Επιασαν Ελληνα επιχειρηματία στην Κύπρο με 500.000 ευρώ στις βαλίτσες του -Προσπάθησε να τα καταθέσει σε τράπεζα

 Με βαλίτσες γεμάτες χαρτονομίσματα πήγε ένας Έλληνας επιχειρηματίας στην Κύπρο, όπου επιχείρησε να τα καταθέσει σε τράπεζα, αλλά όταν απέτυχε και προσπάθησε να πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής, υπέπεσε στην αντίληψη των αρχών.
 Συνολικά είχε μαζί του 500.000 ευρώ, με τα οποία ο επιχειρηματίας ταξίδεψε από την Ελλάδα στην Κύπρο, μεταφέροντάς τα σε χαρτονομίσματα των ....
200 και 500 ευρώ στις αποσκευές του. Το ποσό κατασχέθηκε όταν επιχείρησε να επιστρέψει στην Αθήνα και οι αρχές ερευνούν τον ισχυρισμό του ότι κυπριακές τράπεζες αρνήθηκαν να δεχθούν τα μετρητά γιατί δεν είχε έγγραφα που να δείχνουν την προέλευσή τους ή να αποδεικνύουν ότι είχαν δηλωθεί στο τελωνείο.
 «Το ποσό βρέθηκε στην κατοχή του επιχειρηματία ενώ έφευγε από την Κύπρο το απόγευμα της Δευτέρας», δήλωσε ο επικεφαλής του τελωνείου, Δημήτρης Χατζηκωστής στο Reuters. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όπως εξήγησε ο ίδιος, η εξαγωγή συναλλάγματος.... που ξεπερνά τα 10.000 ευρώ πρέπει να δηλωθεί στο τελωνείο, ενώ αρνήθηκε να κάνει περισσότερα σχόλια καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

Σχόλια