ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΦΜ! ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!

Καλύπτουν το παρατραπεζικο κύκλωμα με τα κλεμμένα ΑΦΜ !!!
Γνωρίζουν μέχρι και οι πέτρες ποιο είναι το βρώμικο κύκλωμα ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ, ΛΟΓΙΣΤΩΝ και ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, που διακινεί στοιχεία αχυρανθρώπων και μπροστινών σε τραπεζικές απάτες στην Ελλάδα !!!
Εισάγουν μέχρι και Έλληνες δεύτερης γενιάς από ΗΠΑ, ΚΑΝΑΔΑ και ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, που έχουν εκεί υπηκοότητα, άλλα διαβατήρια και αλλαγμένα ονόματα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ταυτοποιηθούν ούτε ακόμη από τις διεθνείς διωκτικές αρχές !!! 
Τους κρατούν στην Ελλάδα για λίγες ημέρες, τους φτιάχνουν νέες ελληνικές ταυτότητες, τους ανοίγουν ΑΦΜ, τους φτιάχουν μαϊμού φορολογικές δηλώσεις, προκειμένου να αποκτούν εκκαθαριστικά, συνάπτουν στο όνομά τους εικονικά μισθωτήρια ακινήτων, προκειμένου να αποκτούν διεύθυνση κατοικίας και φορολογική έδρα στην Ελλάδα και, στη συνέχεια, τους ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς, από τους οποίους μάλιστα εκδίδονται και μπλοκ επιταγών, των οποίων τα φύλλα πωλούνται στα λεγόμενα "ριχτάδικα" για 1.500 ευρώ το κομμάτι, τους πληρώνουν για την μπροστάντζα, τους φυγαδεύουν ξανά πίσω από εκεί που τους έφεραν και, στη συνέχεια, ξεπλένουν στο όνομά τους όλο το μαύρο χρήμα της ελληνικής παραοικονομίας !!!
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ereportaz :
Πίσω από το πρόσχημα του φορολογικού απορρήτου, αρνήθηκε το ΥΠΟΙΚ να δώσει απαντήσεις για το μεγάλο σκάνδαλο που είχε αποκαλύψει το ereportaz και ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός τον...

Νοέμβριο του 2013 για παρατραπεζικό κύκλωμα το οποίο χρησιμοποιώντας φορολογικά στοιχεία ανυποψίαστων πολιτών που φρόντιζε να κρύψει τους πραγματικούς αποστολείς εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2011. .....
Μάλιστα οι αποκαλύψεις του ereportaz κινητοποίησαν την βουλευτή Ραχήλ Μακρή και οδήγησε το πλήρες και αναλυτικό ρεπορτάζ στη Βουλή τον Ιούνιο του 2014.


Η κ. Μακρή επανέφερε το ζήτημα, μιας και δεν πήρε καμία ουσιαστική απάντηση από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με νεότερη της ερώτηση (στις 21/11) προς τον νυν υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Όπως σημειώνει στην ερώτησή της «Το Υπουργείο Οικονομικών επέμεινε στην άρνηση απάντηση επικαλούμενο για μια ακόμα φορά το φορολογικά απόρρητα παρόλο που το άρθρο 133 του Κανονισμού της Βουλής ορίζει ότι: «ο Υπουργός υποχρεούται να μην καταθέσει έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό».
Η κ. Μακρή ζήτησε απαντήσεις και σχετικά με τη άλλη μεγάλη αποκάλυψη του e-reportaz και το περιοδικό «Αντίποινα» για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του γαλλικού κολοσσού Lafarge που έβγαλε στο εξωτερικό 33.2 εκατομμύρια ευρώ στο όνομα ενός οδηγού ταξί.



Αναλυτικά η ερώτηση της ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ :

ΘΕΜΑ: «Υφίσταται παρατραπεζικό κύκλωμα παράνομης διακίνησης χρηματικών ποσών στο Εξωτερικό;»

Στις 20 Ιανουαρίου 2014 κατέθεσα την ερώτηση με αρ. πρωτ. 5549 προς τον Υπουργό Οικονομικών αξιοποιώντας δημοσιευμένα στοιχεία του e-reportaz, τα οποία ανέφεραν ότι υφίσταται παρατραπεζικό ξέπλυμα χρήματος και λίστα 52.000 καταθετών εξωτερικού.

Στο δημοσίευμα αναφερόταν ότι το παρατραπεζικό κύκλωμα χρησιμοποιώντας φορολογικά στοιχεία ανυποψίαστων πολιτών ενέβαζε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2011.

