουν την πρωτοχρονιά μπαίνοντας στην χρονιά της Κατσίκας!
«Σιν γιεν χάου» είπε ο πρωθυπουργός και δεχτηκε το χειροκρότημα της ασιατικής αντιπροσωπείας......

Τον Aλέξη Τσίπρα συνόδευσαν ο υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης, ενώ τον υποδέχθηκε ο ναύαρχος Τσανγκ Τσουανσού στη φρεγάτα Changbai Shan 989.

Στη σύντομη ομιλία του, ο Κινέζος ναύαρχος καλωσόρισε τον πρωθυπουργό και υπενθύμισε τη συμβολή της Αθήνας στην εκκένωση κινέζων πολιτών από την Λιβύη, πριν από ένα χρόνο.

O πρωθυπουργός δήλωσε ευτυχής που βρίσκεται στη φρεγάτα και αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τους δύο λαούς, αλλά και στην εμπορική και οικονομική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια.

«Η Ελλάδα θα αποτελεί πάντοτε στήριγμα στον κινεζικό λαό, όποτε το έχει ανάγκη» διαβεβαίωσε ο Τσιπρας, αναφερόμενος στις επιχειρήσεις εκκένωσης πολιτών από την Λιβύη και την Αλβανία.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις κινεζικές επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα τις στηρίξει και θα τις ενδυναμώσει.

«Στο πλαίσιο αυτό θα αναζητήσουμε νέους τρόπους συνεργασίας του ελληνικού κράτους με κινέζικους φορείς» τόνισε.  

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός είπε ότι σήμερα ο ελληνικός λαός δίνει έναν αγώνα για την εδραίωση της εθνικής του ανεξαρτησίας.

Σχόλια