14 Φεβ 2015

Σουηδός ενστολος αστυνομικός χτυπάει βάναυσα στο τσιμεντένιο πάτωμα το κεφάλι ενός μελαχρινού, 9χρονου αγοριού γιατι δεν είχε εισιτήριο (ΒΙΝΤΕΟ)...Σουηδός ενστολος αστυνομικός χτυπάει βάναυσα στο τσιμεντένιο πάτωμα το κεφάλι ενός μελαχρινού, 9χρονου αγοριού που κλαίει, ικετεύει και προσεύχεται.
Το έγκλημά του; Ανέβηκε στο τρένο χωρίς να βγάλει εισιτήριο.
 Το βασανιστήριο του μικρού Μαροκινού έχει προκαλέσει σοκ στη Σουηδία, μια χώρα που φιλοξενεί χιλιάδες προσφυγόπουλα τα οποία έχουν φτάσει στη χώρα ασυνόδευτα. 
Πολλά βίντεο στο διαδίκτυο δείχνουν το παιδί αυτό να λέει μια μουσουλμανική προσευχή που συνήθως απευθύνεται στους πεθαμένους και να ουρλιάζει ενώ το κρατά ακινητοποιημένο ένας εύσωμος αστυνομικός.
Το περιστατικό συνέβη στις 6 Φεβρουαρίου στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μάλμε. Ανώνυμος μάρτυρας δήλωσε.....
στην τοπική εφημερίδα Sydsvenskan ότι τα ανατριχιαστικά βίντεο δεν αποδίδουν όλη τη βιαιότητα της σύλληψης του παιδιού. «Δεν μπορείτε να φανταστείτε τις κραυγές του αγοριού αυτού που ζητούσε βοήθεια, την προσευχή του και τον ξηρό χτύπο του κρανίου του στο πέτρινο πάτωμα», τόνισε. «Αν ήταν ένα ξανθό κεφαλάκι...» Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του οργάνου της τάξης που έχει ήδη τεθεί σε αργία. Η συμπεριφορά του καταδικάστηκε ευρέως σε μια χώρα που όχι μόνο ήταν η πρώτη που κατάργησε τη σωματική τιμωρία αλλά εφαρμόζει και μια από τις πιο γενναιόδωρες πολιτικές παροχής ασύλου στην Ευρώπη. «Αν ήταν άραγε ένα ξανθό κεφαλάκι, θα το χτυπούσαν στο πάτωμα;» διερωτήθηκε ο αρθρογράφος του Expressen Λαρς Λίντστρεμ.  Μετά το επεισόδιο αυτό, ο μικρός μεταφέρθηκε πίσω στην εστία όπου τον φιλοξενούσαν από την ημέρα που έφτασε στη Σουηδία. Ομως έφυγε σχεδόν αμέσως, μαζί με ένα άλλο αγόρι, έναν 12χρονο που σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης είναι ο ετεροθαλής αδελφός του.  Μετά από αρκετές ημέρες χωρίς καμία πληροφορία για την τύχη τους, βρέθηκαν την Παρασκευή από αστυνομικούς σε άλλη χώρα, τη γειτονική Δανία. «Το 9χρονο αγόρι ξαναβρέθηκε στην περιοχή της Γιουτλάνδης», δηλαδή σε απόσταση 200 χλμ. από το Μάλμε, εξήγησε ο εκπρόσωπος της σουηδικής αστυνομίας Ματς Κάρλσον. Ο ίδιος είχε ζητήσει συγγνώμη την Πέμπτη επειδή οι αρχές υποβάθμισαν την εξαφάνιση του παιδιού. Τα απερίσκεπτα σχόλια των αστυνομικών στα μέσα ενημέρωσης, όπως το «έγινε καπνός σαν επιταγή» επικρίθηκαν έντονα, όπως και η αρχική αμέλεια των αρχών να ενημερώσουν όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας.  Αριθμός ρεκόρ ασυνόδευτων παιδιών Από τους 315.000 κατοίκους του Μάλμε σχεδόν το ένα τρίτο είναι μετανάστες και η σημαντική μουσουλμανική κοινότητα της Σουηδίας αυξάνεται διαρκώς με την άφιξη ολοένα και περισσότερων ιρακινών και σύρων προσφύγων.  Ταυτοχρόνως όμως, η περιοχή γύρω από το πολυπολιτισμικό λιμάνι είναι και το προπύργιο του αντιμεταναστευτικού κόμματος των Δημοκρατών της Σουηδίας. Πολλές έρευνες έχουν καταδείξει ότι οι νέοι της νότιας Σουηδίας έχουν πιο αρνητική άποψη για τους μετανάστες από τους κατοίκους της υπόλοιπης χώρας. Η Σουηδία φιλοξενεί αριθμό ρεκόρ ασυνόδευτων παιδιών μεταναστών: μόνο το 2014 υποδέχτηκε στο έδαφός της 7.000 παιδιά
πηγη tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου