Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΛΥΣΣΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: Οι πολεμοχαρείς βάρβαροι επιζητούν τη σύγκρουση με τη Ρωσία


ΛΥΣΣΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: Οι πολεμοχαρείς βάρβαροι επιζητούν τη σύγκρουση με τη ΡωσίαΔεν σταματούν να τρώγονται ούτε λεπτό. Η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν έχει στοχοποιηθεί ως ο μεγαλύτερος εχθρός των ΗΠΑ και οι φωνές που προκαλούν και ζητούν όλο και περισσότερες κυρώσεις εναντίον της «Αρκούδας» αυξάνονται. Βέβαια, κανείς δεν αναρωτιέται τι θα γίνει αν κάποια στιγμή η Ρωσία αποφασίσει να απαντήσει σε αυτές τις προκλήσεις;
Πόσο έτοιμοι είναι για ένα ακόμη μέτωπο; Γιατί αυτή η περίπτωση δεν είναι σαν τις άλλες, που έθρεψαν μόνοι τους και τώρα τρέχουν δεξιά κι αριστερά να συμμαζέψουν. Αν γίνει το «μπαμ», θα τρέχουν να κρυφτούν και δεν θα μπορούν…

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής Robert Menendez, προέτρεψε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να επιβάλει έναν νέο γύρο κυρώσεων στην άμυνα της Ρωσίας, την ενέργεια και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και να αυξηθεί η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, εν μέσω παραβιάσεων της κατάπαυσης του πυρός στα ανατολικά, σύμφωνα με τη δήλωσή του που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.
«Αυτές οι πιο πρόσφατες επιθέσεις των δυνάμεων που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, χρησιμεύουν ως μια ακόμη απόδειξη ότι ο νόμος υποστήριξης της ελεύθερης Ουκρανίας του 2014, ο οποίος πέρασε ομόφωνα από το Κογκρέσο και υπεγράφη το Δεκέμβριο, πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως», ανέφερε η δήλωση. «Η νομοθεσία απαιτεί από τον Πρόεδρο [Ομπάμα] να επιβάλει κυρώσεις στον αμυντικό τομέα της Ρωσίας και τον εξουσιοδοτεί Πρόεδρο να επιβάλει κυρώσεις στην ενέργεια και στους χρηματοπιστωτικούς τομείς της Ρωσίας».
Ο Μενέντεζ, πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, κάλεσε επίσης και για αύξηση στρατιωτικής και μη στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία και την άμεση απελευθέρωση της Nadezhda Savchenko, μιας Ουκρανής πιλότου που κρατείται στη Ρωσία και σήμερα είναι σε απεργία πείνας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σχόλια