Εθνική συναίνεση και άλλα παραμύθια για αγρίους.

Πολλά συστημικά ΜΜΕ φωνάζουν και καλούν από το πρωϊ μέχρι το βράδυ για εθνική συναίνεση, φοβίζοντας με δήθεν εθνικούς κινδύνους. Βλέπετε άραγε εσείς κανέναν Έλληνα να εχθρεύεται άλλους Έλληνες; Βλέπετε εσείς καμία κοινωνική τάξη να στρέφεται εναντίον κάποιας άλλης και να κινδυνεύει η χώρα και το έθνος με εμφύλιο; Απεναντίας, ολόκληρος ο λαός είναι απελπιστικά ήρεμος, μέσα στην εξαθλίωσή του, προσπαθώντας μόνο να επιβιώσει. Για ποια συναίνεση μιλάνε λοιπόν; Όταν από το σύστημα μιλάνε για εθνική συναίνεση, εννοούν προφανώς να βρεθεί ένας ικανοποιητικός τρόπος μοιρασιάς της εξουσίας και του πλούτου εντός της ολιγαρχίας, μακριά από τα μάτια του λαού.

Σήμερα το πρωϊ ακούγαμε μια ανάλυση από κάποιο ΜΜΕ. Η ανάλυση αυτή έλεγε ότι.....
τα δύο επόμενα χρόνια θα προκύψει ένας πακτωλός χρημάτων. Πρώτον, υπάρχουν τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ που περίσσεψαν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα οποία θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αξιοποιηθούν. 
Δεύτερον, υπάρχουν 38 δισεκατομμύρια ευρώ ονομαστικής αξίας μετοχές των τραπεζών τις οποίες μετοχές έχει στα χέρια του το κράτος και οι οποίες πρέπει υποχρεωτικά να πουληθούν σε ιδιώτες μέσα στην επόμενη διετία.
 Τρίτον, υπάρχουν στάσιμα τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και Τέταρτον, υπάρχουν 25 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία η ΕΕ θα μοιράσει στα κράτη την επόμενη διετία για αγροτικά προγράμματα. Το σύνολο των πιο πάνω ποσών που θα έχει στα χέρια της η όποια κυβέρνηση την επόμενη διετία, θα είναι 50-55 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή περίπου το 1/3 του ΑΕΠ της χώρας!!!


Εφόσον έτσι έχουν τα πράγματα, αντιλαμβανόμαστε όλοι προφανώς το μέγεθος της σύγκρουσης συμφερόντων, για το μοίρασμα αυτού του τεράστιου ποσού. Αντιλαμβανόμαστε γιατί η μεν ΝΔ θέλει να παραμείνει στην εξουσία την επόμενη διετία και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει με κάθε τρόπο να αναλάβει την κυβέρνηση τώρα.

Άρχισαν λοιπόν οι φωνές από διάφορα συστημικά ΜΜΕ για την ανάγκη συναίνεσης, για την ανάγκη να τα βρουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ποιας συναίνεσης άραγε; Αφού οι  πολιτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων δεν έχουν κοινωνικές αναφορές, αλλά είναι καθαρά θεατρικές συγκρούσεις, που αφορούν την κατάληψη καλύτερων θέσεων εξουσίας εντός του συστήματος, για έλεγχο των δημοσίων ταμείων; Η συναίνεση λοιπόν για την οποία κόπτονται τα συστημικά ΜΜΕ, είναι μάλλον μια προτροπή να τα βρουν κόμματα και οικονομικά συμφέροντα στη μοιρασιά, προφανώς για να μην εκτραχυνθεί η κατάσταση μέσα στο σύστημα και αφυπνιστεί ο κοιμισμένος γίγαντας, δηλαδή ο λαός.

Όσοι λοιπόν από εμάς καθόμαστε εδώ μέσα στο διαδίκτυο και κάνουμε όνειρα για δημοκρατίες, για συμμετοχή των πολιτών στην εξουσία και άλλες τέτοιες χαρωπές ουτοπίες, είμαστε μακριά νυχτωμένοι. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Εδώ και 200 χρόνια οι ίδιοι παγιωμένοι θεσμοί παράγουν μονίμως τα ίδια αποτελέσματα. Αυτοί οι θεσμοί είναι το πρόβλημα και αυτοί πρέπει να αλλάξουν. Όμως είδατε κάποιο ΜΜΕ να μιλάει γι’ αυτό ή κάποιο κόμμα να εξαγγέλλει κάτι τέτοιο;\

 http://hassapis-peter.blogspot.gr

Σχόλια