Εμπλοκή στο ΠΑΣΟΚ, παντιέρα κατά Δήμα σηκώνει ο Σηφουνάκης..

Εμπλοκή στο ΠΑΣΟΚ, παντιέρα κατά Δήμα σηκώνει ο Σηφουνάκης Παρέμβαση στο πολιτικό σκηνικό θέτοντας επί τάπητος το σενάριο συμφωνίας για εκλογές εντός του 2015 επιχειρεί ο Νίκος Σηφουνάκης, ζητώντας από τον πρωθυπουργό την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καλεί τις ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να αναλάβουν δράση και να συσπειρώσουν, χρεώνοντάς τους –σε διαφορετική περίπτωση- μεθόδευση για εκλογές.
Όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές η κίνηση του Νίκου Σηφουνάκη εξυπηρετεί ουσιαστικά τις…

κινήσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Γιώργος Παπανδρέου, εγείροντας κύμα αμφισβήτησης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από τους «λοχαγούς» και δρώντας ως θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων.
Η δήλωσή του αναφέρει σε δυο σημεία την ανάγκη να αναλάβουν πρωτοβουλίες οι ηγεσίες των κομμάτων της συγκυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν οι ίδιες μεθοδεύσει την «καταστροφική» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει διαδικασία των εκλογών.
Το σενάριο συναίνεσης που επαναφέρει ο Νίκος Σηφουνάκης έχει απορρίψει ο Αλέξης Τσίπρας καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι μια τέτοια κίνηση θα τους οδηγήσει ντε φάκτο σε εθνική διαπραγματευτική ομάδα για το χρέος ή σε λευκή επιταγή προς την κυβέρνηση να χειριστεί το πλέον κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων.
Άλλες πηγές αναφέρουν πως η πρωτοβουλία του Νίκου Σηφουνάκη στόχο έχει να κάψει οριστικά το σενάριο περιορίζοντας ουσιαστικά το πεδίο αναζήτησης λύσης. Ο Νίκος Σηφουνάκης προσπαθεί να βάλει στο τραπέζι και νέα πρόταση προσώπου το οποίο θα φέρει στο τραπέζι το ΠΑΣΟΚ ή ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ, φωτογραφίζοντας τον Νίκο Κωνσταντόπουλο.
Τέλος με τη δήλωσή του αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο –για τον ίδιο και άλλους βουλευτές- να μην ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα στις επόμενες ψηφοφορίες αν δεν αναληφθούν κατάλληλες πρωτοβουλίες από τις ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
 Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν διαρροές αντί προσχωρήσεων που προσδοκούν οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος.
sofokleousin

Σχόλια