Ανακοίνωση “κόλαφος” των υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ για τον υπόδικο Γεωργίου

https://olympiada.files.wordpress.com/2015/01/ceb3ceb5cf89cf81ceb3ceb9cebfcf851.jpg



Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κ. Α. Γεωργίου με ανακοίνωσή του διαμαρτύρεται για τα δελτία τύπου της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την καταπάτηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων στην Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του η ΕΛΣΤΑΤ δέχεται συνεχείς επιθέσεις εκ των ένδον – εννοεί τους εργαζόμενους της ΕΛΣΤΑΤ – με πολιτικά και πελατειακά κίνητρα, που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με υπηρεσιακά ή συνδικαλιστικά καθήκοντα. Ακόμη στιγματίζει το Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι υποσκάπτει ενεργά την παραγωγή των στατιστικών αλλά και την ίδια τη χώρα.
Με αφορμή λοιπόν τη συγκεκριμένη ανακοίνωσή του που στρεβλώνει για μια ακόμη φορά την πραγματικότητα ο Πανελλήνιος Σύλλογος θυμίζει τα εξής:
Η επαγγελματική προέλευση του κ. Γεωργίου δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να εγγυηθεί την ανεξαρτησία της Αρχής. Έτσι λοιπόν, η επιλογή του από τον κ. Γ. Παπανδρέου και κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, αν δεν ήταν σκόπιμη, ήταν λανθασμένη. 


Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο κ. Γεωργίου δημιούργησε υπόνοιες εντός της χώρας για την λειτουργία των «Greek Statistics» αυτή τη φορά υπέρ των δανειστών. Αυτός είναι και ο λόγος που ελέγχεται από την Eλληνική δικαιοσύνη για την υπόθεση του ελλείμματος 2009.
Η υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ από τους υπαλλήλους της δεν έχει κανένα πολιτικό και πελατειακό κίνητρο αλλά κοινωνικό και εθνικό.......

