Ανακάλυψαν επιστήμονες το χάπι της μακροζωίας.

Το χάπι της μακροζωίας υποστηρίζει ότι ανακάλυψε πρώην καθηγητής του ΜΙΤ της Βοστόνης , με την βοήθεια πέντε βραβευμένων με Νόμπελ επιστημόνων.
Πρόκειται για το συμπλήρωμα διατροφής Βasis, οι πωλήσεις του οποίου άρχισαν μέσω διαδικτύου από αυτή την  εβδομάδα στις ΗΠΑ, ώστε να γίνει
 έρευνα με «δείγμα» στους καταναλωτές.
Μέχρι στιγμής έχει δοκιμαστεί μόνο σε πειραματόζωα και έχει δώσει ενθαρρυντικά αποτελέσματα καθώς επιμήκυνε τον μέσο όρο ζωής τους.
Το προϊόν δημιούργησε η εταιρεία Εlysium Health του πρώην πανεπιστημιακού καθηγητή Λέοναρντ Γκουαρέντε.
Στους νομπελίστες του επιστημονικού δυναμικού περιλαμβάνεται ο 85χρονος Μάρτιν Κάρπλους .
Το Βasis βασίζεται στην.... χημική ένωση δινοκλεοτιδίου νικοτιναμίδης – αδενίνης (ΝΑD) , η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στον μεταβολισμό των κυττάρων.
Με την πάροδο του χρόνου η παραγωγή της μειώνεται τόσο στα ζώα όσο και στον άνθρωπο, επισπεύδοντας έτσι τον θάνατο των κυττάρων.
Οι δημιουργοί του σκευάσματος υποστηρίζουν ότι με το χάπι μπορούν να αναπληρώσουν στον οργανισμό την ποσότητα που λείπει.
Αυτός είναι ο τρόπος για να εξασφαλιστεί η μακροζωία, λένε επικαλούμενοι σειρά από έρευνες.
Διευκρινίζουν πάντως ότι εκκρεμεί να αποδειχτεί αν το χάπι είναι το ίδιο το αποτελεσματικό στους ανθρώπους οσο και στα πειραματόζωα .
Θα χρειάζονταν αρκετά χρόνια μέχρι να ολοκληρωθούν τα πειράματα, υποστηρίζει ο Λέονταρντ Γκουαρέντε.
Για αυτό αποφάσισαν να το διαθέσουν στην αγορά ως συμπλήρωμα διατροφής και να παρακολουθήσουν τους χρήστες, ώστε να ελέγξουν την αποτελεσματικότητα του.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρώνουν περίπου 50 ευρώ τον μήνα για κάθε συσκευασία και να παίρνουν δυο χάπια την ημέρα.
Οι υπεύθυνοι της Elysium Ηealth σπεύδουν να επισημάνουν ότι κατά την διαδικασία παραγωγής  του χαπιού θα ακολουθηθούν όλες οι προδιαγραφές που προβλέπονται για τα φάρμακα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λέοναρντ Γκουαρέντε δοκιμάζει τα συμπληρώματα διατροφής για την επιμήκυνση της ζωής. Παλιότερα είχε δημιουργηθεί εταιρεία που εμπορευόταν τη ρεσβερατρόλη, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.
Πηγή: paraskhnio.gr

Σχόλια