Συνετρίβη στην Καλιφόρνια το διαστημόπλοιο της Virgin Galactic - νεκρός ένας από τους δύο πιλότους

Συνετρίβη στην Καλιφόρνια το διαστημόπλοιο της Virgin Galactic - νεκρός ένας από τους δύο πιλότους
Σε τραγωδία εξελίχθηκε την Παρασκευή η δοκιμαστική πτήση του τουριστικού διαστημόπλοιου SpaceShip2 της Virgin Galactic.
Λίγο μετά την απογείωσή του, το διαστημικό σκάφος συνετρίβη στην έρημο Μοχάβι, στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Καλιφόρνιας, ο ένας από τους δύο πιλότους σκοτώθηκε και ο δεύτερος τραυματίστηκε σοβαρά.
Ηταν η πρώτη δοκιμαστική πτήση του SpaceShip2 από τον περασμένο Ιανουάριο. Λίγα λεπτά πριν τη συντριβή η εταιρεία είχε αναφέρει ότι το σκάφος, το οποίο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για διαστημικό τουρισμό, παρουσίασε ένα τεχνικό πρόβλημα. 
Το συγκεκριμένο διαστημικό σκάφος έχει δύο πιλότους και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και έξι επιβάτες.
Το διαστημόπλοιο της εταιρείας του βρετανού δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον κατασκευάστηκε για να.....
μεταφέρει τουρίστες στο διάστημα.
Αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για πρόβλημα που εντοπίστηκε στα καύσιμα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας που κατασκευάζει τον πύραυλο RocketMotorTwo να αναφέρει πως αυτά αποτελούνται από μια νέα φόρμουλα. Παρ' όλα αυτά, τόνισε ότι είχαν δοκιμαστεί σε συνθήκες εδάφους και είχαν περάσει όλους τους ελέγχους.
Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον ήταν ενθουσιασμένος όταν ανακοίνωνε το σχέδιό του για ταξίδι στο διάστημα ενώ είχε πει πως θέλει να τον συνοδεύουν και τα παιδιά του στην πρώτη πτήση της Virgin Galactic.
Η εταιρεία αρχικά έκανε λόγο για «αποτυχία κατά τη διάρκεια της πτήσης», ενώ αργότερα ο ιδρυτής της εταιρείας εξέφρασε την θλίψη του για το περιστατικό.

«Είμαι σοκαρισμένος και θλιμμένος από την τραγική απώλεια» δήλωσε ο Μπράνσον, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η σκέψη του βρίσκεται με την οικογένεια του κυβερνήτη.
Ο Μπράνσον, αμέσως μετά το δυστύχημα, ανακοίνωσε πως θα μεταβεί στην Καλιφόρνια, ώστε να συναντηθεί με την ομάδα που χειρίζεται το πρόγραμμα της Virgin Galactic, ενώ στην ιστοσελίδα της εταιρείας αναρτήθηκε μήνυμα μετά το τραγικό περιστατικό, που αναφέρει: «Το Διάστημα είναι σκληρό, αλλά αξίζει. Θα επιμείνουμε και θα συνεχίσουμε μαζί».
Ειδικοί ομοσπονδιακοί ερευνητές αναμένεται να φτάσουν στο σημείο της συντριβής για να ερευνήσουν τα αίτια της τραγωδίας, η οποία σημειώθηκε 50 λεπτά μετά την απογείωση του σκάφους.

Σχόλια