«Έρχεται το Σαμαράς-exit».

«Οι Έλληνες ούτε εκβιάζονται, ούτε τρομοκρατούνται εύκολα. Αντίθετα πεισμώνουν. Κι αλίμονό σας εάν πεισμώσουν. Τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν θα τον περιορίσουν, αλλά θα τον εκτοξεύσουν. Ο κόσμος δεν θα ψηφίζει Τσίπρα, θα ψηφίζει Ελλάδα. Εμείς δεν θα υποκύψουμε στις αγορές. Εμείς θα βαράμε το νταούλι κι οι αγορές θα χορεύουν».
Με αυτά τα λόγια ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ξεκάθαρα προεκλογικό τόνο στην
ομιλία του στην περιφερειακή σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη, αφού προηγουμένως είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αντώνη Σαμαρά.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε ξεκάθαρα προεκλογικά και ύψωσε τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ σε ακόμη μία ομιλία του απουσίαζε η προσωπική επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο.
«Ο πολιτικός τους χρόνος έχει τελειώσει. Η επίσπευση της Προεδρικής εκλογής είναι ο τελευταίος του σπασμός», είπε ο Τσίπρας για να αναφερθεί προσωπικά στον πρωθυπουργό: «Ο Σαμαράς θυμήθηκε το Grexit γιατί βλέπει την έξοδο να έρχεται. Το Σαμαράς-exit. Είναι ο πρωθυπουργός του χάους. Συμπεριφέρεται σαν να παρακαλάει να προβληθεί το χάος. Ένα χάος δημοκρατίας αφού οι εντολές της τρόικας είναι πάνω από το Σύνταγμά μας».
Δεν περνάει η τρομοκρατία...........

Ο Τσίπρας αφιέρωσε σημαντικό μέρος της ομιλίας του στο κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση μέσα από τις δηλώσεις των στελεχών της: «Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι αδιανόητο. Ο πρωθυπουργός της χώρας ζητά από τους ίδιους τους βουλευτές του να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα. Δεν πιάνουν τόπο οι εκφοβισμοί, το 2014 δεν είναι 2012. Προειδοποιούμε πως όσοι επιλέξουν να παίξουν με τη σταθερότητα της χώρας θα αντιμετωπίσουν τις ευθύνες τους κι όχι μόνο πολιτικές. Θυμίζω στον Σαμαρά πως το 2011 ο ίδιος έλεγε πως είναι κινδυνολογία το ευρώ ή εκλογές. Αυτό που τους απασχολεί δεν είναι η ευστάθεια της χώρας, αλλά η ευστάθεια της καρέκλας τους».
Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί κι αρκετές φορές στη Δημοκρατική Παράταξη, ορολογία που χρησιμοποιεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος και θέλει να εντάξει στον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: protagon.gr

Σχόλια