Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν δίνει χείρα βοηθείας στην Ελλάδα, η «Ευρωπαϊκή Κυβέρνηση» δεν την παίρνει (Βίντεο)

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν δίνει χείρα βοηθείας στην Ελλάδα, η «Ευρωπαϊκή Κυβέρνηση» δεν την παίρνει (Βίντεο)Στην Ευρώπη πετά το μπαλάκι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν για τη δημιουργία ενεργειακού κόμβου μεταφοράς του ρωσικού φυσικού αερίου στα σύνορα Τουρκίας – Ελλάδας. Ερωτηθείς για την πρόσφατη συμφωνία με την Αγκυρα στη σημερινό ετήσιο διάγγελμα, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας είπε πως η Τουρκία χρειάζεται ενεργειακού πόρους και ζήτησε από τη Ρωσία να αυξήσει τις προμήθειες:
«Πρόκειται για μια συμφέρουσα συμφωνία και θα προχωρήσουμε σε αυτήν. Το θέμα είναι πως σήμερα δεν υπάρχει φθηνότερο φυσικό αέριο στη αγορά από το ρωσικό».
Σε ερώτηση για δημιουργία νέου δικτύου αγωγών μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου, σε αντικατάσταση του αγωγού South Stream, η κατασκευή του οποίου έχει παγώσει λόγω εμπλοκής τηε Ε.Ε. στις εργασίες, ιδιαίτερα στην Βουλγαρία, ο Πούτιν είπε πως.......
το σχεδιαζόμενο δίκτυο επέκτασης του Blue Stream, με την Τουρκία, θα μπορούσε να συνδεθεί με το ευρωπαϊκό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου,με την κατασκευή κόμβου στα σύνορα με την Ελλάδα.
«Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για την Ευρώπη τώρα, από το να αγοράσει το ρωσικό φυσικό αέριο, καθώς είναι το φθηνό που διατίθεται σήμερα στην αγορά».

Σχόλια