ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Ο ΑΝΟΗΤΟΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ!..


Ο Σαμαρας γατζωμένος στην κυβερνητική ηλεκτρική καρέκλα θέλει πάση θυσία να γίνει ψητός το Μάρτιο...

Κάποιοι του ζητούν να προκηρύξει άμεσα εκλογές για να μην πάρει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ αφού τον Μάρτιο είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει με πάνω από 10 μονάδες διαφορά και θα έχει τους 151 βουλευτές. Αλλά ο Σαμαράς αρνείται να δεχθεί ότι έχει ηττηθεί κατά κράτος και δεν θέλει να παραδώσει την εξουσία στον Α.Τσίπρα. Προτιμάει την συντριβή τον Μάρτιο.

Εν τω μεταξύ ο Τσίπρας πήρε την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων στο πολιτικό σκηνικό του τόπου κάνοντας πρόταση-τρίπλα για συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά με την προϋπόθεση να οριστεί άμεσα ημερομηνία εκλογών.

Έτσι αποσυνδέει την προεδρική εκλογή με την προσφυγή στην κάλπη και στριμώχνει τον Α.Σαμαρά, ο οποίος αιφνιδιάστηκε σήμερα ακούγοντας την πρόταση αυτή και έτρεξε ασθμαίνοντας στο προεδρικό μέγαρο για να πει τι νομίζετε;
Ότι δεν θέλει να γίνουν εθνικές εκλογές... Αλλά, αυτό πλέον δεν είναι στο χέρι του αφού ο Καμμένος και ο Κουβέλης ξεκαθάρισαν τις τελευταίες ώρες ότι δεν ψηφίζουν πρόεδρος της Δημοκρατίας όποιον και να προταθεί. «Δεν θα ψηφίσουμε Πρόεδρο ακόμα και αν είναι ο κ. Καραμανλής. Όχι επειδή δεν σεβόμαστε τον θεσμό αλλά επειδή η πολιτική της κυβέρνησης είναι καταστροφική» είχε δηλώσει νωρίτερα ο Καμένος.

Ωστόσο ο Σαμαράς προχωρεί ακάθεκτος για τον γκρεμό (φωτο).

Θέλει να παραμείνει στην εξουσία ενώ: ......



Τα επιτόκια των ομολόγων ξεπέρασαν το 8%, καθιστώντας αδύνατη την επιστροφή του ελληνικού δημοσίου στις «αγορές», το Χρηματιστήριο κατέρρευσε κατά 14%, το stress test στις τράπεζες κατέληξε σε «φιάσκο», οι «μαύρες τρύπες» στα κεφάλαια των τραπεζών χάσκουν επικίνδυνα πάνω απ΄το κεφάλι της ελληνικής οικονομίας.

Οι εξελίξεις στη Κύπρο, η αδιαλαξία της Τουρκίας και ο επεκτατισμός της κάνουν την ευρύτερη περιοχή να θυμίζει πυριτιδαποθήκη, με απροσδιόριστο ακόμη το που βρίσκεται το μοιραίο σπίρτο που θα την τινάξει στον αέρα.

Τέλος η "αξιολόγηση" της τρόϊκα που όπως πάντα είναι ένας ωμός εκβιασμός, προϊόν της συνολικής, στρατηγικής κατάρρευσης των ευρωπαϊκών οικονόμιών, προϋποθέτει την ψήφιση νέων σκληρών μέτρων. Το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο, τα εργασιακά και το θέμα των ομαδικών απολύσεων, το ασφαλιστικό, είναι το επόμενο «πικρό ποτήρι» για τον λαό.

Τι θα κάνει ο Σαμαράς; Όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του, του λένε να φύγει να εγκαταλείψει την ηλεκτρική καρέκλα της κυβέρνησης (αυτός της πέρασε τα ηλεκτροφόρα καλώδια των μνημονίων) αλλά αυτός επιμένει να περιμένει μέχρι το Μάρτιο οπότε όμως θα γίνει κάρβουνο!

Τέτοιο μαύρο δεν θάχει φάει άλλος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας!


 http://oimos-athina.blogspot.gr

Σχόλια