Ν. Φίλης: Ανεξάρτητη κυβέρνηση για πρώτη φορά στη χώρα και όχι μερκελική....Ο διάλογος δεν θα γίνει με καλούς μαθητές». (Video)Κατερίνα Μπρέγιαννη
«Η Ελλάδα παραμένει στην Ε.Ε. και έχει το δικαίωμα να ασκεί πολυδύναμη εξωτερική πολιτική προς όφελος των εθνικών της συμφερόντων» ξεκαθάρισε ο ο βουλευτής της Α' Αθήνας Νίκος Φίλης τονίζοντας ότι «έχουμε ανεξάρτητη κυβέρνηση για πρώτη φορά, δεν είναι μερκελιστική. Ο διάλογος δεν θα γίνει με καλούς μαθητές».
Σημείωσε επιπλέον «ότι δεν είναι δυνατόν να φεύγει από το τραπέζι της συζήτησης ότι ο Ομπάμα πήρε τηλέφωνο τον Αλ. Τσίπρα και τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της λιτότητας στην Ευρώπη ή η χθεσινή πρόσκληση του κ. Κοτζιά να πάει στη Μόσχα, ενώ σήμερα έρχεται ο κ. Σούλτς και αύριο ο Ντάισελμπλουμ.
Τέλος έκανε σαφές ότι υπάρχει «εντολή λαϊκή σε μια πολιτική επιλογή και κατεύθυνση κατά της λιτότητας, αντιμετώπισης της λιτότητας και διαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους. Αυτή η λαϊκή εντολή δεν τελείωσε το βράδυ των εκλογών, αλλά παράγει στήριξη πολιτική, δεσμεύσεις της κυβέρνησης και συμμετοχής της λαϊκής συμμετοχής».
Κάτι που εξόργισε την κ. Κανέλλη που θεωρεί εαυτόν μόνον εκπρόσωπο της λαϊκής βούλησης και ας έλαβε το κόμμα της μόνο 5.47% στις πρόσφατες εκλογές.

 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου