Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Ρωσικός φονιάς δορυφόρων «Istrebitel Sputnikov»


Ο Ρωσικός φονιάς δορυφόρων «Istrebitel Sputnikov»Εντείνονται στη Δύση οι υποψίες (και φόβοι;) ότι μέσα σε μαζικές ρωσικές εκτοξεύσεις δορυφόρων στο τελευταίο έτος, οι Ρώσοι έκρυψαν και την εκτόξευση ενός δορυφόρου-φονιά άλλων δορυφόρων.

Ειδικότερα, οι αναλύσεις τροχιών και συμπεριφορά κίνησης ενός κομματιού που θεωρούνταν ως διαστημικό σκουπίδι φέρονται να δείχνουν ότι θα μπορούσε να είναι ειδικός δορυφόρος για την καταστροφή άλλων δορυφόρων, ένας φονιάς, εκτελεστής δορυφόρων.
Η ένταση στις σχέσεις δυτικών κρατών με τη Ρωσία και η διαρκής χειροτέρευση κυρίως λόγω της......
δυτικής υποστήριξης στο φιλοναζιστικό καθεστώς της Ουκρανίας και των ισλαμοσυμμοριών της ISIS, Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ, έχει αναβαθμίσει τη σύγκρουση με πιθανότητα να έχουμε μία μορφή πολέμου μεταξύ δυτικών κρατών και της Ρωσίας.
Σε μία τέτοια περίπτωση οι δορυφόροι θα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο είτε για επικοινωνίες, είτε για κατασκοπία, κλπ. Είναι ευνόητο λοιπόν «η άλλη πλευρά» να θέλει να καταστρέψει τους δορυφόρου των αντιπάλων.
Το γεγονός ότι η τροχιά του «διαστημικού συντριμμιού» από τη ρωσική εκτόξευση δεν δώθηκε στη δημοσιότητα από τους Ρώσους, ενίσχυσε τις δυτικές υποψίες.
Οι ΗΠΑ το χαρακτήρισαν ως Object 2014-28E που σημαίνει ότι είναι από την 28η εκτόξευση του 2014 και ήταν το πέμπτο αντικείμενο που παράχθηκε από αυτή την εκτόξευση.

 http://www.hellasforce.com

Σχόλια