Άναψε φωτιά η Ελλάδα: Η Ρωσία θα ζητήσει αποζημιώσεις πολέμου από τη Γερμανία

Με τίτλο «Η ιδέα των αποζημιώσεων από τη Γερμανία, δεν έχουν υποβληθεί για δημόσια συζήτηση στην Κρατική Δούμα»  το ρωσικό δημοσίευμα του Ria Novosti,  αναφέρεται  σε πρόταση για τη ζημία που προκλήθηκε από τη Γερμανία στη Σοβιετική Ένωση κατά τη  διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Η ιδέα για τη δημιουργία μιας ομάδας εργασίας της Κρατικής Δούμας για να προβεί σε απολογισμό της ζημίας που προκλήθηκε από τη Γερμανία στη Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου,  βρίσκεται προς το παρόν  στο στάδιο της συζήτησης στους βουλευτές που αναφέρονται σε αυτήν την πρωτοβουλία, σύμφωνα με τον Γιούρι Σουβάλοφ, αναπληρωτή της Κρατικής Δούμας, προϊσταμένου του Τμήματος δημοσίεων Σχέσεων και συνεργασίας με τα ΜΜΕ.

Προηγουμένως, μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, Μιχαήλ Ντεγκτουάρεφ, δήλωσε στην εφημερίδα ‘Ισβέστια» ότι.... οι βουλευτές της Κρατικής Δούμας, δημιούργησαν ομάδα εργασίας για να προβούν σε απολογισμό των ζημιών που προκλήθηκε από τη Γερμανία στη Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Το ποσό που θα προκύψει αναμένεται να παρουσιασθεί στη Γερμανία ως υποχρεώσεις επανορθώσεων.

Σχόλια