Ο Μαντέλης επιστρέφει χρήματα της μίζας και ζητεί ευνοϊκή μεταχείριση.....


 


Να πετύχει ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση στη δίκη του, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Εφετείο, επιχειρεί ο πρώην υπουργός Τ. Μαντέλης επιστρέφοντας χρήματα στο κράτος Να πετύχει ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση στη δίκη του, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Εφετείο, επιχειρεί ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης επιστρέφοντας χρήματα στο λεγόμενο «ταμείο των κλεμμένων».

 Ο Μαντέλης είναι ο πρώτος πολιτικός που ζητά να κάνει χρήση του νόμου για ευνοϊκή μεταχείριση σε περίπτωση επιστροφής χρημάτων στο ταμείο των “κλεμμένων”
 Κειμενο: του Κωνσταντίνου Γεώργιζα /The TOC 

Ο Τάσος Μαντέλης που κατηγορείται ότι πήρε μίζα από τη γερμανική εταιρία SIEMENS ύψους 450.000 γερμανικών μάρκων (230.000 €), αντιμετωπίζοντας ποινή από 10 ως 20 χρόνια, γίνεται ο πρώτος πολιτικός που ζητά να κάνει χρήση του νόμου για ευνοϊκή μεταχείριση σε περίπτωση επιστροφής χρημάτων στο ταμείο των “κλεμμένων”.
 Ο πρώην υπουργός, ο κουμπάρος και συγκατηγορούμενός του Γ.Τσουγκράνης καθώς και η κόρη του η οποία δεν αντιμετωπίζει κατηγορία αλλά είναι συνδικαιούχος στο λογαριασμό που μπήκαν τα χρήματα) υπέβαλαν αίτημα προς τον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο στο οποίο αναφέρουν: 
Ήδη του έχει δεσμευθεί λογαριασμός με 174.000 ευρώ Αναφέρει λοιπόν πως δίνει άλλες 56.000 ευρώ τα οποία κατέθεσε στο -Σύμφωνα με το βούλευμα ο Τ. Μαντέλης φέρεται να έχει απαιτήσει ως δωροδοκία 450.000 μάρκα (230.000 ευρώ) .......

 Ήδη του έχει δεσμευθεί λογαριασμός με 174.000 ευρώ. Αναφέρει λοιπόν πως δίνει άλλες 56.000 ευρώ τα οποία κατέθεσε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Κατόπιν αυτού και βάση του νόμου που ψηφίστηκε το Δεκεμβριο του 2014 ζητεί ευνοικότερη ποινική μεταχείριση. 
Ο νομος προβλέπει μείωση ποινών αν εξαληφθεί η ζημία σε βάρος του δημοσίου αλλά εξαιρεί νυν και πρωην κρατικούς αξιωματούχους όπως υπουργούς, πρώην υπουργούς, γενικούς γραμματείς κλπ. Ωστόσο εκτιμάται ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να ληφθεί υπόψη των δικαστών κατά τη λήψη της απόφασης τους. 

Αν οι δικαστές αποφασίσουν να χορηγήσουν τα ευεργετήματα του νόμου στον πρώην υπουργό ενδεχόμενη ποινή 20 χρόνων μπορεί να πέσει και στα 3 χρόνια ενώ η ποινή των ισοβίων με την οποία απειλούνται συγκατηγορούμενοι του Τάσου Μαντέλης μπορεί να πέσει στα 15 χρόνια. 
Το ελληνικό δημόσιο πάντως που παρίσταται στη δίκη ως πολιτική αγωγή ζητά ως αποζημίωση 500.000 ευρώ από τον πρώην υπουργό και καθέναν από τους 4 συγκατηγορούμενους του που φέρονται να τον συνέδραμαν στη νομιμοποίηση της μίζας. Ο ΟΤΕ διεκδικεί συμβολικά το ποσό των 10 ευρώ.
 Τα χρήματα που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός προκειμένου να προωθήσει την υπογραφή σύμβασης της SIEMENS με τον ΟΤΕ εντοπίστηκαν σε λογαριασμό σε τράπεζα της Γενεύης με την κωδική ονομασία A. Rocos. Μόλις συνδέθηκε το χρήμα με τα μαύρα ταμεία της γερμανικής εταιρίας και τον πρώην υπουργό, ο αράδες Μαντέλης δήλωσε οτι επρόκειτο για προεκλογική χορηγία.
Να πετύχει ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση στη δίκη του, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Εφετείο, επιχειρεί ο πρώην υπουργός Τ. Μαντέλης επιστρέφοντας χρήματα στο κράτος Να πετύχει ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση στη δίκη του, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Εφετείο, επιχειρεί ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης επιστρέφοντας χρήματα στο λεγόμενο «ταμείο των κλεμμένων». Ο Μαντέλης είναι ο πρώτος πολιτικός που ζητά να κάνει χρήση του νόμου για ευνοϊκή μεταχείριση σε περίπτωση επιστροφής χρημάτων στο ταμείο των “κλεμμένων” Κειμενο: του Κωνσταντίνου Γεώργιζα /The TOC Ο Τάσος Μαντέλης που κατηγορείται ότι πήρε μίζα από τη γερμανική εταιρία SIEMENS ύψους 450.000 γερμανικών μάρκων (230.000 €), αντιμετωπίζοντας ποινή από 10 ως 20 χρόνια, γίνεται ο πρώτος πολιτικός που ζητά να κάνει χρήση του νόμου για ευνοϊκή μεταχείριση σε περίπτωση επιστροφής χρημάτων στο ταμείο των “κλεμμένων”. Ο πρώην υπουργός, ο κουμπάρος και συγκατηγορούμενός του Γ.Τσουγκράνης καθώς και η κόρη του η οποία δεν αντιμετωπίζει κατηγορία αλλά είναι συνδικαιούχος στο λογαριασμό που μπήκαν τα χρήματα) υπέβαλαν αίτημα προς τον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο στο οποίο αναφέρουν: Ήδη του έχει δεσμευθεί λογαριασμός με 174.000 ευρώ Αναφέρει λοιπόν πως δίνει άλλες 56.000 ευρώ τα οποία κατέθεσε στο -Σύμφωνα με το βούλευμα ο Τ. Μαντέλης φέρεται να έχει απαιτήσει ως δωροδοκία 450.000 μάρκα (230.000 ευρώ) . Ήδη του έχει δεσμευθεί λογαριασμός με 174.000 ευρώ. Αναφέρει λοιπόν πως δίνει άλλες 56.000 ευρώ τα οποία κατέθεσε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Κατόπιν αυτού και βάση του νόμου που ψηφίστηκε το Δεκεμβριο του 2014 ζητεί ευνοικότερη ποινική μεταχείριση. Ο νομος προβλέπει μείωση ποινών αν εξαληφθεί η ζημία σε βάρος του δημοσίου αλλά εξαιρεί νυν και πρωην κρατικούς αξιωματούχους όπως υπουργούς, πρώην υπουργούς, γενικούς γραμματείς κλπ. Ωστόσο εκτιμάται ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να ληφθεί υπόψη των δικαστών κατά τη λήψη της απόφασης τους. Αν οι δικαστές αποφασίσουν να χορηγήσουν τα ευεργετήματα του νόμου στον πρώην υπουργό ενδεχόμενη ποινή 20 χρόνων μπορεί να πέσει και στα 3 χρόνια ενώ η ποινή των ισοβίων με την οποία απειλούνται συγκατηγορούμενοι του Τάσου Μαντέλης μπορεί να πέσει στα 15 χρόνια. Το ελληνικό δημόσιο πάντως που παρίσταται στη δίκη ως πολιτική αγωγή ζητά ως αποζημίωση 500.000 ευρώ από τον πρώην υπουργό και καθέναν από τους 4 συγκατηγορούμενους του που φέρονται να τον συνέδραμαν στη νομιμοποίηση της μίζας. Ο ΟΤΕ διεκδικεί συμβολικά το ποσό των 10 ευρώ. Τα χρήματα που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός προκειμένου να προωθήσει την υπογραφή σύμβασης της SIEMENS με τον ΟΤΕ εντοπίστηκαν σε λογαριασμό σε τράπεζα της Γενεύης με την κωδική ονομασία A. Rocos. Μόλις συνδέθηκε το χρήμα με τα μαύρα ταμεία της γερμανικής εταιρίας και τον πρώην υπουργό, ο αράδες Μαντέλης δήλωσε οτι επρόκειτο για προεκλογική χορηγία.

Διαβάστε περισσότερα: http://papaioannou-giannis.net/2015/01/13/%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b7%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%86%ce%b5%ce%b9-%cf%87%cf%81%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%af%ce%b6/#more-178464 | papaioannou-giannis.net

Σχόλια