Ολάντ προς Μέρκελ:Πρέπει να ακούσουμε και τον ελληνικό λαό

μερκελ ολαντ

Έχουμε την ευθύνη ώστε να εφαρμοστούν οι συμφωνίες, όπως επίσης και να εισακουστεί η ψήφος του ελληνικού λαού, δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την Άνγκελα Μέρκελ στο Παρίσι μια «ανάσα» πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup επί του ελληνικού αιτήματος.
Η Ελλάδα πρέπει να


παραμείνει στην Ευρωζώνη, είπε ο γάλλος πρόεδρος. Πρέπει να κάνουμε το παν, τόσο εμείς, όσο και η ελληνική κυβέρνηση για τη μέγιστη συνοχή στην Ευρωζώνη, πρόσθεσε.
Σε ερώτηση για ενδεχόμενο Grexit, ο κ. Ολάντ απάντησε πως δεν γνωρίζει κανένα τέτοιο σενάριο, ούτε και είναι στην πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης κάτι τέτοιο.....

Από την πλευρά της, η γερμανίδα καγκελάριος είπε: «Ευχόμαστε να υπάρξει μία βελτίωση στην ουσία των όσων είπαμε, ώστε να μπορέσουμε να ψηφίσουμε στην ομοσπονδιακή Βουλή την επόμενη εβδομάδα».
Η Ανγκελα Μέρκελ είπε ότι στόχος είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και τόνισε ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει πολλές θυσίες για αυτό. Θα καταβάλλουμε όλες τις δυνατές προσπάθειες για να γίνει αυτό.

Σχόλια