Ίσως η Γερμανία θέλει να φύγει η ίδια πλέον από το ευρώ!!!

Ίσως η Γερμανία έφτασε στο σημείο χωρίς επιστροφή, στο σημείο "μηδέν", όπως είχε υποθέσει παλιότερα και ο κ. Βαρουφάκης ότι θα συμβεί κάποια στιγμή. Όλα τα σημάδια, όπως η διογκούμενη κρίση που της κτυπάει πλέον την πόρτα και η απόφαση της ΕΚΤ για παροχή ρευστότητας χωρίς τη θέληση της Γερμανίας, αυτό δείχνουν.
Έφτασε δηλαδή στο σημείο που, είτε η Γερμανία θα προχωρήσει σε
μεγαλύτερη ενοποίηση της Ευρωζώνης και επομένως σε απώλεια της ηγεμονικής θέσης της στην Ευρώπη και των κερδών της, είτε θα αποχωρήσει από το ευρώ, επιστρέφοντας σε ένα ισχυρότατο μάρκο με όλα τα κέρδη στην κατοχή της. Το μόνο πλέον που την απασχολεί είναι ο φόβος απώλειας των ευρωπαϊκών αγορών και των ανάλογων εξαγωγών, από όπου αντλεί το 50% του ΑΕΠ της.

Πάντως, αν πράγματι έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, τότε η Ελλάδα, που μέχρι τώρα η Γερμανία τη χρησιμοποιεί μέσω της παραδειγματικής τιμωρίας για να επιβάλλεται η ίδια στην Ευρωζώνη, τώρα της προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία, είτε να πάρει την απόλυτη εξουσία της Ευρωζώνης είτε να την διαλύσει, ρίχνοντας το φταίξιμο στην Ελλάδα......

Αν δούμε λοιπόν στις διαπραγματεύσεις σήμερα και στις επόμενες μέρες μια ανένδοτη Γερμανία και κυρίως μια Γερμανία που θα επιδιώξει, όχι απλά να υποχρεώσει, αλλά και να ταπεινώσει την Ελλάδα και τους Έλληνες που πριν λίγες μέρες αποφασίσαμε, τότε ναι, η Γερμανία έχει αποφασίσει είτε να το παίζει ο απόλυτος "αρχάγγελος με τη ρομφαία" είτε να διαλύσει την Ευρωζώνη. Να επιστρέψει δηλαδή στο μάρκο και να κρατήσει τα κέρδη που έχει αποκομίσει από τα υπόλοιπα κράτη, κυρίως του Νότου, χρησιμοποιώντας για μια ακόμα φορά για τα σχέδιά της την Ελλάδα.
Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι. Δεν φταίμε εμείς οι Έλληνες που πεθαίνουμε και ζητάμε δικαίωμα στη ζωή, αλλά οι Γερμανοί που μας χρησιμοποιούν για να φύγουν από το ευρώ, μαζί με τα περισσότερα χρήματα της Ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου