Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μόσχα: Αν η Ελλάδα μας ζητήσει οικονομική βοήθεια, θα το εξετάσουμε σοβαρά

Μόσχα: Αν η Ελλάδα μας ζητήσει οικονομική βοήθεια, θα το εξετάσουμε σοβαρά


Η Ρωσία θα εξέταζε την πιθανότητα να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ.
Ο Σιλουάνοφ τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει ακόμα βοήθεια αλλά δεν αποκλείει την πιθανότητα να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες, εάν φυσικά η Ελλάδα προχωρήσει σε σχετικό αίτημα.

«Εάν υπάρξει σχετικό αίτημα στη Ρωσική κυβέρνηση, τότε σίγουρα θα το σκεφτούμε αλλά θα λάβουμε υπόψη μας όλους τους παράγοντες της διμερούς σχέσης μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας –οπότε μόνο αυτά μπορώ να πω. Αν υπάρξει σχετικό αίτημα θα το εξετάσουμε» είπε ο ίδιος στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο.
Όπως σημειώνει το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο, οι δηλώσεις του Σιλουάνοφ έρχονται δύο μέρες αφού η νέα αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας αποστασιοποιήθηκε από τις εκκλήσεις για αύξηση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας – υποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να κοιτάει προς την ανατολή, στη Ρωσία για υποστήριξη.....
Αναφορικά με τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί ήδη εναντίον της Ρωσίας ο Σιλουάνοφ δήλωσε ότι «είχαν μία αρνητική επίδραση σε εμάς. Ωστόσο οι επιχειρήσεις της Ρωσίας έχουν προσαρμοστεί και το ρωσικό ισοζύγιο πληρωμών έχει προσαρμοστεί. Το ρούβλι αποδυναμώθηκε και όπως μπορείτε να δείτε, η ζωή εδώ ακόμη συνεχίζεται».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

''Διπλωματία, δικαστήρια ή πόλεμος'' O Τσαβούσογλου απειλεί για τα νησιά του Αιγαίου..Αισιχτίρ ρε κολότουρκε ούνε, παλιομπινέ...

«O φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα. Και ο ρατσισμός, με το ταξίδι». Μιγκέλ ντε Ουναμούνο,1864 - 1936

Οι Καταλανοί «εξορίζουν» την ισπανική αστυνομία και πολιτοφυλακή – Τι ζητάνε από την ΕΕ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Καταλανός πρόεδρος της Ζενεραλιτάτ (της περιφερειακής κυβέρνησης) ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα από την Καταλονία η Ισπανική Αστυνομία και η Κρατική Πολιτοφυλακή, υπηρεσίες που λαμβάνουν εντολές κατευθείαν από τη Μαδρίτη.

Μετά τις χθεσινές σκηνές βίας που σόκαραν τον πλανήτη, και έδειχναν τους αστυνομικούς να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές και ψηφοφόρους, ο Καταλανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η αποχώρηση των δυνάμεων της ισπανικής αστυνομίας είναι επιβεβλημένη. «Απαιτούμε την αποχώρηση της κρατικής αστυνομίας που παραμένει ανεπτυγμένη σε μια περιφέρεια (την Καταλονία) η οποία πάντα ενεργούσε ειρηνικά», τόνισε ο Πουτζδεμόν.

Ο Καταλανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι η περιφερειακή κυβέρνηση θα συστήσει μια επιτροπή που θα διερευνήσει τη «χθεσινή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ότι θα ληφθούν οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Επίσης κάλεσε τα…