Τι κακά που είναι τα ΜΑΤ σήμερα




Την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, τα ΜΑΤ -μεταξύ άλλων- έκλεψαν ένα περίπτερο στην πλατεία Εξαρχείων και σάπισαν στο ξύλο έναν Γερμανό φοιτητή. Ε και;
Είναι εντυπωσιακό πως οι κρατικές δυνάμεις καταστολής -με κυβερνητική διαταγή πάντα- έκαναν απίστευτες βαρβαρότητες στους δρόμους της Αθήνας, ιδιαίτερα το 2011 και το 2012, αλλά κάποιοι σοκάρονται σήμερα επειδή τα ΜΑΤ έκλεψαν ένα περίπτερο και ξυλοκόπησαν έναν Γερμανό.

Θυμάμαι πολύ καλά το ξύλο που έριχναν τον Ιούνιο του 2011 οι άνδρες της ομάδας Δέλτα στους άτυχους τουρίστες που περπατούσαν στα πεζοδρόμια της Πλάκας ή έπιναν καφέ στην Μητροπόλεως. Χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους.
Θυμάμαι τα χημικά που πετούσαν σε τουριστικούς δρόμους και τις κρότου-λάμψης που πετούσαν πάνω από τις μηχανές, μέσα στο μετρό της Ακρόπολης.
Θυμάμαι και τους έξαλλους καταστηματάρχες της Πλάκας και της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, οι οποίοι έδιωχναν τους πελάτες και έκλειναν βιαστικά τα μαγαζιά τους, φωνάζοντας εξαγριωμένοι πως θα κάνουν μηνύσεις στους αστυνομικούς.
Φυσικά, κανείς δεν έκανε μήνυση στους αστυνομικούς.
 Όπως δεν θα κάνει και ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου στα Εξάρχεια.
Αν κάνεις μήνυση στους αστυνομικούς, το έκλεισες το μαγαζί.
Κάνουμε λες και δεν ξέρουμε πως η Αστυνομία πουλάει προστασία στα μαγαζιά.
Ακόμα και τώρα, μετά από τόσες «μεταρρυθμίσεις» που έγιναν στη χώρα; Τώρα ακόμα πιο πολύ.
Όλα τα θυμάμαι. Είδα χιλιάδες μπάτσους και χιλιάδες ασφαλίτες να ανοίγουν κεφάλια στους δρόμους της Αθήνας.
Και μετά, οι Έλληνες πήγαν και έκαναν ξανά κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.
(Το βίντεο μου το έστειλε ένας φίλος αναγνώστης με το σημείωμα «έτσι, για να μη ξεχνάμε, τι έχουμε περάσει». 
Κοιτώντας το βίντεο, διαπιστώνω πως ήμουν παρών σε όλες αυτές τις σκηνές, εκτός από μία. Επίσης, σκέφτομαι πως τους είχαμε. Τους είχαμε εύκολα. Αλλά δεν το πιστέψαμε.)

 http://pitsirikos.net

Σχόλια