Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιασαν Ελληνα επιχειρηματία στην Κύπρο με 500.000 ευρώ στις βαλίτσες του -Προσπάθησε να τα καταθέσει σε τράπεζα

 Με βαλίτσες γεμάτες χαρτονομίσματα πήγε ένας Έλληνας επιχειρηματίας στην Κύπρο, όπου επιχείρησε να τα καταθέσει σε τράπεζα, αλλά όταν απέτυχε και προσπάθησε να πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής, υπέπεσε στην αντίληψη των αρχών.
 Συνολικά είχε μαζί του 500.000 ευρώ, με τα οποία ο επιχειρηματίας ταξίδεψε από την Ελλάδα στην Κύπρο, μεταφέροντάς τα σε χαρτονομίσματα των ....
200 και 500 ευρώ στις αποσκευές του. Το ποσό κατασχέθηκε όταν επιχείρησε να επιστρέψει στην Αθήνα και οι αρχές ερευνούν τον ισχυρισμό του ότι κυπριακές τράπεζες αρνήθηκαν να δεχθούν τα μετρητά γιατί δεν είχε έγγραφα που να δείχνουν την προέλευσή τους ή να αποδεικνύουν ότι είχαν δηλωθεί στο τελωνείο.
 «Το ποσό βρέθηκε στην κατοχή του επιχειρηματία ενώ έφευγε από την Κύπρο το απόγευμα της Δευτέρας», δήλωσε ο επικεφαλής του τελωνείου, Δημήτρης Χατζηκωστής στο Reuters. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όπως εξήγησε ο ίδιος, η εξαγωγή συναλλάγματος.... που ξεπερνά τα 10.000 ευρώ πρέπει να δηλωθεί στο τελωνείο, ενώ αρνήθηκε να κάνει περισσότερα σχόλια καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

''Διπλωματία, δικαστήρια ή πόλεμος'' O Τσαβούσογλου απειλεί για τα νησιά του Αιγαίου..Αισιχτίρ ρε κολότουρκε ούνε, παλιομπινέ...

«O φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα. Και ο ρατσισμός, με το ταξίδι». Μιγκέλ ντε Ουναμούνο,1864 - 1936

Οι Καταλανοί «εξορίζουν» την ισπανική αστυνομία και πολιτοφυλακή – Τι ζητάνε από την ΕΕ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Καταλανός πρόεδρος της Ζενεραλιτάτ (της περιφερειακής κυβέρνησης) ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα από την Καταλονία η Ισπανική Αστυνομία και η Κρατική Πολιτοφυλακή, υπηρεσίες που λαμβάνουν εντολές κατευθείαν από τη Μαδρίτη.

Μετά τις χθεσινές σκηνές βίας που σόκαραν τον πλανήτη, και έδειχναν τους αστυνομικούς να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές και ψηφοφόρους, ο Καταλανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η αποχώρηση των δυνάμεων της ισπανικής αστυνομίας είναι επιβεβλημένη. «Απαιτούμε την αποχώρηση της κρατικής αστυνομίας που παραμένει ανεπτυγμένη σε μια περιφέρεια (την Καταλονία) η οποία πάντα ενεργούσε ειρηνικά», τόνισε ο Πουτζδεμόν.

Ο Καταλανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι η περιφερειακή κυβέρνηση θα συστήσει μια επιτροπή που θα διερευνήσει τη «χθεσινή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ότι θα ληφθούν οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Επίσης κάλεσε τα…