Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανακοίνωση κόλαφος κατά του Ναζιστή Βέμπερ απο τον ευρωβουλευτή των κυβερνώντων Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Γιόζεφ Βάιντενχολτσερ.

Ανακοίνωση κόλαφος κατά του Ναζιστή Βέμπερ

Έντονη κριτική στην πρόταση του επικεφαλής της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, ασκεί σε σημερινές δηλώσεις του στη Βιέννη, ο ευρωβουλευτής των κυβερνώντων Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Γιόζεφ Βάιντενχολτσερ.

Στις σημερινές δηλώσεις του ο Γιόζεφ Βάιντενχολτσερ χαρακτηρίζει την πρόταση Βέμπερ ανάρμοστη και υπερβολική τόσο ως προς το ύφος όσο και ως προς το στοχευόμενο αποτέλεσμα και τονίζει ότι κάθε δημοκράτης πρέπει να αναγνωρίζει οπωσδήποτε τα εκλογικά αποτελέσματα και να διερωτάται για το πώς αυτά προέκυψαν, καθώς, όπως τονίζει, στην περίπτωση της Ελλάδας αυτό συνδέεται άμεσα με την λανθασμένη πολιτική λιτότητας της τρόικα και τις καταστροφικές συνέπειές της, και την κύρια ευθύνη για αυτή την αποτυχημένη πολιτική φέρει η γερμανική κυβέρνηση.

Ο ίδιος θεωρεί τραγελαφικό το ότι ένας πολιτικός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης επικαλείται το παράδειγμα της επιβολής κυρώσεων κατά της τότε αυστριακής κυβέρνησης Σιούσελ, καθώς το κόμμα του ήταν εκείνο που τις είχε καταπολεμήσει με πρωτοφανή δριμύτητα.
Σχολιάζει επίσης ως τελείως παράδοξο το γεγονός ότι....
το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα χρησιμοποιεί δύο μέτρα και σταθμά, αποφεύγοντας συστηματικά επί χρόνια να διαχωρίσει τη θέση του από την αυταρχική πολιτική του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, ενώ στην περίπτωση της Ελλάδας καταδικάζει εκ των προτέρων μια κυβέρνηση η οποία δεν άρχισε καν ακόμη ουσιαστικά το έργο της.


Σχόλια