Η απογοήτευση οδηγεί σε αποσυσπείρωση την ΝΔ...



Η απογοήτευση οδηγεί σε αποσυσπείρωση την ΝΔ καθως ναυαγεί η προσπάθεια για να μην βγει ο ΣΥΡΙΖΑ 
Η παγίωση της αντίληψης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποκλείεται να μην είναι ο νικητής των εκλογών λειτουργεί καθαρά υπέρ του ΠΑΣΟΚ, όμως επηρεάζει τα υπόλοιπα κόμματα ως εξής:
 ΟΙ ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που είχαν μπει στην ψυχολογία να ψηφίσουν ΝΔ «για να μην βγει ο ΣΥΡΙΖΑ» επιστρέφουν μαζικά για ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ με στόχο να βγει τρίτο κόμμα και να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
 Με την εντολή αυτή στα χέρια θα αναζητηθεί κυβερνητική συνεργασία με τον πρώτο προοπτική που ταιριάζει στην ψυχολογία του ΠΑΣΟΚ...... 

Από αυτή την εξέλιξη πλήττεται και το ΚΙΔΗΣΟ που ξεφουσκώνει όσο περνούν οι μέρες. 
Η αδυναμία του να εμφανίσει «ρεύμα» και να δείξει ότι προσεγγίζει το 3% που θα το καθιστούσε «παράγοντα» και πιθανό κυβερνητικό εταίρο επιδρά αρνητικά. 
Η αδυναμία αυτή κάνει όλο και πιο δύσκολο για πάρα πολλά στελέχη που αντιμετώπισαν το κόμμα φιλικά να βγουν τώρα και να «καούν» πολιτικά υπερασπιζόμενα τις αμαρτίες του Παπανδρέου. Σύντομα θα γίνει κατανοητό σε όλους ότι το κόμμα αυτό θα πρέπει να από-Παπανδρεοποιηθει για να υπάρξει. 
Η ίδια τάση πλήττει και το ΠΟΤΑΜΙ που δέχεται την ίδια πίεση από τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ που εγκαταλείπουν. Αναλυτές θεωρούν ότι το κόμμα αυτό έχει υπερτιμηθεί στις δημοσκοπήσεις όπως έγινε και στις ευρωεκλογές. 
Επιπλέον οι συνάθροιση πρώην στελεχών του ΔΗΜΑΡ και πολιτικά άστεγων δημοσιολογούντων καθιστά το κόμμα αυτό τον πλέον αναξιόπιστο κυβερνητικό εταίρο. Κάποιοι λένε ότι ενδεχόμενος να είναι και επικίνδυνος εταίρος για την συνοχή μιας επόμενης κυβέρνησης. 
Εφόσον συμμετέχει σε αυτή θα τίθεται σχεδόν καθημερινά από τα ραδιόφωνα θέματα διαφοροποιήσεων και προσωπικών στρατηγικών σε κρίσιμα νομοσχέδια.
 Μια αρκετά μεγάλη μερίδα δεξιών ψηφοφόρων καθώς βλέπει την ήττα της ΝΔ κινείται προς τους Ανεξαρτήτους Έλληνες με δεδομένο ότι αυτοί θα είναι ο πιθανός κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Μια ματιά στα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ πανελλαδικά δείχνει αυτή την τάση ολοκάθαρα.
 Η προοπτική συμμετοχής στην κυβέρνηση και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή την συμμέτοχη, βοηθά αυτό το κόμμα και το σπρώχνει ψηλότερα. 
Η προοπτική της χαλαρής ψήφου σε βάρος της ΝΔ πλήττει βεβαίως και τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος προηγείται σταθερά και όλα δείχνουν ότι ευνοήθηκε ως τώρα από την πόλωση που επέλεξε η ΝΔ και ο κ. Σαμαρας.
 Η προοπτική της χαλαρής ψήφου ήταν εξ αρχής ένας φόβος του ΣΥΡΙΖΑ και θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποσυσπείρωση του υπέρ διαφόρων μικρότερων αντιμνημονιακών αριστερών κομμάτων όπως το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 
Από την απογοήτευση και την αποσυσπείρωση της ΝΔ αναμένεται να ευνοηθούν μικρότερα κεντροδεξιά και ακροδεξιά κόμματα.
Η απογοήτευση οδηγεί σε αποσυσπείρωση την ΝΔ καθως ναυαγεί η προσπάθεια για να μην βγει ο ΣΥΡΙΖΑ Η παγίωση της αντίληψης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποκλείεται να μην είναι ο νικητής των εκλογών λειτουργεί καθαρά υπέρ του ΠΑΣΟΚ, όμως επηρεάζει τα υπόλοιπα κόμματα ως εξής: Ο ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που είχαν μπει στην ψυχολογία να ψηφίσουν ΝΔ «για να μην βγει ο ΣΥΡΙΖΑ» επιστρέφουν μαζικά για ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ με στόχο να βγει τρίτο κόμμα και να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Με την εντολή αυτή στα χέρια θα αναζητηθεί κυβερνητική συνεργασία με τον πρώτο προοπτική που ταιριάζει στην ψυχολογία του ΠΑΣΟΚ. Από αυτή την εξέλιξη πλήττεται και το ΚΙΔΗΣΟ που ξεφουσκώνει όσο περνούν οι μέρες. Η αδυναμία του να εμφανίσει «ρεύμα» και να δείξει ότι προσεγγίζει το 3% που θα το καθιστούσε «παράγοντα» και πιθανό κυβερνητικό εταίρο επιδρά αρνητικά. Η αδυναμία αυτή κάνει όλο και πιο δύσκολο για πάρα πολλά στελέχη που αντιμετώπισαν το κόμμα φιλικά να βγουν τώρα και να «καούν» πολιτικά υπερασπιζόμενα τις αμαρτίες του Παπανδρέου. Σύντομα θα γίνει κατανοητό σε όλους ότι το κόμμα αυτό θα πρέπει να από-Παπανδρεοποιηθει για να υπάρξει. Η ίδια τάση πλήττει και το ΠΟΤΑΜΙ που δέχεται την ίδια πίεση από τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ που εγκαταλείπουν. Αναλυτές θεωρούν ότι το κόμμα αυτό έχει υπερτιμηθεί στις δημοσκοπήσεις όπως έγινε και στις ευρωεκλογές. Επιπλέον οι συνάθροιση πρώην στελεχών του ΔΗΜΑΡ και πολιτικά άστεγων δημοσιολογούντων καθιστά το κόμμα αυτό τον πλέον αναξιόπιστο κυβερνητικό εταίρο. Κάποιοι λένε ότι ενδεχόμενος να είναι και επικίνδυνος εταίρος για την συνοχή μιας επόμενης κυβέρνησης. Εφόσον συμμετέχει σε αυτή θα τίθεται σχεδόν καθημερινά από τα ραδιόφωνα θέματα διαφοροποιήσεων και προσωπικών στρατηγικών σε κρίσιμα νομοσχέδια. Μια αρκετά μεγάλη μερίδα δεξιών ψηφοφόρων καθώς βλέπει την ήττα της ΝΔ κινείται προς τους Ανεξαρτήτους Έλληνες με δεδομένο ότι αυτοί θα είναι ο πιθανός κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μια ματιά στα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ πανελλαδικά δείχνει αυτή την τάση ολοκάθαρα. Η προοπτική συμμετοχής στην κυβέρνηση και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή την συμμέτοχη, βοηθά αυτό το κόμμα και το σπρώχνει ψηλότερα. Η προοπτική της χαλαρής ψήφου σε βάρος της ΝΔ πλήττει βεβαίως και τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος προηγείται σταθερά και όλα δείχνουν ότι ευνοήθηκε ως τώρα από την πόλωση που επέλεξε η ΝΔ και ο κ. Σαμαρας. Η προοπτική της χαλαρής ψήφου ήταν εξ αρχής ένας φόβος του ΣΥΡΙΖΑ και θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποσυσπείρωση του υπέρ διαφόρων μικρότερων αντιμνημονιακών αριστερών κομμάτων όπως το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Από την απογοήτευση και την αποσυσπείρωση της ΝΔ αναμένεται να ευνοηθούν μικρότερα κεντροδεξιά και ακροδεξιά κόμματα

Διαβάστε περισσότερα:

Σχόλια