Κατά τον κ. Γεωργίου δεν είναι καθήκον μας και πρέπει να μένουμε άπρακτοι, όταν ο ίδιος με μνημονιακούς εκβιασμούς για τη δανειοδότηση της χώρας κουρέλιασε τον ιδρυτικό μας νόμο, κατήργησε το συμβούλιο της Αρχής, με αποτέλεσμα σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ να είναι ο σκελετός της ανεξαρτησίας της. Οι άπειρες αλλαγές στο νομικό σχήμα της Αρχής πιστοποίησαν χωρίς να αφήνουν καμία αμφιβολία ότι υπάρχει αλληλεπίδραση του κ. Γεωργίου με τους δανειστές.
Στην ενδοχώρα της ΕΛΣΤΑΤ ο κ. Γεωργίου εκπέμπει μια εικόνα κατακτητή δίχως ίχνος ευαισθησίας. Με δογματικό τρόπο περιφρονεί όλους τους υπηρεσιακούς και συνδικαλιστικούς παράγοντες. Η κατάχρηση της εξουσίας και η τιμωρητική διοίκησή του έχει επιβάλει πρόστιμα όχι μόνο σε στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ αλλά και στον Πρόεδρο την Εργαζομένων.
Είναι καθήκον μας να αντιδρούμε όταν με εντολή Γεωργίου παρακρατήθηκε από τους συναδέλφους ακόμη και ένα (1) λεπτό καθυστέρησης μηνιαίως κατά την πρωινή άφιξή τους, παρότι η καθυστέρηση υπερκαλυπτόταν κατά την μεσημβρινή αναχώρηση τους.
Είναι καθήκον μας να διαμαρτυρόμαστε όταν αρνείται την παρακράτηση εισφορών από τους εργαζόμενους υπέρ του Πανελληνίου Συλλόγου παρότι οι ίδιοι με υπεύθυνη δήλωση τους στην Οικονομική Διοίκηση το ζήτησαν.
Είναι καθήκον μας να διαμαρτυρόμαστε που ο κ. Γεωργίου ως θεσμικός παράγων αρνείται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των Εργαζομένων αφού έχει τρία (3) χρόνια να μας δει. Αλήθεια, πόσο βοηθούν όλα αυτά την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας μας και την παραγωγή στατιστικών;
Ο κ. Γεωργίου είναι προϊόν του έργου του. Ας αφήσει κατά μέρος την «αγάπη για την πατρίδα» και την «αγάπη προς τους συναδέλφους του». Ο σκοπός της ανακοίνωσης του προφανής και το μήνυμα προς τα ημεδαπά και αλλοδαπά κέντρα αποφάσεων καθαρό. Αιτούμενό του η επανεκλογή στην ίδια θέση καθώς είναι αποδεδειγμένη (κατ’ αυτόν…) η επιστημοσύνη, η αντικειμενικότητα και η διοικητική του επάρκεια.
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν εντάσσεται η μεθόδευση εκλογής Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ που εμφανίστηκε ξαφνικά σαν πρόταση της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Ορθής Πρακτικής» από Ανεξάρτητη Διεθνή Επιτροπή και όχι από την Βουλή των Ελλήνων.
Για τον ίδιο λόγο και οι αόριστες καταγγελίες για δήθεν προσπάθεια παρέμβασης από στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών ώστε να καθυστερήσει η αναθεώρηση στοιχείων που σχετίζονται με τη Διαδικασία περί Υπερβολικού Ελλείμματος.
Εάν πράγματι ήταν αληθές, γιατί δεν πήγε στον Εισαγγελέα να το καταγγείλει; Αν κάποιος υποσκάπτει ενεργά την αξιοπιστία της χώρας και την παραγωγή στατιστικών από την ΕΛΣΤΑΤ είναι ο ίδιος ο Πρόεδρός της.
Είναι οξύμωρο, να μιλάει για πελατειακό κράτος, αυτός που σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο προσπάθησε να προσλάβει με παράνομη διαδικασία « Δικηγόρο με έμμισθη εντολή», άτομο της αρεσκείας του.
Είναι επίσης οξύμωρο κάποιος να επικαλείται το ενωσιακό δίκαιο από τη στιγμή που το ανώτατο δικαστήριο της χώρας (ΣτΕ) αποφάσισε (2497/2013 απόφαση για την προσφυγή του μεγάρου μουσικής) ότι παραβιάστηκε η εθνική και ενωσιακή νομοθεσία των Εθνικών Λογαριασμών.
Η Ελληνική κοινωνία παρακολουθεί εμβρόντητη την «κρίση αυτοκρατορικού μεγαλείου» που διακατέχει τον κ. Α. Γεωργίου και που τον ωθεί να ανακηρύσσει τον εαυτό του ως τον ύστατο προασπιστή της ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ.
Άραγε, δεν υπάρχει κάποιος άλλος τόσο ανεξάρτητος, αντικειμενικός και επιστημονικά επαρκής στον έρημο αυτό τόπο να αναλάβει τα ηνία της;
Άμεσα, λοιπόν, η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να απομακρύνει τον κ. Γεωργίου από την ηγεσία της Αρχής όπως ομόφωνα ζήτησε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Άμεσα λοιπόν η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να αποκαταστήσει τον ιδρυτικό νόμο της Αρχής τον οποίο απαξίωσε ο κ. Γεωργίου και να επαναφέρει το καταργηθέν συμβούλιο.
Το επιχείρημα του κ. Γεωργίου ότι τυχόν απομάκρυνση από τη θέση του θα επανέφερε τα «Greek Statistics» είναι εκβιαστικό, ανεπίτρεπτο και πλήττει την αξιοπιστία της χώρας μας.
Η υπόθεση του ελλείμματος 2009 πρέπει να πάει επιτέλους στη Δικαιοσύνη, έτσι ώστε να μη μείνει καμία σκιά στην Υπηρεσία μας. Καλούμε τον κ. Γεωργίου να μην εμπλέκει τον εαυτό του με την ΕΛΣΤΑΤ αφού οι κατηγορίες αφορούν τον ίδιο και όχι την υπηρεσία μας. Ο κ. Γεωργίου να πάψει να προσβάλει τους θεσμούς της Ελληνικής Δημοκρατίας προκειμένου να αποφύγει την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Σχόλια