Έτσι αντιμετωπίζονται οι ξένοι μετανάστες στο Κατάρ...

Στην Ελλάδα, είναι γνωστός ο σεΐχης του Κατάρ, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με πολλές «επενδύσεις», καμία εκ των οποίων δεν έγινε τελικά…
Στη χώρα, όμως, του σεΐχη του Κατάρ, την οποία έχουν επισκεφθεί ουκ ολίγοι Έλληνες «αντιρατσιστές» πολιτικάντηδες (π.χ. φον Αντωνάκης), αλλά και ο επίσης «αντιρατσιστής» αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (που τον ενοχλούν τα...
συσσίτια μόνο για Έλληνες), υπάρχουν και γύρω στο 1 εκατομμύριο μετανάστες, κυρίως από την Ινδία, το Μπαγκλαντές και το Νεπάλ. Ποια είναι η αντιμετώπισή τους;
Ας δούμε σχετική είδηση με πολύ πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας:.....«Την ανελέητη εκμετάλλευση των ξένων εργατών στο Κατάρ, στο πλούσιο εμιράτο του Κόλπου, που ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2022, περιγράφει σε έκθεσή της η Διεθνής Αμνηστία.

Η οργάνωση μιλάει για «συνθήκες ζωής που προκαλούν σοκ», και καταγγέλλει ότι πολλοί επιστάτες μεταχειρίζονται σαν «ζώα» τους μετανάστες οικοδόμους στα εργοτάξια.

Επισημαίνεται μάλιστα ότι η εκμετάλλευση των εργαζομένων έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό που σε ορισμένες περιπτώσεις η κατάστασή τους θα μπορούσε να συγκριθεί με την υποβολή τους σε καταναγκαστικά έργα. 
Σε δική της έκθεση η Διεθνής Ομοσπονδία Συνδικάτων καταγγέλλει ότι πολλοί από τους σύγχρονους «γκάσταρμπαϊτερ» του Κατάρ, που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, υφίστανται εκμετάλλευση που μοιάζει με «σύγχρονη σκλαβιά». 
 
Οι περισσότεροι αποφεύγουν να μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης για την περιπέτειά τους, γιατί φοβούνται ότι θα τιμωρηθούν ή και θα απελαθούν».
Αυτοί είναι οι «ρατσιστές» φίλοι των αρειμάνιων «αντιρατσιστών» μας!
http://ethnikismos.net/

Σχόλια