Αχαλίνωτη φορο-ληστεία!


katseΔεν είναι τελικά τυχαίο ότι οι αιμοδιψείς βρικόλακες που μας κυβερνούν σκέφτηκαν να φορολογήσουν ακόμη και τους …Εθελοντές Αιμοδότες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κρατικού Προϋπολογισμού, που κατατέθηκε πριν λίγες μέρες στη Βουλή, όχι μόνο δεν προβλέπονται φοροελαφρύνσεις για το 2015, όπως διατυμπάνιζαν οι Σαμαροβενιζέλοι και τα διάφορα παπαγαλάκια τους, αλλά περισσότεροι φόροι ύψους 1,4 δις. ευρώ από τη φετινή χρονιά. Πρόσθετοι φόροι που θα επιβαρύνουν αποκλειστικά τα λαϊκά στρώματα, αφού μειωμένα έσοδα προβλέπονται μόνο για τις …επιχειρήσεις!


Ειδικότερα σύμφωνα με τον Κρατικό Προϋπολογισμό:...


  • Τα συνολικά φορολογικά έσοδα για το 2015 θα ανέλθουν στα 47.033 δισ. ευρώ, από 45.624 δισ. ευρώ φέτος.
  • Από αυτά, οι έμμεσοι φόροι – δηλαδή οι φόροι που πληρώνουν οι καταναλωτές αγοράζοντας ένα προϊόν και στη συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα – προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 25.153 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 925 εκατ. ευρώ έναντι του 2014!
  • Οι άμεσοι φόροι εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 21.880 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση κατά 484 εκατ. ευρώ έναντι του 2014.
  • Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, ο οποίος προβλέπεται να διαμορφωθεί στα 8.744 εκατ. ευρώ, από 8.224, αυξημένος κατά 520 εκατ. ευρώ έναντι του 2014.
  • Αντίθετα, ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων (δηλαδή κυρίως των εταιρειών) αναμένεται να παρουσιάσει μείωση κατά 66 εκατ. ευρώ, από 2.806 εκατ. ευρώ που πλήρωσαν φέτος, θα πληρώσουν 2.740 εκατ. ευρώ!
  • Και βέβαια αυξημένοι θα είναι και οι φόροι περιουσίας, κυρίως μέσω του ΕΝΦΙΑ, που θα πλήξει και αυτός κυρίως τα λαϊκά στρώματα, αφού είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα υπάρχει η ιδιομορφία ακίνητη περιουσία – μέχρι τώρα βέβαια, γιατί έτσι όπως πάνε τα πράγματα μάλλον αυτό θα ανατραπεί – να κατέχει και η συντριπτική πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών. Τα έσοδα, λοιπόν, από αυτά τα χαράτσια, προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 3.512 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 80 εκατ. ευρώ έναντι του 2014, όπου προβλεπόταν πως θα εισπραχτούν 3.432 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην αύξηση των εσόδων που προσδοκά η κυβέρνηση από τη φορομπηχτική της πολιτική, σημαντικό ρόλο θα παίξει η επέκταση του συστήματος ηλεκτρονικών κατασχέσεων, με αποτέλεσμα να χάσουν και τα ελάχιστα περιουσιακά τους στοιχεία τα νοικοκυριά, των ανέργων, των μισθοσυντήρητων και χαμηλοσυνταξιούχων, που αδυνατούν πλέον να αντιμετωπίσουν την αχαλίνωτη φορο-ληστεία που έχει εξαπολυθεί σε βάρος τους.
Κι όλα αυτά, όταν οι δαπάνες για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών (συντάξεις, υγεία, πρόνοια κ.ά.), προβλέπεται ότι θα μειωθούν για ακόμη ένα χρόνο και από τα 14,07 δισ. ευρώ το 2014 θα «πέσουν» στα 12,5 δισ. ευρώ το 2015!
Και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
Και βέβαια το όλο σκηνικό της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης συμπληρώνει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, από το οποίο προσδοκά να εισπράξει για το 2015 τα 2,5 δισ. ευρώ, που βέβαια όλα θα κατευθυνθούν στους τοκογλύφους δανειστές της χώρας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Εισηγητική Έκθεση του Κρατικού Προϋπολογισμού, ανάμεσα στα στοιχεία της Δημόσιας περιουσίας που πρόκειται να βγουν «στο σφυρί» περιλαμβάνονται:
* πώληση μετοχών των Ελληνικών Πετρελαίων (35%),
* πώληση μετοχών της ΔΕΠΑ (65%),
* δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης της υποθαλάσσιας αποθήκης στην περιοχή Νότια Καβάλα,
* πώληση δικαιωμάτων επιλεγμένων ακινήτων του Δημοσίου,
* παραχώρηση / πώληση μετοχών 10 περιφερειακών λιμένων,
* παραχώρηση μαρινών,
* πώληση μετοχών στον Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» (30% ΤΑΙΠΕΔ από σύνολο 55% του Ελληνικού Δημοσίου),
* πώληση μετοχών των Ελληνικών Ταχυδρομείων (90%).
Σημαντικά έσοδα αναμένεται επίσης ότι θα προέλθουν από ένα υποσύνολο 3.000 ακινήτων, που αναμένεται να έχουν μεταφερθεί στο περιβόητο Ταμείο λεηλασίας του δημόσιου πλούτου, το ΤΑΙΠΕΔ.
Σε όλα αυτά δεν περιλαμβάνονται οι διαγωνισμοί που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη για το ξεπούλημα άλλων τμημάτων της δημόσιας περιουσίας, όπως:
* ΔΕΣΦΑ (188 εκατ. ευρώ)
* Αξιοποίηση Αστέρα Βουλιαγμένης (95 εκατ. ευρώ)
* Αξιοποίηση έκτασης Αφάντου Ρόδου (42 εκατ. ευρώ)
* Αμοιβαίο Ιπποδρομιακό Στοίχημα (40 εκατ. ευρώ)
* Ψηφιακό Μέρισμα (381 εκατ. ευρώ
Φόροι 2,75 δισ. ευρώ σε 35 μέρες!
Στο μεταξύ φόρους συνολικού ύψους 2,75 δισ. ευρώ θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός μέσα στις επόμενες 35 περίπου μέρες, δηλαδή μέχρι την Πρωτοχρονιά.
Συγκεκριμένα έως το τέλος του χρόνου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν:
  • Περίπου 750.000.000 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ.
  • Επιπλέον 1 δισ. ευρώ για φόρο εισοδήματος, έκτακτη εισφορά, τέλος επιτηδεύματος και φόρο πολυτελούς διαβίωσης.
  • Άλλο 1 δισ. ευρώ για τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.
Κι όλοι αυτοί οι φόροι δεν περιλαμβάνονται βέβαια στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Θα πρέπει οπωσδήποτε να πληρωθούν άμεσα…
Έχουμε, λοιπόν, ένα διαρκές χαράτσωμα του ελληνικού λαού χωρίς κανένα έλεος και χωρίς καμιά ανταποδοτικότητα. Αυτός μόνο πληρώνει για να μην έχει παιδεία, υγεία και άλλες κοινωνικές παροχές, για να γλεντούν μόνο οι προστατευόμενοι από τη συγκυβέρνηση εκλεκτοί της «λίστας Λαγκάρντ» και οι μεγαλοεπιχειρηματίες φοροαποφεύγοντες, μέσω του Δουκάτου του Λουξεμβούργου…
.imerodromos

Σχόλια