Με την ανωτέρω Ερώτηση ζητούσα να ενημερώσετε για το εάν υφίσταται λίστα 52.000 προσώπων που διακίνησαν χρήματα στο εξωτερικού, εάν έχει ελεγχθεί η λίστα ως προς την ακρίβεια των στοιχείων και εάν έχουν ταυτιστεί τα εμβάσματα με τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των διακινούμενων ποσών.

Επιπρόσθετα ζητούσα να διευκρινιστεί εάν υπάρχουν ευθύνες στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος ή εμπορικών τραπεζών ή και οποιουδήποτε άλλου εποπτικού ή ελεγκτικού φορέα, εάν έχουν εντοπιστεί ευθύνες και ξεκίνησαν οι διαδικασίες απόδοσής τους και τέλος, πώς σκοπεύει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να θωρακίσει τους πολίτες από παρόμοιες περιπτώσεις.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών στερείται την ικανότητας ή και της θέλησης να απαντήσει στην ανωτέρω Ερώτηση παρά τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής.

Στις 29 Μαΐου 2014 είχα καταθέσει την με αρ. πρωτ. 8298 με την οποία σας είχα γνωστοποιήσει το δημοσίευμα του περιοδικού «Αντίποινα» (τεύχος 4, 30-4-14), ότι ο γαλλικός κολοσσός Lafarge περιλαμβάνεται στις εταιρείες που ευεργετήθηκαν από τον πρώην Υπουργό Ανάπτυξης κο Χατζηδάκη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα είχε διαπιστωθεί ότι η εταιρεία Lafarge είχε «φυγαδέψει″ 33.2 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό μέσω ενός 92χρονου αυτοκινητιστή. Στην συγκεκριμένη ερώτηση σας ζητούσα τα εξής: σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί προκειμένου να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη οι διαπιστώσεις από το ΣΔΟΕ, προκειμένου να επιληφθεί του θέματος, γιατί το υπουργείο Ανάπτυξης αδειοδότησε μια εταιρεία που ελέγχεται από το ΣΔΟΕ για εμβάσματα εκατομμυρίων στο εξωτερικό, πώς ακριβώς η Lafarge κατάφερε να εμβάσει ένα υπέρογκο ποσό, με το ΑΦΜ του συνταξιούχου αυτοκινητιστή, δεδομένου ότι ακόμη και για έμβασμα 300 ευρώ τα πιστωτικά ιδρύματα ζητούν πλήρη στοιχεία της ταυτότητας του αποστολέα, καθώς και εάν πρόκειται για ένα «τυχαίο λάθος» ή για έναν τρόπο φυγάδευσης κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Το Υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να απαντήσει επί της ουσίας στην ερώτηση επικαλούμενο το φορολογικό απόρρητο.

Στο θέμα επανήλθα με την υπ. αρ. πρωτ. 175-12/18-6-14 Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, στην οποία βασιζόμενη σε δημοσίευμα του e-reportaz ζητούσα να επιβεβαιωθεί η πληροφορία για το εάν η υπόθεση του παρατραπεζικού ξεπλύματος με τη λίστα των 52.000 καταθετών του εξωτερικού, μπήκε στο αρχείο.

Επιπλέον, σας ζητούσα τα σχετικά έγγραφα με τα οποία διαπιστωνόταν εάν η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ είχε βάλει τις υποθέσεις στο αρχείο, εάν είχε συνταχθεί μηνυτήρια αναφορά από το ΣΔΟΕ καθώς και εάν είχαν γίνει ενέργειες από την Κυβέρνηση προκειμένου να οδηγηθούν οι παραπάνω υποθέσεις στη Δικαιοσύνη.

Το Υπουργείο Οικονομικών επέμεινε στην άρνηση απάντηση επικαλούμενο για μια ακόμα φορά το φορολογικά απόρρητα παρόλο που το άρθρο 133 του Κανονισμού της Βουλής ορίζει ότι: «ο Υπουργός υποχρεούται να μην καταθέσει έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό»

Γίνεται κατανοητό ότι τα ονόματα των εταιρειών (ΝΠΙΔ) δεν εμπίπτουν ούτε στα προσωπικά δεδομένα καθώς σύμφωνα με την Αρχή Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα «τα νομικά πρόσωπα δεν έχουν προσωπικό χαρακτήρα» και φυσικά δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του άρθρου 133 του ΚτΒ.
Θυμίζουμε ότι δεν μπορείτε να επικαλείστε το φορολογικό απόρρητο κατά το δοκούν όταν το Υπουργείο Οικονομικών δημοσιεύει στο διαδίκτυο κάθε χρόνο λίστες φυσικών και νομικών προσώπων με μεγάλα χρέη προς το Δημόσιο.

Σχόλια